Prezenţa la vot în Galaţi, în România şi în străinătate poate fi urmărită LIVE

Prezenţa la vot în Galaţi, în România şi în străinătate poate fi urmărită LIVE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Participarea românilor din ţară şi din diaspora la alegerile parlamentare din 11 decembrie va putea fi urmărită în timp real. Este vorba despre prezenţa la vot pentru fiecare judeţ al României, în fiecare dintre unităţile administrativ teritoriale pe fiecare secţie de votare din ţară şi din diaspora, inclusiv prezenţa la vot a românilor din diaspora, la nivel de ţară, şi de gradul de ocupare înregistrat în rândul diasporei. Toate acestea vor fi posibile pentru că GovITHub lansează platforma online Hartă Prezență Vot - Alegeri Parlamentare 2016, disponibilă la adresa http://radar.ithub.gov.ro/ și accesibilă în condiții optime în vizualizare tip desktop.

„Destinat monitorizării în timp real a prezenţei la vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, site-ul oferă date în timp real privind prezenţa la vot atât din secţiile de votare de pe teritoriul României, cât şi din cele din afara ţării.

Realizată în colaborare cu Biroul Electoral Central, platforma de vizualizare în timp real a datelor asociate alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie oferă acces liber 24/7 la informaţii actualizate o dată la fiecare cinci minute pe perioada alegerilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de Guvernul României.

Imediat după alegerile parlamentare, platforma va oferi informații despre prezența totală la vot din ziua alegerilor și poate contribui ulterior, la verificarea informațiilor de pe teren și transparentizarea procesului electoral.

Mai trebuie spus că programul guvernamental GovITHub reunește specialiști din domeniul IT cu scopul comun de a îmbunătăți infrastructura informatică a instituțiilor publice. Echipa GovITHub este reprezentată de 20 de bursieri care lucrează în regim full time la Guvern, o echipă de 279 de voluntari care lucrează de la distanță și o comunitate de peste 1.000 de membri care sprijină în mod activ activitatea GovITHub.

Citit 6011 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.