Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
33 comentarii

Autorităţile nu ştiu câţi gălăţeni ar putea beneficia de subvenţia de 3.000 de lei pentru achiziţionarea unui sistem alternativ, care să le asigure apa caldă şi căldura (centrală electrică sau pe gaze, calorifere electrice, boilere, panouri radiante etc.)
Cele 12 milioane de euro, alocate în bugetul local al Galaţiului, pentru ajutoarele financiare destinate gălăţenilor branşaţi, pentru procurarea unui sistem alternativ de încălzire şi apă caldă, nu ajung decât pentru cererile care vor fi depuse până în luna august. Atunci va avea loc o rectificare bugetară şi, dacă va fi nevoie, se vor aloca bani în plus.

Cine poate solicita ajutorul

Potrivit deciziei aleşilor, pot solicita ajutorul financiar de 3.000 de lei familiile sau persoanele singure branşate la sistemul centralizat de termoficare, dacă îndeplinesc anumite condiţii. Ele trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Galaţi şi calitatea de proprietar/ coproprietar al unei locuinţe ori să fi înstrăinat apartamentul pentru care se solicită sprijinul, păstrându-şi dreptul de uzufruct sau habitaţie viageră.
Pot beneficia de sprijin doar dacă au venituri nete medii lunare pe membru de familie: sub 2.500 de lei pentru o persoană singură, sub 2.000 de lei pentru o familie din două persoane, sub 1.700 de lei pentru familia formată din trei persoane şi sub 1.450 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi membri. Aleşii au căzut de acord că pot primi ajutor şi cei care înregistrează datorii totale de până în 3.000 de lei la întreţinere (debit şi penalităţi), cu condiţia semnării unui angajament că îşi vor plăti datoria în 12 luni.
De asemenea, în urma anchetelor sociale, vor putea primi ajutor financiar şi gălăţenii fără datorii care s-au debranşat în anii trecuţi, dacă se încadrează în plafoanele de venit menţionate şi nu au deja montate centrale.

După Paşti

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, după Paşte, Comisia de căldură îşi va intra în atribuţii pentru preluarea dosarelor: "Vom crea cel puţin trei puncte de preluare a dosarelor. Acestea vor fi verificate la momentul depunerii, pentru a nu avea probleme, şi i se va spune omului dacă mai are de adus un act. Am convenit deja cu distribuitorul de gaze ca, săptămânal, să trimitem un opis cu dosarele depuse şi el va bifa dacă solicitantul are sau nu deja centrală. În maximum 30 de zile de la depunerea dosarului, oamenii vor beneficia de această subvenţie, care nu va intra direct în buzunarul cetăţenilor, ci se va face o plată ordonată către vânzătorul sursei de încălzire şi apă caldă. Vom depune toate eforturile posibile pentru ca niciunul dintre cei ce vor beneficia de ajutoare să nu aibă probleme în accesarea lor", a declarat edilul.

Ajung doar 3.000 de lei?

La şedinţa Consiliului Local, aleşii PMP şi PNL au susţinut majorarea ajutorului financiar la 5.000 de lei, insistând că instalarea unei centrale termice costă cel puţin 8.000 de lei! "Din punctul nostru de vedere, 3.000 de lei va acoperi nevoia de achiziţie a unei capacităţii de producţie a căldurii şi apei calde. E o formă de cointeresare a celui care beneficiază de aceste ajutoare, pentru a veni şi el cu o cotă-parte, mai mică sau mai mare, din costul unui sistem de încălzire şi apă caldă. El poate cumpăra de 5.000, dar noi facem plata de 3.000 de lei în numele respectivului, în contul deschis în trezorerie al agentului comercial", a răspuns primarul.
   

Citit 41761 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2017 17:52

33 comentarii

 • postat de Doru Vineri, 21 Aprilie 2017 14:37 5.13.166.*** Link la comentariu
  0
  2

  Cei care au numai contoare de gaze separat fara centrala si sunt bransati la sistemul central de incalzire pot beneficia de subventie ?

  Raportează
 • postat de Galatean Joi, 20 Aprilie 2017 12:16 82.208.137.*** Link la comentariu
  0
  4

  Pentru " Oameni buni"- mai bine te semnai "oameni rai": pt. 2-3 camere factura la gaz este aprox. 400-500lei. Adauga rata lunara de aprox. 400lei la un credit pe 2 ani de cca. 9000lei cu tot cu dobanda si iti iese, cat? 800-900lei, da? Presupunand ca o familie ar mai putea avea un credit cam ce salariu/pensie ar trebui sa aiba?Toata lumea face socoteala ori la valoarea investitiei, ori la valoarea facturii, nimeni nu le aduna!!!!!!!

