Cât a costat redeschiderea Plajei "Dunărea"
Foto: Foto: Marius Negri

Cât a costat redeschiderea Plajei "Dunărea"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

*Potrivit Primăriei Galaţi, reparaţiile la Plaja "Dunărea" au costat, în total, peste 330.000 de lei

*În mai puţin de o lună de la deschidere, 6.600 de gălăţeni au plătit bilet ca să se bucure de băi de soare şi grătare

Redeschiderea Plajei "Dunărea" a fost, cu siguranţă, cel mai important eveniment al verii la Galaţi. Printr-o mobilizare generală, sub comanda primarului Ionuţ Pucheanu, autorităţile au reuşit "pur şi simplu un gest de bun-simt, pe care, cu bani relativ puţini şi într-un timp restrâns, îl putem face pentru cetăţeni, care, din păcate, într-un oraş aflat între ape, n-au nici măcar o plajă", după cum declara edilul.

Numai că, redeschiderea acestui obiectiv de agrement - e drept, doar pentru băi de soare şi grătare, nu şi pentru scăldat în bazine - a impus nişte costuri care, după cum recunoştea primarul, au depăşit valoarea estimată iniţial, de 50.000 de lei. Curioşi să aflăm cât de mare a fost factura plătită tot din banii noştri, şi cât de mare a fost interesul gălăţenilor să plătească bilet de doi lei de persoană (pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, intrarea fiind gratuită), am solicitat informaţii de la Primăria Galaţi. Iată ce am aflat.

Cea mai scumpă lucrare

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Galaţi, lucrările de reparaţii la Plaja „Dunărea” au fost executate de SC Comtiem SRL. Cele mai costisitoare au fost lucrările de construcţii la grupurile sanitare şi vestiare - 100.202 lei. Dar nu sunt singurele intervenţii. Conform Primăriei, au mai fost executare reparaţii la instalaţiile sanitare în clădirea vestiarelor, în valoare de 12.782 de lei, şi reparaţii la instalaţiile electrice de la vestiare - 19.743 de lei. Reparaţiile wc-urilor din zona grătarelor au costat 37.066 de lei, la care se adaugă reparaţiile la reţeaua de alimentare cu apă pentru grupurile sanitare - 20.040 de lei, dar şi reparaţiile la  canalizare - 6.921 de lei. Pe locul al doilea în topul cheltuielilor sunt reparaţiile gardului plajei - 77.563 de lei, la care se adaugă reparaţiile gardului exterior - 48.184 de lei. Pentru reparaţiile platformei de dale mozaicate s-au mai plătit 15.224 de lei Nu trebuie uitat că, iniţial, pentru scoaterea de sub buruieni şi gunoaie a Plajei „Dunărea” au intervenit, în forţă, Serviciul Public Ecosal şi SC Gospodărire Urbană.

Factură vs. interes

În total, conform listei furnizate de municipalitate, lucrările la Plaja „Dunărea” se ridică la 337.725 de lei, o sumă destul de consistentă. Curioşi să ştim cât de mare a fost interesul gălăţenilor de a beneficia de condiţiile de agrement de pe plajă, am întrebat câţi gălăţeni au plătit bilet, de sâmbătă, 30 iulie, când a fost inaugurată plaja, şi până la finele lunii august. Conform Primăriei, nu mai puţin de 6.600 de bilete au fost vândute, suma încasată (doi lei de bilet) ridicându-se astfel la 13.200 de lei.

     

Citit 6924 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.