Se naşte altă "gropzilla" în Galaţi? Un nou crater AMENINȚĂ o stradă din oraş

Se naşte altă "gropzilla" în Galaţi? Un nou crater AMENINȚĂ o stradă din oraş
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gropiţele cu potenţial periculos nu sunt, la Galaţi, apanajul malului Dunării sau al arterelor cu trafic intens. Ele apar chiar şi pe străzi mai puţin circulate, dar devin la fel de riscante, atât pentru riverani, cât şi pentru vehiculele care circulă prin zonă şi care ar putea, la un moment dat, să pice în capcana asfaltului şubrezit.

O astfel de situaţie se regăseşte pe strada Episcop Melchisedec Ştefănescu (fostă Vultur), aproape de intersecţia cu Războieni. O groapă care acum are o lungime de cel mult 30 de centimetri, o lăţime de vreo 15 centimetri, dar o adâncime apreciabilă, de peste un metru sub asfalt, se iţeşte chiar pe carosabil, lângă bordura aferentă imobilului cu numărul 108. Ar fi apărut, spun oamenii care stau în vecinătate, pe la începutul lunii martie şi poate ar fi trecut nebăgată în seamă dacă toată apa precipitaţiilor nu s-ar fi scurs în ea, mai ales că de la intersecţia cu strada Războieni până la încă micul crater nu este nicio gură de canalizare.

"Toate apele de la ploi se adună de pe străzile de sus, vin pe Războieni şi apoi la vale, pe Vultur. Prima gură de scurgere pe care o întâlnesc este groapa asta. Acum, cu ploile astea, apa era de jumătate de metru aici. Vedeţi că a început deja să se lase şi asfaltul, e foarte posibil ca într-un viitor nu prea îndepărtat, dacă trece vreo maşină mai mare, să se surpe strada cu totul", ne-a spus Ghiţă Crăciun, un gălăţean care locuieşte vizavi.

Potenţialul pericol de surpare a unei părţi de carosabil este indicat de o serie de fisuri apărute pe o rază de 2-3 metri în jurul gropiţei, care ajung până la axul drumului. Oamenii au încercat să atragă atenţia instituţiilor care ar putea preveni nenorocirea.

"Din martie, nici nu mai ştiu câte telefoane am dat. Au venit şi de la Apă Canal, au crezut că problema e la mine în curte, au plecat. Nu ştim unde să ne mai adresăm, ca să se facă într-adevăr ceva", a concluzionat Ghiţă Crăciun.

După spusele oamenilor, strada nu a mai văzut lucrări serioase de asfaltare şi reabilitare, cel puţin pe segmentul cuprins între intersecţia cu Traian şi Războieni, de mai bine de 20 de ani.

Citit 7596 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.