  Raportează
 • postat de botez elena Marți, 18 Aprilie 2017 15:23 100.99.74.*** Link la comentariu
  0
  11

  Ce acte trebuiesc pentru a beneficia de acest ajutor?
  Esti obligat sa folosesti o anumita firma pentru achizitionarea centralei si pentru instalare?

  Raportează
 • postat de Pensionar amărât Duminică, 16 Aprilie 2017 21:41 5.13.161.*** Link la comentariu
  5
  20

  Domnule primar, noi cei care am mai rămas în orașul ăsta fără încălzire, s-a întâmplat datorită faptului că nu ne-am permis să achiziționăm centrale termice de apartament. În condițiile actuale, chiar și 3000 lei este o sumă mică, și nu ne permitem să mai punem 5000 lei.
  Primăria ar trebui să suporte integral costul instalării centralelor la apartamentele care au mai rămas. Altfel multă lume nu își va permite să achite instalarea și vor/vom muri la iarnă pe capete! Cu o astfel de alegere proastă, sunteți pe cale de a începe un genocid în masă!! Soluția este următoarea: montarea de centrale de bloc sau a microcentralele de cartier. In cazul ăsta, și prețul căldurii va fi unul decent/normal dar și cei care au deja centrale individuale vor fi stimulați să revină din nou la vechiul sistem! În momentul de față, nu trebuie să se bucure prea mult nici cei cu centrale de apartament, căci acestea, nu numai că sunt adevărate bombe dacă nu sunt întreținute corespunzător, dar cât de curând, prețul gazului metal pe consumatorii casnici va exploda, fără precedent! Nu vă bucurați cei care aveți centrale, că veți plăti cu vârf și îndesat! Tot căldura la comun e binevenită și e folosită pe scară largă și în țările din UE! Nu vă bucurați !!!

  Raportează
 • postat de Dan Horadic Sâmbătă, 15 Aprilie 2017 08:32 5.13.129.*** Link la comentariu
  2
  14

  Am fost mereu un bun platnic al cheltuielior de intretinere, indiferent de veniturile pe care le aveam si cat de greu imi venea cateodata. Am 2504 lei venitul brut. Deci cu 5 lei mai mult fata de unul care are 2499 si care prin urmare beneficiaza de aceasta subventie spre deosebire de mine. Consider total incorecta aceasta decizie si am hotarat sa nu-mi platesc ultima luna la intretinere in semn de protest. Macar un pic din pierderea financiara sa mi-o diminuez astfel!

  Raportează
 • postat de Galatean Vineri, 14 Aprilie 2017 20:53 5.13.235.*** Link la comentariu
  0
  22

  Orice casa este proiectata si construita cu o instalatie de incalzire. Pretul de vinzare NU ESTE ( NU A FOST ) STABILIT NICIODATA de venitul net mediu lunar pe membru de familie. In acest moment schimbarea sursei de incalzire NU ESTE O OBTIUNEA, CI IMPUSA proprietarilor. De ce ajutorul financiar este conditionat de venitul net mediu lunar pe membru de familie ?

  Raportează
 • postat de Kent9 Vineri, 14 Aprilie 2017 19:28 5.13.237.*** Link la comentariu
  0
  17

  Ce se intampla cu cei ce nu au gaze? Cum sunt cei de la A -uri sau G-uri din micro 19? '' Ii crediteaza cu bratele deschise bancile pe cei de la A -uri cu varsta peste 65- 70 de ani si pensii de 500 lei pentru a realiza o investitie in teava de gaze a blocului'', asta daca din punct de vedere tehnic e posibil sa fie puse gaze....

  Raportează
 • postat de Eu Vineri, 14 Aprilie 2017 17:26 78.96.252.*** Link la comentariu
  9
  3

  Se vor rescuing a administratile si va fi bine si ptru cei ce au datorii...administratorii incearca facturile isi bat joc de cei cu datorii nelasindui sa si me plateasca...fiecare va plati ce consuma...E o solutie buna...nui adevarat ca vor beneficial doar cei cu datorii de ea..ganditiva multi at vrea sasi achite datoriile esalonat si nu reusesc ...atita timp cat administratori opresc intii penalizarile...multi au prb de abia se descurca....

