Funcţionarii administraţiei, FĂRĂ GRATUITĂȚI. Cine va beneficia de FACILITĂȚI la TRANSPORT

Funcţionarii administraţiei, FĂRĂ GRATUITĂȚI. Cine va beneficia de FACILITĂȚI la TRANSPORT
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Stabilirea categoriilor de pasageri care vor beneficia de gratuităţi sau de abonamente cu preţ redus la transportul în comun, realizat cu mijloacele de transport ale Transurb a stârnit discuţii la recenta şedinţă a Consiliului Local.

Consilierul local PNL Onuţ Atansiu, de la care primarul Ionuţ Pucheanu a preluat ideea ca elevii şi studenţii să plătească un leu pentru un abonament de transport pe o line, a propus un amendament: „Sunt foarte mulţi angajaţi care au venituri cât ale pensionarilor. Bugetul local poate suporta ca pentru acelaşi venit pe membru de familie să avem un acelaşi cost pe abonament”.

"Pentru pensionari este poate o formă de gratitudine pentru tot ce au făcut oamenii aceştia de-a lungul vieţii lor pentru societatea în care trăim", a spus primarul. A admis, însă, că poate ar trebui ajutaţi şi cei cu venit minim pe economie, dar a atras atenţia că Transurb beneficiază de subvenţii de la bugetul local de aproximativ 8 milioane de euro şi trebuie rentabilizat. Aşa că a luat o măsură radicală: „Niciun angajat al Primăriei sau al societăţilor din subordinea Primăriei nu va mai beneficia de transport în comun doar pe baza legitimaţiei. Fiecare societate îşi fixează un număr de abonamente. Când angajatul se deplasează în interes de serviciu, e normal să nu plătească, dar în rest, nu mergi pe banii Primăriei! Am făcut acest exerciţiu în Primărie: am întrebat câţi au nevoie de abonament gratuit! Aţi fi surprinşi! Şi acela cu 7.000 de lei, şi cel cu 8.000 de lei, şi cel cu 1.800, toată lumea! Este inacceptabil”, a declarat Pucheanu.

Pentru angajaţii care fac muncă pe teren Primăria a comandat 80 de abonamente nenominale, care vor fi predate la terminarea programului de muncă şefului de serviciu.

Pensionari, elevi, studenţi şi şomeri

Potrivit deciziei aleşilor, de la 1 aprilie persoanele fără venituri, cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.450 lei brut/lună vor beneficia de abonament cu preţ redus cu 98 la sută, pe o linie.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 1.451 şi 2.000 lei brut/lună, vor avea o reducere de 75 la sută la preţul abonamentului pe o linie.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.001 şi 2.500 lei brut/lună vor plăti doar 50 la sută din costul abonamentului pe o linie.

Pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr.448/2006  privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap şi de HCL nr.126/2007 privind aprobarea modalităţii de acordare a gratuităţii precum şi cuantumul acesteia pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap accentuat şi grav, însoţitorii, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti ai acestora, vor beneficia de abonament gratuit pe o linie. La fel şi persoanele beneficiare de indemnizaţie de şomaj.

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat, din municipiul Galaţi, vor achiziţiona abonament cu preţ redus cu 98 la sută, pe o linie.

De aceeaşi facilitate vor beneficia şi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galaţi.

