Cel mai mare spital din Galaţi a rămas cu un singur medic diabetolog

Cel mai mare spital din Galaţi a rămas cu un singur medic diabetolog
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Situaţie de criză la Spitalul Judeţean Galaţi, după ce secţia Diabet, nutriţie şi boli metabolice a rămas fără medic. Dr. Magdalena Moroşanu, fostul şef al secţiei, a renunţat, începând de marţi, 15 aprilie a.c., la colaborarea cu unitatea sanitară. Soluţia de moment, una de compromis, de altfel, este transferul dr. Veronica Anghel, cu jumătate de normă, din policlinica spitalului, în secţie. Astfel, dr. Anghel rămâne cu jumătate de normă în policlinică şi cu jumătate în secţie. „Locul rămas vacant după plecarea dr. Moroşanu va fi scos la concurs, după cum prevede legea”, a declarat dr. Mihaela Debita, managerul instituţiei. De altfel, este puţin probabil că angajarea unui medic va rezolva problema, din moment ce acesta va trebui să se ocupe atât de secţie şi de partea de Terapie intensivă, cât şi de urgenţele apărute în cursul gărzilor.

Dr. Moroşanu se va axa acum doar pe activitatea medicală din clinica pe care o deţine. „Cabinetul are de câţiva ani un contract cadru încheiat prin Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi. Astfel, orice pacient cu diabet beneficiază de o consultaţie lunară gratuită şi de o reţetă, tot gratuită, o dată la trei luni”, a explicat dr. Magdalena Moroşanu.

Diabetul a devenit de câţiva ani o problemă de sănătate publică în judeţul Galaţi. Medicii depistează de la an la an tot mai mulţi bolnavi. Dintr-un raport trimis de Direcţia de Sănătate Publică, reiese că aproape 1.900 de gălăţeni au aflat că au diabet doar în cursul anului trecut, o creştere de peste 100 la sută faţă de anul 2012.

Citit 10359 ori Ultima modificare Luni, 14 Aprilie 2014 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.