  Raportează
 • postat de în numele bătrânelor/bătrânilor singuri. Vineri, 14 Aprilie 2017 17:08 82.78.255.*** Link la comentariu
  8
  23

  Eu mă întreb ce fac bătrânii, mă refer aici la cei singuri și cu o pensie de mizerie ,în general femei, ajunse acum la vărsta senictuției si care numai de centrală nu le arde, cand banii nu le mai ajung de la o lună la alta pt. medicamente,vedeți cozile de la medicii de familie,de la laboratoarele de analize și făcețivă drum prin saloanele spitalelor ca să vă faceți o ideie, toată viața au stiut de rostul casei dar nu și de utilitățile necesare acestea fiind apanajul soților în general,nu toate/toți au copii prin strainătate de la care să poată primi ajutor financiar.Cu banii promiși de primărie se poate achiziționa o centrală dar fară pretenții,insă obligatoriu le trebuiesc calorifere noi,pt. ca nicio firmă nu montează centrale pe vechile calorifere.Sa gândit primarul și la birocrația administrativă ,acte ,taxe ,proiecte ,debranșări/branșări gaze ,caci nicio firmă nu este subordonată primăriei care să faca toate astea gratuit sau macar la prețuri sustenabile?Nu zic,inițiativa e f. bună,să termine odata cu nepotismele,cu societățile care căpușează bani la nesfârșit cu rezultate zero și salarii supraelastice, de-ți vine să-ți smulgi parul din cap când auzi ce salarii au cei din administrații și societatea este în faliment,iar cine nu poate susține acestă inițiativă să lase comentariile.Vă dau un exemplu,numai s-a monteze un sistem de siguranță pe aparat de consum(aragaz) și costă 600lei ,rețineți că la doi ani trebuie verificare obligatorie pt. gaze care costă 150/170lei,în rest, vă las pe voi să mă înjurați cat puteți dacă credeți că nu am dreptate.

  Raportează
 • postat de Calorgal Vineri, 14 Aprilie 2017 16:05 109.166.131.*** Link la comentariu
  1
  28

  Oricum se ajungea aici, 27 de ani aceasta societate de termoficare a fost condusa de directori pusi politic care nu au vazut decât interesul personal si bani care mergeau la partidul de unde venea. Fara a avea habar cu ce se mananca acest sistem au condus in bataie de joc ca nu ii intreba nimeni ce hram poarta. Iar acum tot iei stau la cotitura cu firmele lor sa monteze centrale de ap ca sa mai haleasca niste bani.

  Raportează
 • postat de aLEX Vineri, 14 Aprilie 2017 16:00 5.13.222.*** Link la comentariu
  7
  21

  Bravo, primare! Fii tare, de acum incolo, pe linie politica, deoarece partidul tau e deranjat cand un om cu cap ia atitudine eficienta contra smecherilor, rau platnicilor. Cel mult 10% dintre restantierii abonati sunt oameni cu probleme financiare. Restul, pentru un vot dat, isi rezerva dreptul de a huzuri pe banii comunitatii.
  Felicitari, primare!
  Toate ajutoarele sa fie date prin virament firmelor specializate, daca se poate dupa montarea centralei.
  Cine consuma, plateste. Sa terminam cu mituirea smecherilor!

  Raportează
 • postat de rodax Vineri, 14 Aprilie 2017 15:51 109.103.134.*** Link la comentariu
  1
  22

  cine va monta atatea centrale pana la iarna viitoare?

  Raportează
 • postat de Nordicul Vineri, 14 Aprilie 2017 15:42 5.13.183.*** Link la comentariu
  9
  19

  Cîti bani îți bagi in buzunare din comisioane de la firmele de vînzare si montare a centralelor, Tu si p.s.d. local

  Raportează
 • postat de Petrica Vineri, 14 Aprilie 2017 15:05 82.78.251.*** Link la comentariu
  8
  19

  Mai rau decat pe vremea lui Ceausecu
  Consider un genocid adus locuitorilor(unora) acestui oras
  Am sa fac tot posibilul sa plec, se vede cum se duce de rapa Galatiul.
  Halal conducere avem.

