Bani din împrumut | Peste 3,7 milioane de lei pentru finalizarea noului sediu al Primăriei

Bani din împrumut | Peste 3,7 milioane de lei pentru finalizarea noului sediu al Primăriei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Rămasă fără bani la finele anului trecut, construcţia noului sediu al Primăriei municipiului Galaţi - fosta sală a Aplaudacilor de lângă Palatul Administrativ - tocmai a primit un supliment financiar, prin votul aleşilor locali. Este vorba de suma de 3.708.687 de lei, bani din împrumutul de o sută de milioane de lei pe care municipalitatea l-a contractat la CEC Bank.

În ultimele zile, lucrările de construire a noii Primării s-au dezgheţat şi parcă au prins un pic de avânt, iar asta se poate vedea cu ochiul liber când treci pe lângă şantier. Nu mai puţin adevărat este că noua construcţie ar fi trebuit să fie gata pe 17 decembrie 2016, dar finalizarea a fost amânată pentru primăvara acestui an. Motivul? „Cei care ne-au lăsat bugetul pentru anul 2016 nu s-au îngrijit să pună şi destui bani, deşi proiectul trebuia să se termine până în decembrie!”, declara, în toamna anului trecut, primarul Ionuţ Pucheanu.

Cert este că, potrivit noii date asumate de autorităţi, clădirea ar trebui să fie gata pe 31 mai 2017, iar la finele anului trecut lucrările erau realizate, conform datelor oficiale, în proporţie de 67 la sută.

La şedinţa trecută, aleşii locali au fost de acord cu modificarea sumelor alocate pentru diferitele obiective de investiţii finanţate din împrumutul contractat de fostul primar Marius Stan de la CEC Bank. Conform raportului de specialitate al hotărârii de Consiliu Local adoptate, sumele rămase necheltuite sau economisite de la celelalte lucrări au fost redistribuite către „Modernizare imobil strada Domnească nr. 54”, deoarece „investiţia este în desfăşurare şi poate fi decontată în perioada imediat următoare".

Finanţarea pentru noua Primărie a crescut, astfel, de la 17.800.000 de lei, cât fusese iniţial, la 21.508.687 de lei. Trebuie spus că suma cea mai consistentă, 2.429.512 lei, a fost redirecţionată de la obiectivul „Construire locuinţe sociale Micro 17”, iar câte 593.478 de lei, respectiv, 521.241 de lei au venit de la lărgirea şi modernizarea străzii Traian.

Reamintim, suma plătită deja de la bugetul local pentru construcţia noii Primăriei este de 19.344.893 de lei. Lucrările sunt executate de SC Tancrad SRL, susţinută tehnico-profesional de Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi - ForentisInject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de peste 23 de milioane de lei fără TVA.

Citit 5915 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.