Contract de 1,4 milioane de lei, pentru ILUMINAT FESTIV. Când vom avea LUMINIȚE DE SĂRBĂTORI
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Contract de 1,4 milioane de lei, pentru ILUMINAT FESTIV. Când vom avea LUMINIȚE DE SĂRBĂTORI
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că instalaţiile luminoase vor fi montate în oraş în următoarele zece zile lucrătoare


Veşti bune! Dacă anul trecut am petrecut Sărbătorile de Iarnă în beznă, acum avem garanţia că oraşul va fi împodobit aşa cum se cade. Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, contractul pentru "Închiriere instalaţii şi echipamente iluminat festiv în municipiul Galaţi pentru Sărbătorile de iarnă 2016-2017" a fost câştigat, în urma licitaţiei publice, de către firma MK Lightning SRL din Hunedoara. Compania ardeleană a fost, de altfel, şi singurul ofertant. Valoarea contractului adjudecat este de 1.406.719 lei.

"În următoarele zece zile lucrătoare, echipele tehnice vor monta în oraş instalaţiile luminoase la intrările în oraş, pe bulevarde, străzi principale şi secundare, intersecţii, parcuri şi clădiri publice. Conform caietului de sarcini, instalaţiile luminoase şi ornamentele festive includ exclusiv tehnologie eficientă din punct de vedere al consumului energetic şi sunt realizate pe structuri uşoare", precizează Biroul de presă al municipalităţii.

Cum va fi împodobit oraşul

"Ornamentele luminoase constau în: figurine ce vor fi montate pe stâlpi, panouri transversale, figurine la sol şi figurine suspendate, baghete luminoase, ţurţuri luminoşi, perdele luminoase şi ghirlande. Vor fi instalaţi brazi artificiali ornaţi în Grădina Publică, Parcul Elice, Orăşelul Copiilor, Micro 39 - V5, Ceas Micro 19, Parcul Eminescu, Piaţa Energiei, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcarea Stadionului Dunărea şi zona Inelul de Rocadă", anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Dincolo de închiriere, municipalitatea a cerut şi servicii de montare/demontare, dar şi intervenţii şi mentenanţă 24 ore pe zi, şapte zile pe săptămâna, cu personal autorizat, pe toata perioada de funcţionare a instalaţiilor şi echipamentelor de iluminat festiv.

Cât am plătit până acum pe beculeţe

Anul trecut, licitaţia de 2,1 milioane de lei, organizată de Primărie, pentru ghirlande, ţurţuri luminoşi şi stele cu coadă a fost anulată, din cauză că s-a constatat că lipsea o foaie din caietul de sarcini.

În 2014, iluminatul festiv ne-a costat aproape 1,9 milioane de lei, fără TVA, din care 1,67 milioane de lei pentru închirierea instalaţiilor de la consorţiul format din firmele Luxten România şi MK Lightning şi alţi 225.000 de lei pentru achiziţia de la SC RC Energo Install SRL a unor feerii pentru Grădina Publică şi Parcul Eminescu.

Cel mai scump iluminat festiv a fost în 2013, când Primăria a plătit 2.230.022 de lei, fără TVA, singurului ofertant înscris la licitaţie, SC Luxten Lighting Company, în asociere cu SC MK Lighting SRL Hunedoara.

În 2012, închirierea de instalaţii pentru iluminat festiv a costat 560.828 de lei, tot de la SC MK Illumination SRL din Hunedoara.

În 2011, Primăria a preferat achiziţia instalaţiilor de iluminat festiv. Licitaţia a fost câştigată atunci de firma SC SZD Electro SRL din Cluj (pentru montaj) în asociere cu SC MK-Illumination din Hunedoara (care furnizează echipamentele), cu o ofertă de 223.597 de lei fără TVA.

Noi suntem curioşi cum va arăta oraşul împodobit cu luminiţe. Nu de alta, dar iată ce declară Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului Galaţi: "Anul acesta, Galațiul va fi iluminat festiv de sărbători. Mi-am dorit foarte mult ca oraşul să aibă straie de sărbătoare aşa cum se cuvine şi am ţinut cont şi de multitudinea de solicitări primite de la dumneavoastră în acest sens".

Citit 22738 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2016 19:55

4 comentarii

 • postat de Adrian
  Marți, 22 Noiembrie 2016 11:37
  82.208.137.***
  Daca sunt luminite de craciun nu-i bine, daca nu sunt iarasi nu-i bine. Cum o dati cum no dati iarasi nu-i bine, Saracia mizeria si ruinele sunt facute tot de oameni nu de extraterestri. Daca mananci si arunci pe jos cine ii devina? Luminile de pe stalpuri? Daca votezi PSD intr-una cine ii vinovatul? Mos Craciun? Ruinele cine le-au facut? Rusii? Saracia cine a creato? Ceausescu? Toate sunt create de omul modern care sa batut cu pumnul in piept in 1989 ca vrea democratie si tara libera.
  3
  31
  Raportează
 • postat de ady
  Marți, 22 Noiembrie 2016 11:29
  5.2.209.***
  mda..... si daca nu aveam iluminat tot nu era bine.
  1
  18
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 22 Noiembrie 2016 11:14
  5.13.217.***
  nu se poate... am putea ilumina orasul prea tare! ar fi.. Orasul in care cainii umbla cu led-uri in coada! Daca o iau spre dunare si lumineaza tunelul lui Stan? Mai bine facem o pestera cu vizitatori din falezogaura! Aducem si vaporashele pe dunare sa vada si nemtii de ce minunatii suntem in stare! Adica vorba multa si inutila, grija vecinului si promovarea de non-valori! Mai bine am fi iluminati la minte mai bine ca illuminatti!
  CAND? Niciodata!
  6
  10
  Raportează
 • postat de Saracie ...LUCIE
  Marți, 22 Noiembrie 2016 01:44
  108.245.201.***
  Si cu foamea , saracia , runinele si mizeria ,,,ce faceti ?
  Apropo ...de ce nu atasati niste coliere/zgarzi luminate cainilor vagabonzi ?
  26
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.