  Raportează
 • postat de gorenje Vineri, 14 Aprilie 2017 14:42 82.208.137.*** Link la comentariu
  4
  23

  Ceva nu inteleg, de ce trebuie sa plateasca bani bugetul local ? Au prins toti cainii vagabonzi (ca sa nu mai fiu sofer zilnic la copiii scolari) ? Au asfaltat toate strazile, le-au marcat (in Bariera e crima cu trecerea de pietoni neconforma) ? Au deschis complexul pentru asistatii social din Micro 17 ? Au reabilitat casele din Centrul Istoric ? (Ne rad si curcile ca nu am terminat cladirea Primariei in 4-5 luni cum era normal in 2017 in UE). Pe mine nu m-a ajutat nimeni cand am platit cu un an de munca racordul la gaze, inca un an de munca centrala termica si caloriferele. Impozite platesc la Primarie un salariu lunar in fiecare an pentru deosebita cinste de a locui in orasul de la marginea lumii civilizate, zona C, inundat de Dunare o data la 5 ani.
  Autostrada nu. Aeroport nu. Pod peste Dunare nu. Unde-s banii, domnilor de la Primarie ? (Nu intreb primarul ca e stagiar). Ii dati de pomana ?

  Raportează
 • postat de Vasilescu Vineri, 14 Aprilie 2017 14:08 109.166.135.*** Link la comentariu
  21
  32

  Cine nu doreste sa completeze/sa faca un imprumut la ajutorul de 3000 lei dat de primarie, se poate muta la tara, in zona eco. Daca nu vrei sa platesti ceea ce consumi, nu e obligatoriu sa stai in oras si sa beneficiezi de conditii decente!

  Raportează
 • postat de Un pensionar din acest oras Vineri, 14 Aprilie 2017 13:36 82.78.251.*** Link la comentariu
  37
  31

  Faceti o mare greseala domnule primar cu aceasta decizie.
  Veti vedea lumea in strada si apoi sa va vad cum veti reactiona.
  Deja la clubul pensionarilor s-a discutat aceasta initiativa. Sunt mai multi pensionari decat tineri in acest oras.
  Ajutor ptr.montarea ..., hai sa fim seriosi.
  Lasati termoficarea in continuare nu va jucati cuu nervii Galatenilor.

  Raportează
 • postat de BC Vineri, 14 Aprilie 2017 12:44 194.105.20.*** Link la comentariu
  9
  32

  Dl Primar

  Cum ati calculate bransarea acestor mii de apartamente la reteaua de gaz, pana in luna octombrie?
  Avem firme care poat monta miile de central in conditii corecte( s-au vrem alte evenimente, ca in cazul blocului G5)?
  Din aceasta iarna, propietarii care au montate CT pot cere vecinilor fara sursa de incalzire cota parte la factur de gaz?(Prorpietarii cu CT plateau )

  Raportează
 • postat de Oameni buni Vineri, 14 Aprilie 2017 12:34 82.78.125.*** Link la comentariu
  21
  32

  Mai oameni buni, ce-ati zice sa nu mai exagerati si sa nu va mai vaitati atat? Vorbiti despre suma de 4000-5000 RON pe care trebuie s-o puna fiecare, pe langa suma data drept ajutor ca si cum ar fi o avere. De credite, rate ati auzit? De economisire, chibzuire, responsabilitate financiara ati auzit? Daca mai r enunti la tigari, alcool, concedii, gasesti bani. Sau faci rate. Spuneti ca e mult 5000 de lei, dar hai sa ne uitam la "scorurile" actuale in lunile geroase-pai factura la un apartament cu 2-3 camere depaseste 500 lei. Daca facem un calcul noiembrie-martie, sare de 2000 de lei costul caldurii! Si atunci 5000 de lei e un capat de tara? E practic costul a doua ierni cu incalzire centralizata. Sper ca nu vorbim despre cei care inchid caloriferele ca sa plateasca putin sau cei care pana acum "pacaleau" repartitoarele, adica furau de la vecini! Daca inchideai caloriferele la ce te mai plangi ca se vor inchide de tot?
  Iar despre cine spune ca isi umple balconul de lemne si isi monteaza sobe, du-te, stimate domn, in mediul rural daca tot faci focul cu lemne...la ce te mai chinui in oras la bloc? Nu e mai bine in mijlocul naturii?
  Oricum citind comentariile de pe aici te apuca o senzatie, asa, de lehamite...oare unii chiar nu vor sa-si foloseasca creierul? Vad ca cineva nu intelege de ce cu cat nr de peorsoane e mai mare cu atat plafonul de venit/membru de familie ptr acordarea ajutorului scade. Pai ganditi putin. E asa de greu sa-ti dai seama ca atunci cand ai 2 persoane in casa, ambele se incalzesc cu aceeasi caldura, deci factura e aceeasi, dar venitul total poate fi dublu?

