Cât a costat redeschiderea Plajei "Dunărea"

Cât a costat redeschiderea Plajei "Dunărea"

Foto: Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
5 comentarii

*Potrivit Primăriei Galaţi, reparaţiile la Plaja "Dunărea" au costat, în total, peste 330.000 de lei

*În mai puţin de o lună de la deschidere, 6.600 de gălăţeni au plătit bilet ca să se bucure de băi de soare şi grătare

Redeschiderea Plajei "Dunărea" a fost, cu siguranţă, cel mai important eveniment al verii la Galaţi. Printr-o mobilizare generală, sub comanda primarului Ionuţ Pucheanu, autorităţile au reuşit "pur şi simplu un gest de bun-simt, pe care, cu bani relativ puţini şi într-un timp restrâns, îl putem face pentru cetăţeni, care, din păcate, într-un oraş aflat între ape, n-au nici măcar o plajă", după cum declara edilul.
Numai că, redeschiderea acestui obiectiv de agrement - e drept, doar pentru băi de soare şi grătare, nu şi pentru scăldat în bazine - a impus nişte costuri care, după cum recunoştea primarul, au depăşit valoarea estimată iniţial, de 50.000 de lei. Curioşi să aflăm cât de mare a fost factura plătită tot din banii noştri, şi cât de mare a fost interesul gălăţenilor să plătească bilet de doi lei de persoană (pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, intrarea fiind gratuită), am solicitat informaţii de la Primăria Galaţi. Iată ce am aflat.

Cea mai scumpă lucrare

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Galaţi, lucrările de reparaţii la Plaja „Dunărea” au fost executate de SC Comtiem SRL. Cele mai costisitoare au fost lucrările de construcţii la grupurile sanitare şi vestiare - 100.202 lei. Dar nu sunt singurele intervenţii. Conform Primăriei, au mai fost executare reparaţii la instalaţiile sanitare în clădirea vestiarelor, în valoare de 12.782 de lei, şi reparaţii la instalaţiile electrice de la vestiare - 19.743 de lei. Reparaţiile wc-urilor din zona grătarelor au costat 37.066 de lei, la care se adaugă reparaţiile la reţeaua de alimentare cu apă pentru grupurile sanitare - 20.040 de lei, dar şi reparaţiile la  canalizare - 6.921 de lei. Pe locul al doilea în topul cheltuielilor sunt reparaţiile gardului plajei - 77.563 de lei, la care se adaugă reparaţiile gardului exterior - 48.184 de lei. Pentru reparaţiile platformei de dale mozaicate s-au mai plătit 15.224 de lei Nu trebuie uitat că, iniţial, pentru scoaterea de sub buruieni şi gunoaie a Plajei „Dunărea” au intervenit, în forţă, Serviciul Public Ecosal şi SC Gospodărire Urbană.

Factură vs. interes

În total, conform listei furnizate de municipalitate, lucrările la Plaja „Dunărea” se ridică la 337.725 de lei, o sumă destul de consistentă. Curioşi să ştim cât de mare a fost interesul gălăţenilor de a beneficia de condiţiile de agrement de pe plajă, am întrebat câţi gălăţeni au plătit bilet, de sâmbătă, 30 iulie, când a fost inaugurată plaja, şi până la finele lunii august. Conform Primăriei, nu mai puţin de 6.600 de bilete au fost vândute, suma încasată (doi lei de bilet) ridicându-se astfel la 13.200 de lei.
     

Citit 6415 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2016 17:52

5 comentarii

 • postat de Galatean Duminică, 04 Septembrie 2016 13:18 78.96.253.*** Link la comentariu
  0
  3

  Ce este o plaja?

  Definitie, nu chiar a la DEX,dar apeland la minimul definitiei, in niciun caz locul unde se coc vinete, invaluiti in fum si sparla, mici, carnati si carne de cal,intoxicand imprejurimile cu mirosuri, care, pentru unii, mai sensibili, prezenti, chiar pentru relaxare,ar creia stare de voma si de dispret la adresa celor care nu au nimic de a face cu civilizatia si bunul simt.

