Igrasie, rugină şi mizerie, la Spitalul Municipal din Tecuci (VIDEO şi FOTO)
Foto: Foto: Teodora Miron

Igrasie, rugină şi mizerie, la Spitalul Municipal din Tecuci (VIDEO şi FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

 

Un film publicat, zilele trecute, pe o reţea de socializare, scoate la iveală condiţiile deplorabile în care mamele şi copiii sunt nevoiţi să stea internaţi în secţia de pediatrie a Spitalului Municipal "Anton Cincu" Tecuci.

În filmare, se văd clar igrasia de pe pereţi, saltelele roase şi murdare, aşternuturile aruncate alandala, dulapurile vechi, fără sertare, şi mâncarea depozitată pe pervazuri. Filmuleţul a adunat peste 70.000 de vizualizări în scurt timp, iar zeci de persoane au comentat cu privire la condiţiile pe care le-au întâlnit în singurul spital din Tecuci.

Cătălin Hurdubae, primarul municipiului Tecuci, a mers el însuşi în control, ocazie cu care a constatat mai multe nereguli. Astfel, nu toate uşile aveau broaşte, iar unele yale erau schimbate chiar în timpul controlului. Într-o baie doar cu numele, wc-ul era nespălat, para de la duş lipsea şi nici cadă nu exista. Primele măsuri au constat în destituirea medicului-şef al secţiei şi a asistentei-şefe. De asemenea, va fi cercetat, într-o comisie de disciplină, tot personalul care a fost de serviciu în acel moment.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a demarat şi ea o anchetă în acest caz. "Vom trimite o echipă de control, pentru a verifica toate aspectele legate de această situaţie'', a declarat, ieri, Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al (DSP) Galaţi.

Împărţirea vinii

La rândul lor, angajaţii din spital au spus că lucrurile ar sta cu totul altfel dacă spitalul ar avea personal suficient. De asemenea, vina este aruncată şi către unii pacienţi şi aparţinători. "Avem o singură infirmieră, ce să facem? S-a făcut curat, dar aparţinătorii, mai avem şi pacienţi de 16 ani, mai strică. Încercăm să le reparăm din mers“, a explicat dr. Mihaela Şerban, şefa interimară a secţiei.

Şi primarul recunoaşte că unii pacienţi de etnie romă nu întreţin curăţenia făcută în saloane. Totuşi, igrasia de pe pereţi, toaletele cu rugină, saltelele roase, uşile fără broaşte şi dulapurile fără sertare nu ţin atât de lipsa curăţeniei curente, cât mai ales de lipsa unui plan de curăţenie generală şi de înlocuire a mobilierului învechit.

 

 

 

Citit 3297 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.