RESTRUCTURAREA urbană a cartierului gălățean Ţiglina II, în dezbatere publică
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

RESTRUCTURAREA urbană a cartierului gălățean Ţiglina II, în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În funcţie de resursele publice disponibile, garajele vor fi desfiinţate, urmând ca terenurile să fie ocupate de parcări destinate zonelor rezidenţiale sau să fie transformate conform necesităţilor oraşului


Planul de restructurare urbană a cartierului Ţiglina II, care urmează să fie aprobat de către Consiliul local, se află în dezbatere publică până pe 9 decembrie. Documentele pot fi consultate atât pe portalul Primăriei, www.primariagalati.ro, cât şi la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni din strada Fraternităţii nr.1. Primăria aşteaptă propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare din partea persoanelor interesate, fie ca mesaj electronic, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fie prin poştă, pe adresa instituţiei  - strada Domnească nr. 38 sau la Registratura Generala, strada Fraternităţii nr. 1. Planul a fost realizat arhitecţii bucureşteni de la firma Quattro Design SRL, care a fost plătită cu 116.400 de lei de la bugetul local, societate care a elaborat şi planurile de restructurare urbană a cartierelor Micro 18, 19, 20 şi 21, dar şi Faleza Dunării.

Cele mai importante prevederi

Zona vizată de planul urbanistic este delimitată la nord de străzile Gheorghe Doja, Crizantemelor şi Mihail Kogălniceanu (până la intersecţia cu Bdul George Coşbuc), la sud de strada Brăilei, la est de Bulevardul George Coşbuc şi la vest de Bulevardul Siderurgiştilor. Una dintre cele mai importante prevederi vizează garajele şi construcţiile provizorii: „Toate terenurile (proprietate publică sau privată a municipiului Galaţi) din limita PUZ Ţiglina II Galaţi, ocupate de construcţiile de garaje, sau alte construcţii amplasate pe terenul municipiului Galaţi cu contract de închiriere, constituie zone destinate restructurării urbane. În funcţie de resursele publice disponibile, garajele vor fi desfiinţate, urmând ca terenurile să fie ocupate de parcaje la sol destinate zonelor rezidenţiale sau de alte funcţiuni complementare, conform necesităţilor oraşului. În zonele destinate restructurării urbane, în vederea realizării obiectivelor de utilitate publică necesare dezvoltării zonei, se vor efectua intervenţii de tip expropriere pentru cauză de utilitate publică (acolo unde este cazul), conform legislaţiei specifice în vigoare”, se arată în document. Conform planului, spaţiile neconstruite şi neocupate de accese, trotuare de gardă, alei, platforme etc. se înierbează sau se plantează.

Vestea bună este că, pentru Ţiglina II, există deja o investiţie urbană aprobată de Consiliul Local: amenajarea unei parcări cu parc, aferent blocului E6 şi a unei alei carosabile, cu trotuarele aferente, care ar urma să facă legătura între strada Brăilei, zona Grădiniţei nr. 9, Biserica „Sf. Nicolae” şi partea de vest a amplasamentului de locuit, spre strada Constructorilor.

Citit 6068 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.