  Raportează
 • postat de cristi Vineri, 14 Aprilie 2017 12:28 81.196.55.*** Link la comentariu
  16
  46

  Daca iti permiti sa platesti costul intretineri , poti foarte bine sa iti faci si o rata pt o centrala.
  Se pare ca unii, vor inca sa se incalzeasca gratis, pe bani prostilor din Satu Galati , au si iesit la rampa toti pomanagii care au uitat sa platesca intretinerea de vreo cateva zeci de ani.
  Acuma vrem sa ne monteze centrala gratis , eventual, sa ne plateasca si Gazu.
  Fratilor , este foarte simplu , ai bani sa stai la bloc , stai , nu, te duci la Plopaca de unde ai venit si gata.

  Raportează
 • postat de Terente Vineri, 14 Aprilie 2017 12:10 86.34.180.*** Link la comentariu
  7
  18

  Subscriu total @valll, cu mentiunea ca nu in totalitate cei ce se vor debransa vor primi pomana Primariei, ci numai cei care oricum nu au de nici unele, darmite sa-si mai sustina si restul de cheltuieli pana la avea agent termic din sursa proprie .Fonduri bugetare irosite in proportie de 90%, fara disernamant.

  Raportează
 • postat de Cetatean Vineri, 14 Aprilie 2017 11:53 89.136.187.*** Link la comentariu
  9
  25

  Sa nu ne facem iluzii
  Nu stiu daca sunt 20 de firme in Galati (aici intra si cei de la ENGIE)
  ce au profil de activitate instalarea sistemelor de incalzire pe gaz,
  Birocratia o sa ne omoare, proiecte, documentatii, aprobari,
  toate acestea vor dura, iar timpul nu asteapta.
  Sa nu uitam ca doar o parte din aceste firme vor primi girul
  administratiei locale, iar aceste firme ca-n orice tara ,,civilizata''
  vor fi alese pe ochi frumosi, nepotisme, cunostinte etc.
  Daca pana la 1 Iunie 2017, aceste firme vor fi alese
  iar dosarele vor fi aprobate, mai raman exact 153 de zile pana
  cand frigul isi va face simtita prezenta in cele 20.000 de apartamente,
  atat cat au mai ramas bransate la sistemul centralizat de termoficare.
  Ma indoiesc ca pana la 1 Nov 2017, o firma ce are acest profil de activitate
  poate si va reusi sa instaleze in 153 de zile cca 1000 de centrale pe gaz
  (cca 7 pe zi) in tot atatea apartamente, rezultatul...MULTI VOR RAMANE IN FRIG!
  Tinand cont ca instalatiile electrice ale blocurilor sunt terminate,
  pentru ca nu-i asa, cei de la Electrica stiu doar sa ne ,,racoreasca''
  de bani, in conceptul lor cuvantul INVESTITII nu exista
  deci sistemul de incalzire pe gaz, este si ramane singura posibilitate.
  Dar..?

  Raportează
 • postat de ss Vineri, 14 Aprilie 2017 11:50 82.78.127.*** Link la comentariu
  8
  24

  Ajuta pe unul cu 2.4990 lei.....banii sunt luati de la cei care si-au platit centrala singuri si ajung acasa sub 2.499 lei / 2 salarii, discriminarile continua intr-un ritm de neimaginat!

  Raportează
 • postat de Cip Vineri, 14 Aprilie 2017 11:18 109.166.131.*** Link la comentariu
  25
  16

  Deci asta este o subventie tot pentru cei care isi permit sa mai contribuie cu inca 5.000 de lei. Dar ganditi-va ca majoritatea oamenilor care sunt inca racordati la sistemul centralizat de termoficare ,nu isi permit sa vina cu o suma asa mare pentru a achizitiona o centrala termica. Stim cu totii ca,costurile pentru o centrala termica cu tot cu proiectul pentru gaz ,se ridica undeva la 8.000 de lei. Parerea mea este sa faceti un sondaj domnule primar,printre oamenii care vor avea nevoie de aceste subventii si sa vedeti care isi permit sa vina cu o diferenta pentru achizitionarea si montarea centralei termice. Cred ca cea mai buna solutie ar fi ca primaria sa suporte integral costurile si beneficiarii sa poata returna banii in rate

  Raportează
 • postat de valll Vineri, 14 Aprilie 2017 11:10 109.102.130.*** Link la comentariu
  7
  30