  Interesant este ca Primaria nu a stabilit niste norme de conduita in acel loc,extrase dintrun act al Consiliului Local, prevazut si cu sanctiuni.
  Probabil ca acolo politia locala a stabilit si un agent, ca sa faca ce?!!Un el, si o ea,cu palarioare , corespunzator locului , sa nu-i arda soarele!Pe banii galatenilor.

  In atare situatie, putem trage concluzia ca locurile de agrement, mai mult sau mai putin amenajate corespunzator pentru scopul propus, trebuie stabilite in functie de gradul de civilizatie al cetatenilor,

  1. marlani, betivi, ghiolbani,dementi, manelisti, fripturisti, colorati cu puradei, si,

  2. oameni cat de cat respectabili civilmente, de altfel putini la numar......

  Inchipuiti-va ca prima categorie este coplesitor numeric,de hotarator la a da votul decisiv in comunitate la alegeri, de aici si concluzia, ca indiferent de vointa noastra de a redresa orasul pe fagase bune,mastodontii doritori de putere de 26 de ani, mizeaza in continuare pe prostia cocatorilor de vinete, micilor, carnatilor,carne de cal, care asteapta uleiul, galeata,malaiul,orezul, ademeniri pentru prostime la alegeri.

  Priviti in ochi de sarlatani ai acestor sacali, imbogatiti pe prostia umana a Galatiului!Ei s-au imbogatit. lumea s-a prostit si a saracit, ajungand in halul de a accepta plaje de genul....

  Intreg tabloul acestui subiect, descrie starea de spirit, civilizatie, educatia si prostie, celor care, de la 5 iunie, in fruntea administratiei galatene, nu a oferit nimic decat circ si bataie pe ciolan.

  P.S.
  Circula un zvon prin targ, ca s-au stabilit eroii orasului Galati, urmand sa li se faca statui:DURBACA, NICA,TOADER,DOBRE et famigliile de partid, si familiilior lor pe frontispicii la intrarile in Galati.

  Va veni vremea cand, de foame, aceasta masa de oameni prostita pe plaje, si oriunde, de fariseii societatii galatene, imbogatindu-se, trebuie sa fie dirijata la adresele acestor imbuibati......

  V.L.
  Va rog nu mai cenzurati comentariile.Demonstrati, ca, in ceea ce am scris, nu am dreptate.

  Raportează
 • postat de Copilul Pucheanu Bombonel Sâmbătă, 03 Septembrie 2016 18:33 217.170.201.*** Link la comentariu
  2
  5

  @ Mickey Mouse

  Nici nisip nu pare a fi pus. Ala e nisipul de pe timpul lui Pasvanti Chioru. Doar daca nu cumva e nisip adus de la vreo groapa de gunoi sau de pe marginea vreunui drum de tara.

  Raportează
 • postat de Mickey Mouse Sâmbătă, 03 Septembrie 2016 12:18 82.78.252.*** Link la comentariu
  3
  32

  Metoda clasica de sifonare a banului public. Arunci doua bascule de nisip si cheltui 80.000 de euro! Estimarea a fost corecta, reparatiile nu fac mai mult de 10.000 de euro, dar s-au cheltuit de 8 ori mai mult! Banuiesc ca materialele au fost ieftine,manopera e scumpa fiindca muncitorii au salarii mari,nu-i asa? Sigur l-ati chemat pe Celentano din Las Fierbinti sa faca devizul!

  Raportează
 • postat de Cetatean Sâmbătă, 03 Septembrie 2016 06:40 109.166.139.*** Link la comentariu
  6
  30

  Eu spun domnle primar sa va apucati de constuirea unui aqua park sau land.asta daca mai vreti un mandat ca primar

  Raportează
 • postat de Michael Phelps Sâmbătă, 03 Septembrie 2016 00:26 94.68.120.*** Link la comentariu
  1
  39

  Plaja pentru bai de soare si gratare!! Incredibil..

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.