Citit 16550 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2017 18:35

9 comentarii

 • postat de cetatean platitor de taxe
  Vineri, 31 Martie 2017 06:17
  5.13.201.***
  TRANSURB prin sefa Totolici doreste TICHETE DE VACANTA...cum sa dai tichete de vacanta cand conduci o societate falimentara? MAXI TAXI...sa vina concurenta. Doar studentii pana in 26 ani???? woowwwwwww,,,DISCRIMINARE
  0
  2
  Raportează
 • postat de Cristina
  Joi, 30 Martie 2017 19:49
  5.13.164.***
  Cred ca Fibonacci v-a fost mentor, domnilor de la Transurb, cand ati stabilit pretul abonamentului de o zi. Pana acum, abonamentul a costat cat echivalentul pretului a trei bilete si ceva, iar de la 1 Aprilie va fi cat cinci bilete. Nu stiu de ce nu ati crescut valoarea abonamentului la 7 lei, adica valoarea a trei bilete si ceva. V-ati luat dupa Sirul lui Fibonacci si Numarul de Aur? Va place sa transpuneti simetria din natura (atat de placuta ochiului) chiar si asupra costului unui amarat de abonament de o zi??? Doamne Fereste sa ajunga un astfel de abonament cat pretul a opt bilete; ca cam cifra opt urmeaza in sir, domnilor de la Trans-Orb!!!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Gavroche
  Joi, 30 Martie 2017 14:26
  213.233.85.***
  Domnu "cetățean", nene, eu cred ca citești doar ce vrei. Pai ce scrie nene acolo, ca doar cei cu venituri de pana la 1450 primesc subvenții aproape in totalitate. Aia care au 2500 plătesc integral biletul.
  Înțeleg ca ai reușit sa înveți sa citești, dar nu ar fi rău sa îți dezvolți și abilitatea de a înțelege, ce citești.
  Stai jos, 4!
  3
  7
  Raportează
 • postat de Diana
  Joi, 30 Martie 2017 13:59
  5.13.204.***
  Transurbul nu ar mai trebui sa fie subvenționat de primărie. Fiecare cu gestiunea lui. .Sunt bani foarte mulți. .la societate care nu produce nimic.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Costi
  Joi, 30 Martie 2017 12:32
  95.77.96.***
  @Cetatean nu-ti mai bat capul degeaba ca hotararea asta nu are legatura cu intrajutorarea celor fara bani, ci cu stimularea votantilor PSD. Daca era vorba sa ajutam pe cineva, atunci dadeam ajutoare in functie de venituri.

  Lumea spune ca nu ar trebui sa ne luam de pensionari ca totusi sunt parintii nostri. Corect. Dar amaratele alea ceare matura strazile cu 1100 de lei pe luna nu sunt mamele nimanui? Se aude domnule primar?
  1
  9
  Raportează
 • postat de Vasile Gheorghe
  Joi, 30 Martie 2017 12:17
  213.233.85.***
  Am speranța că o să renunțați la oferirea de gratuități si pentru cei din politia locala,MAI,MAN.Este aberant cum o persoana cu salariul de peste 2000 lei beneficiaza de gratuitate....cine mai plăteste transportul in acest oras???
  4
  14
  Raportează
 • postat de Maxim I
  Joi, 30 Martie 2017 11:09
  5.13.248.***
  Daca pe 29 martie s-a hotarat sa se scumpeasca biletul incepand cu 01 aprilie inseamna ca au deja biletele tiparite, nu? Eu mi-am cumparat ieri 10 bilete de 1,5 lei, sper ca nu voi avea probleme la control avand in vedere ca am platit in avans un serviciu si avand in vedere ca orice modificare de pret trebuie anuntata din timp.
  0
  22
  Raportează
 • postat de de un cetatean
  Joi, 30 Martie 2017 08:09
  5.13.151.***
  V-am mai intrebat o data domn primar ce faceti in situatia cind unii pensionari au masina mica la scara si benificiaza de transport in comun gratuit sau redus ?? ,sau cei care inca isi rotunjesc veniturile pentru asi marii pensia fiscul o poate dovedi , pensionari care au locuinte spre inchiriere nu ati luat in calcul si acest lucru deloc , ;;cel;or care nu au nici un venit in afara de pensia mica da va inteleg trebuie sa-i ajutam dar cind ai o pensie de 2500 lei eu cred ca-i prea strigator la cer ,2 pensionari cu venit de2.500 lei =5000 lei si sa le dam si abonamente gratuite , cam nu e bine gindit pri magazine cumpara numai ce e bun ,si noi le oferim gratuitati nu mi se pare corect
  3
  21
  Raportează
 • postat de BRAVO, TOARASI DIN ORASU ROSU !
  Joi, 30 Martie 2017 05:34
  95.77.196.***
  FIREA: TRANSPORT IN COMUN GRATIS PENTRU TOTI BUCURESTENII ! IAR LA GALATI PE 2 LEI SAU PE 2,5 LEI !!!
  16
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.