Consultanţă de 128.000 de lei fără TVA. Primăria îşi pune centrală şi caută soluţii pentru şcoli şi grădiniţe
Foto: Foto: Marius Prisacariu

Consultanţă de 128.000 de lei fără TVA. Primăria îşi pune centrală şi caută soluţii pentru şcoli şi grădiniţe
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

 

Primăria municipiului Galaţi a lansat pe portalul propriu două achiziţii publice care vizează încălzirea grădiniţelor, a şcolilor şi a liceelor, dar şi a noului sediu construit lângă Palatul Administrativ.

Până pe 21 martie, municipalitatea aşteaptă ofertele pentru contractul de consultanţă, în valoare de 128.000 de lei fără TVA, pentru „un studiu care are ca obiect dimensionarea soluţiei de încălzire şi estimarea costurilor” la şcoli, grădiniţe, licee şi colegii. „Primăria studiază posibilitatea asigurării confortului termic necesar în unităţile de învăţământ din subordine prin achiziţionarea şi montarea de centrale termice. Având în vedere lipsa de personal de specialitate, considerăm necesară încheierea unor contracte de consultanţă cu societăţi de specialitate”, se arată în caietul de sarcini.

Consultantul selectat va avea misiunea de a stabili echipamentele necesare pentru fiecare unitate de învăţământ şi costurile acestora, inclusiv a racordurilor necesare punerii în funcţiune. Tot consultantul va întocmi caietul de sarcini pentru achiziţia cu montaj a echipamentelor, şi va oferi asistenţă în licitaţie, dacă e cazul.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, toate unităţile de învăţământ vor deveni autonome din punct de vedere al alimentării cu apă caldă şi energie termică, de aceea este nevoie de un proiect în acest sens. Vor fi alocate în buget sumele necesare fiecărei instituţii de învăţământ, iar acestea se vor gospodări singure, contractând firmele de montaj centralele termice, pe baza studiului făcut de primărie. Criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut.

Acelaşi criteriu se va aplica şi pentru achiziţia publică lansată de Primărie pentru „Întocmire documentaţii tehnice instalare cazane, automatizare pentru obiectivul ”Modernizare imobil stada Domnească nr. 54” - Centrala termică". Este vorba despre noul sediu al municipalităţii, aflat în construcţie lângă Prefectură, imobil care va fi încălzit cu ajutorul unei centrale termice. Pentru punerea în funcţiune şi exploatarea cazanelor din centrale termică este necesară elaborarea şi avizarea documentaţiilor, valoarea estimată a contractului fiind de 7.500 de lei fără TVA. 

