REVOLTĂ ȘI FURIE, după ”MARȚEA NEAGRĂ” | Live text | Noi imagini de la PROTESTUL de miercuri
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

REVOLTĂ ȘI FURIE, după ”MARȚEA NEAGRĂ” | Live text | Noi imagini de la PROTESTUL de miercuri
Evaluaţi acest articol
(90 voturi)

UPDATE, ora 22,30 | Protestul s-a încheiat. Manifestanții au plecat de pe treptele de la Prefectură. Mai sunt câteva zeci de persoane, parte din ele adunate pe trotuarul din fața sediului PSD. S-a redeschis circulația pe Domnească.


UPDATE, ora 22,00 | Protestatarii, în jur de 1.500, au ajuns din nou în fața Prefecturii. Scandează ”Hoții, la închisoare, nu la guvernare”, ”Jos, jos, Guvernul mincinos” și se cântă ”Dragnea la pușcărie”. Când s-a trecut prin dreptul sediului PSD, strigătele au fost mai puternice.


UPDATE, ora 21,40 | Unul dintre tinerii protestatari, participant la marșul din această seară, are în mână o pancartă cu fotografia lui Picu Apostol Roman, viceprimarul UNPR al Galațiului, pe care scrie mare ”Demisia” și mesajul ”Rămâi la bar, nu viceprimar”. Fotografia îl înfățișează pe Picu Apostol Roman în celebrul trening fosforescent și este o captură a clipului video care a stârnit revolta gălățenilor.


UPDATE, ora 21,30 | Protestatarii au ajuns la Trei Star, mărșăluind pe Brăilei. Afară sunt -3 grade Celsius. Strada Brăilei este blocată pe sensul spre Centru, coloana numărând circa 2.000 de manifestanți.


UPDATE, ora 21,20 | Protestatarii au ajuns în acest moment în zona băncilor, după ce s-au oprit pentru puțin timp în dreptul Palatului Justiției. Aici, au scandat din nou ”Jos labele de pe Justiție” și ”Dragnea nu uita te așteaptă Rahova”.


UPDATE, ora 20,50 | O mare de oameni mărșăluiește pe Strada Brăilei. Manifestanții au ajuns la Inelul de Rocadă și nu au dat semne că au obosit. Protestatarii scandează ”Jos Guvernul”, ”DNA să vină să te ia”. O mare parte dintre manifestanți au făcut cale întoarsă, iar acum se îndreaptă către Palatul Justiției. Voci din rândul protestatarilor spun că aceștia vor să se întoarcă la sediul PSD.


UPDATE, ora 20,30 | Cei peste 3.000 de manifestanți au ajuns la Palatul Justiției și scandează ”Jos labele de pe Justiție”, ”Hoții” și ”Dacă vă pasă, ieșiți din casă”. În acest moment, se îndreaptă spre Inelul de Rocadă.

Jandarmii au insistat ca marșul să se oprească la Palatul Justiției, însă manifestanții au plecat spre Inelul de Rocadă. Potrivit surselor din teren, acolo, protestatarii vor să formeze o horă.


UPDATE, ora 20,00 | Protestatarii, în număr de aproximativ 3.000, sunt în marș spre Palatul Justiției, ocupând o bandă de circulație a Străzii Brăilei. În prezent, ei se află în zona Trei Star.

Foto Anca Melinte:

Sursa foto, Facebook:


UPDATE, ora 19,40 | PROTEST la Galați - Strada Domnească, BLOCATĂ între Brăilei și Teatrul Dramatic | Protestatarii au pornit în marș pe Strada Domnească, intenționând să mărșăluiască și pe Strada Brăilei până la Palatul Justiției.

Foto Remus Basalic:


UPDATE, ora 19,00 | Protestatarii au așezat lumânări aprinse în fața sediului PSD și pe gard, iar un bărbat afișează o pancartă cu mesajul ”Îndrăznește acum, Liviule, să crezi și tu în România”. Peste 1.500 de persoane protestează în acest moment pe Strada Domnească.

Circulația pe Strada Domnească este blocată între Strada Brăilei și Teatrul Dramatic.


UPDATE, ora 18,25 | Aproximativ 1.000 de persoane au blocat Strada Domnească și au ocupat scările Prefecturii. Protestatarii intenționează să meargă în marș pe traseul Strada Domnească - Strada Brăilei până la Palatul Justiției.

Un troleu și un autobuz sunt blocate în acest moment de protestatari.

Foto Marius Prisacariu:


UPDATE, ora 17,45 | În acest moment, peste 400 de persoane protestează în Galați.


UPDATE, ora 17,15 - A început PROTESTUL la Galați | Aproximativ 250 de gălățeni protestează în acest moment în fața Prefecturii Galați. Numărul acestora este în creștere. Grupuri de oameni continuă să li se alăture protestatarilor.

Foto Marius Prisacariu:

Oamenii scandează ”Jos Guvernul”, ”Ați votat liber la furat”, ”DNA să vă ia”, ”Demisia”, ”Hoții”, ”PSD - ciuma roșie”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie”, ”PSD - partidul mafie”, ”Vrem justiție, nu corupție”. Pe lângă studenți, la protest participă și angajați din Justiției, precum și reprezentanți ai sindicatelor.

La Prefectură au ajuns câteva zeci de studenți. Aceștia au fost primiți cu aplauze de protestatari. Studenții afișează pancarte cu mesaje ”Să vă fie frică, studenții se ridică” și ”Nu ne-ați cumpărat cu transportul”.

Vom reveni.

 

Foto Marius Prisacariu: