Locatari scoşi afară cu forţa | Au început evacuările la blocurile din Bădălan (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Locatari scoşi afară cu forţa | Au început evacuările la blocurile din Bădălan (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)


Mai multe persoane care locuiesc într-un bloc de pe strada Bazinul Nou, în Bădălan, au fost ieri executate silit, în baza unor sentinţe judecătoreşti cerute de proprietarul terenului. Pe rolul Judecătoriei Galaţi se află în continuare zeci de cereri de evacuare înaintate de SC Agrogal.

După numeroase somaţii şi procese de evacuare, ieri, 3 martie, a venit ziua în care SC Agrogal SA, proprietarul terenului pe care se ridică fostele blocuri ale IAS, a trecut la evacuarea persoanelor care stăteau acolo fără titlu locativ. Executorul judecătoresc însoţit de jandarmi şi un reprezentant al agentului economic, s-a prezentat, în primă instanţă, la uşile a doi locatari, o familie cu doi copii şi un bărbat care locuieşte singur.
În ambele cazuri, Agrogal a deschis proces de evacuare anul trecut, Judecătoria Galaţi admiţând cererile şi pronunţând decizii favorabile societăţii, în septembrie 2016. Cu toate acestea, niciunul dintre debitori nu a plecat de bunăvoie. Oamenii susţin că au avut contracte, dar că au fost păcăliţi şi nu li s-au mai reînnoit.
"Stau aici de 40 de ani. Am doi copii mici, unul are numai un an şi patru luni. Am primit somaţia pe 24 februarie. Noi am plătit chirie, utilităţi aici, dar ne trimiteau banii înapoi. Nu avem bani să stăm cu chirie în altă parte, muncim cu ziua, abia ne descurcăm", ne-a spus Gabi Găgescu, una dintre persoanele executate. În aceeaşi situaţie s-a găsit şi Gheorghe Cherciu, care stă în acel imobil de mai bine de jumătate de veac. Este singur, munceşte cu ziua, iar ieri, când a venit executorul, era la câmp. "Ne dau afară că nu mai au nevoie de noi. Am lucrat la IAS din 1980 şi aici am stat toată viaţa. De ce nu ne-au dat afară imediat după ce au preluat terenul?", se întreba revoltat bărbatul.
Situaţia nu este tocmai clară nici pentru locatarii care au fost şi ei daţi în judecată, dar au câştigat. "Noi stăm aici de 40 de ani. Am amenajat locuinţa, i-am făcut îmbunătăţiri, am plătit la zi chiriile şi utilităţile, chiar şi după 2004, când s-a schimbat proprietarul. Noi plătim datoriile prin poştă, pentru că de astă-vară nu au vrut să ne mai primească plăţile, ni le trimiteau înapoi. Vor să adunăm datorii şi să ne dea astfel afară", ne-au spus doi soţi, care au o sentinţă favorabilă.
Referitor la situaţia zecilor de familii aflate în imobilele de pe strada Bazinul Nou, am cerut ieri un punct de vedere şi conducerii SC Agrogal, dar până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns. 

Citit 24348 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2017 03:39

6 comentarii

 • postat de alina
  Luni, 06 Martie 2017 11:11
  109.166.131.***
  Hoţii nu ai ce face in tara asta de rahat...sa ii ajute cineva pe bietii oameni...trezirea romania
  1
  3
  Raportează
 • postat de Camine abandonate.
  Duminică, 05 Martie 2017 14:06
  185.93.183.***
  Intersectia Stiintei cu fosta str. Vultur , sunt 2 camine abandonate de ani de zile.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Bandit
  Duminică, 05 Martie 2017 01:32
  82.137.13.***
  Totul e pe prăduială în țara asta. Că tare proşti mai suntem. Mă gândesc....aşa era şi pe vremea străbunilor?.Acum 400-500 de ani. Tot proşti eram?
  1
  13
  Raportează
 • postat de Michael
  Sâmbătă, 04 Martie 2017 20:11
  82.76.132.***
  Off..viata asta. Greu la vale, greu la deal:((
  Se vedem noi unde o sa stam dupa un cutremur serios.
  Uitati-va la imaginea cu mama si copilul, cred ca nu mai are rost sa mai comentam.
  4
  14
  Raportează
 • postat de La o privire atentă
  Sâmbătă, 04 Martie 2017 19:56
  89.136.231.***
  Suntem în plin capitalism. Capitalismul asigură toate libertățile, inclusiv libertatea de a purta traista de cersetor în spate; inclusiv libertatea de a dormi prin clădiri părăsite, prin canalizări, prin amenajări atipice (corturi din folii de plastic, din foi de tablă aruncată și recuperată, închideri de nișe etc.). Asta am vrut, asta avem. Cred că nu există popor mai naiv și mai manipulabil ca poporul român.
  5
  21
  Raportează
 • postat de Ca între români, ne purtăm câinește. Tot suntem în Postul Paștelui, nu ?
  Sâmbătă, 04 Martie 2017 01:18
  213.233.93.***
  Viață de câine....blocurile alea, sociale, a lui Stan, de ce nu sunt puse la dispoziție, celor amărâți ? Măcar, pe o perioadă scurtă, până-și găsesc un adăpost oameni? Ăsta-i un ''cadou'' de Paște, doar suntem creștini, nu ?
  8
  44
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.