Citit 5894 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2017 16:25

6 comentarii

 • postat de Pentru comentatori
  Luni, 20 Martie 2017 21:30
  5.13.165.***
  Nu mai bateti campii cu "gazul exploziv". Deja exista gaz in toate apartamentele, sau cumva voi nu aveti aragaz la care gatiti? Explozia de la blocul G5 a fost datorata unei butelii, tocmai ca in blocul respectiv nu exista retea de gaze Oare merge centrala termica pe butelie, voi ce ziceti? :)) Instalatia de gaze nu o face fiecare cum il taie capul, se face doar cu proiect cu firma autorizata si racordarea se face numai de distribuitor-Distrigaz. Plus ca instalatia e verificata la 2 ani. Sa mai adaugam ca este obligatoriu detectorul de gaz care intrerupe alimentarea cu gaz chiar de pe casa scarii in momentul detectarii de scapari in apartament? Cate centrale au explodat in Galati in ultimii 10 ani? Mai lasati frica asta exagerata de parca s-a inventat acum gazul natural. Gradul de securitate pe care-l asigura o centrala termica in ceea c e priveste instlatia de gaz este MULT peste cel al unui aragaz. Ganditi-va ca la aragaz gazul este "stopat" de niste simpli robineti pe care-i poti cumpara de la taraba care pot fi uzati sau vechi de zeci de ani. Cati nu au aragaze vai de capul lor prin case? Si ne facem probleme ptr niste centrale noi? Nu mai bateti campii cu prostii, e bine daca e stopata aceasta risipa enorma de bani publici numita sistem centralizat! Care papa mai mult decat bugetul de investitii anual al orasului! Cu t ot disconfortul creat celor care vor trebui sa-si monteze centrale, nu se mai poate continua asa. E ca si cum tu ca familie ai avea un venit lunar de...2000 de lei, sa spunem, si 1000 i-ar arunca pe geam! Cam asta e ce face Galatiul anual! Si mai vorbiti de dezvoltare, tocmai ca inchiderea sistemului centralizat va lasa mai multi bani pentru investitii, 12 milioane de euro anual e o suma foarte mare!
  0
  1
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 20 Martie 2017 12:42
  109.102.62.***
  credca cel mai bine se facea punct termic pe fiecare cartier cu care deservea atat populatia care nu are central proprie de apartament cat si scolile din acel cartier. credca investitia pe fiecare scoala+ ajutoarele promise pentru cei cu venituri mici se apropie foarte mult de costul total al centralei de cartier! sa nu uitam ce a generat o butelie la G5! mi-e greu sa ma gandesc ce urmari poate avea o explozie la instalatia de gaze dintr-un bloc!
  4
  3
  Raportează
 • postat de mize-rii
  Luni, 20 Martie 2017 11:34
  94.176.183.***
  Ciuma rosie si-a intrat in ghiara . Acesta este doar inceputul . Mare dezastru pe tara si in special pe acest oras . DNA-UL SA-SI FACA TREABA ca au ce ancheta . Jilava primarilor este neancapatoare , chiar primitoare .
  3
  6
  Raportează
 • postat de omulmuncii
  Luni, 20 Martie 2017 09:22
  82.208.137.***
  Aici se duc bani nostri :serbari, venit minim garantat fara munca,sport fara performanta si consultanta. Sa vezi si sa nu crezi un porcoi de bani facuti cadou.Sa intelegem ca magistrala constructi inceputa in1989 nu are proiect de incalzire dupa atita amar de ani (au fost alocati bani de CJ, finantare europeana si altele) si e necesar inca un studiu. Sa fim seriosi jaful continua si in cazul centaralelor pentru scoli si gradinite, care pot fi rezolvate fara prea mult efort uman si tehnic din partea primariei. Simplu fiecare u.s. solicita oferte si porneste la treaba - va fi si mai eficient dar si mai rapid. p.s. sa nu uitam de "consultanta pentru cetatenii care ramin fara apa calda si caldura, chiar si pentru cei care n-au canalizare ,iar apa rece le este oprita ca pe vremea lui ion stefan. Poate si un tunel, un pod ceva acolo,sa fie pentru vremuri mai bune.
  4
  14
  Raportează
 • postat de Cam așa trebuie urmăriți pașii pentru montarea centralelor de apartament, în sistem centralizat. Alfel, vom face, fiecare după cum ăl duce capul fiecare, ca la izolația termică a blocurilor, adică, aiurea !!
  Luni, 20 Martie 2017 08:24
  213.233.101.***
  Păi, așa ar trebui să se facă și cu montarea centralelor termice de apartament, în cazul montări ''centralizate'' prin intermediul ajutorului financiar acordat de către Primărie, deoarece o să ajungem ca la montarea izolațiilor termice blocurilor, fiecare montează cum îi crapă capul. Măcar, trebuie să știm, ce firme sunt agreate de către Primărie, pentru montarea centralelor de apartament, lucrul cu gazul exploziv pentru montarea centralelor de apartament pe gaz, fiind un domeniu sensibil, periculos în exploatare, în exploatare, întreținere și mai ales, GARANȚIE-ÎNTREȚINERE. Se poate monta centralele de apartament pe gaz, cel puțin, prin intermediul Asociațiilor de Proprietari, centralizat și supravegheat, altfel, vom ajunge ''petarde'' pe gaz explodat.
  11
  7
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 20 Martie 2017 08:02
  100.98.10.***
  Cind un oras intreg va renunta la sistemul de termoficare, atunci fiecare ap. din cotetele comuniste si fiecare institutie de stat va trece pe consumul de gaz, instalindu-se bombe cu ceas in fiecare locatie? Panourile solare ar fi o investitie mult mai ieftina decit gaurirea peretilor si achizitionarea centralelor termice. Dar pt acest lucru trebuie competenta, vointa si multa intelepciune, cam greu sa intrunesti atitea calitati.
  14
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.