Pensiile „nesimţite” pot scădea şi la 800 lei

Pensiile „nesimţite” pot scădea şi la 800 lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul Dobre constată că trei sferturi dintre aceşti pensionari au deja pensii sub 2000 lei * Doar câteva sute de pensionari din sistem, în special magistraţii militari, primesc pensii de peste 5.000 lei *

„Pensiile nesimţite” ale unor categorii speciale de foşti angajaţi despre care vorbeşte Guvernul se văd de aproape ca nişte biete pensioare, a constatat deputatul PNL Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, după întâlniri repetate, la comisia pe care o conduce, cu reprezentanţi ai pensionarilor, ong-urilor şi instituţiilor publice.

„Joi am avut o întâlnire mai deosebită: au fost prezenţi reprezentanţii structurilor din cadrul ordinii publice şi siguranţei naţionale”: reprezentanţi „la vârf” din Ministerul Apărării, Administraţiei şi Internelor, SRI, SIE, Serviciului de Comunicaţii Speciale şi Serviciului  de Pază şi Protocol.

După această întâlnire, parlamentarul gălăţean confirmă declaraţiile ministrului Apărării, că prin noua Lege a pensiilor, acestea vor avea „scăderi importante”.

„Simulările care s-au făcut, în primul rând la Ministerul Apărării Naţionale, duc la situaţii de reducere a pensiei cu 19 până la 69 la sută”.

„Un lucru foarte important: dintre  pensionarii din sistemul de ordine publică, siguranţă naţională – Poliţia, Armata, servicii – 70 - 75 la sută dintre ei au pensii sub 20 de milioane”.

Marea majoritate au între zece şi 20 de milioane. Foarte puţini au sub zece milioane”. 

Deputatul crede că la un plafon de pensie de 3.000 de lei, 85 la sută dintre aceştia, poate şi mai mulţi, s-ar încadra în acest plafon.

Doar câteva sute de persoane din aceste categorii primesc peste 5.000 lei, din care foarte mulţi sunt magistraţi-militari. 

„Era o afirmaţie, că pensiile sub 30 de milioane nu suferă modificări. Simulările făcute în modul în care gândeşte Ministerul Muncii duc la concluzia că scad şi aici: pensii de 20 de milioane pot să ajungă la opt milioane!”. 

Victor Dobre a adăugat: „Problema recalculării în vederea reducerii pensiilor cred că nu va fi posibilă din punct de vedere legal: nicio lege nu se aplică retroactiv!”

Citit 1345 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.