  Ma intreb cum vine asta: pana acum, fraierii care s-au debransat au platit. In continuare, e invers: daca te debransezi, ti se plateste. Dar, daca ai cu zece lei mai mult decat suma convenita, nu iei nimic, contrubui cu partea ta din banul public ca sa primeasca altii.
  E o aiureala. Nu suntem capabili a reorganizam sistemul centralizat prin centrale de bloc, mai bine sa risipim banii publici ca nu-i dam din buzunar.
  O rezolvare care seamana leit cu toate masurile cu care noul guvern ne tot ameninta: salarii martie fara discernamant si fara justa analiza, achitate din imprumuturi, sistem fiscal nereformat, necuratat de incompetenti si de gainari, care, in loc sa fie profesioalizat si pus la treaba, va fi total bulversat de schimbarea sistemului de impozitare.

  Raportează
 • postat de Centralizatorul Vineri, 14 Aprilie 2017 10:29 5.13.253.*** Link la comentariu
  18
  37

  La revedere satului Galati!!!!
  Plec ]n lume,caci aici locuiesc doar cativa oameni bogati cu case si centrale!!!!
  Noi ,cei saraci,platiti cu 1000 de lei nu mai avem ce sa facem aici...
  Voi din ce o sa mai traiti daca raman doar 10 babe?????
  Faliment.
  Rusine oligofrenilor!

  Raportează
 • postat de Teutonul Vineri, 14 Aprilie 2017 10:16 5.13.178.*** Link la comentariu
  15
  21

  Cheltui 12 milioane de la buget ca o scuză că umilești cetățenii lăsându-i în frig și nu poți rezolva o problemă acută, veche de mai bine de 10 ani.
  Asta e amenda pe care o plătim cu toții pentru alegerea făcută. Unii au îngropat Apatermul și au născut un dinozaur mort, cu un aga de aceiași culoare și incipient generator de datorii. Alții au driblat ieftin, cât i-a dus mintea. Cei din urmă sunt cei dintâi la ... noaptea ca ... ca ce vreți voi!
  Care sunt criteriile de eligibilitate la subvenție de 3000 de lei?
  Ce vor face ceilalți, vor crăpa în frig?
  O lege strâmbă, pornită strâmb, care favorizează doar o parte a populației, o mică și dedicată parte de magazine, și îndatorează bugetul.
  Nimic nou!
  Mai țineți minte ce spuneau câstigătorii în campanie despre această problemă?
  Cu 12 ”meleoane” făceați o ”Încălziere comunală de ajutor social”, mare, mare di tăt, unde cetățenii pauperi, ce nu-și permit centrală (habar n-aveți câți sunt!), veneau cu mic cu mare, pentru 2-3 ore să se încălzească, apoi plecau în frig sau la spital sau la țintirim...

  Raportează
 • postat de Ea Vineri, 14 Aprilie 2017 08:29 82.76.132.*** Link la comentariu
  14
  23

  Te obliga sa faci investitii pe banii tai atunci cand nu ii ai si nici nu i-ai programat sa ii ai!. Eu nu inteleg, familia de o pesoana ... 2000 lei net si la cei peste 4 persoane pana in 1450 lei net!!! Da' ala care e singur mananca mai mult? De unde diferenta asta, cine si cum a calculat-o?
  Cointeresarea celui care nu are bani sa-si puna centrala sau alta forma de incalzire ... care alta forma ca instalatiile electrice vechi si de kkt din blocuri nu o sa reziste la viitorul consum de energie!

  Raportează
 • postat de AAA Vineri, 14 Aprilie 2017 08:18 85.186.206.*** Link la comentariu
  16
  26

  Daaaaaaaaaaa numai d'astapti in primarie. Primare, dar datoria primariei , prin apaterm firma voastra, de 90 milioane de euro catre CET de ce nu s au alocat bani s o platiti? Cu acei bani se puteau face investitii in modernizarea sistemului de termoficare, promisiune pe ati facut o in campania electorala si nu v ati tinut de ea. Mai grav, inchideti 2 societati cu sute de angajati. Cu aceste investitii si cu unirea apatermului cu CET erau sanse mult mai mari ca noua societate ina profitabila. Daca tot va dati atat de destept stiti ce importanta are CETul pentru Arcelor, pentru sistemul energetic zonal? Stiti ca la cutremurul din 77 a fost singura centrala care nu a picat din tara, avand sistemul de insularizare cu combinatul. Stiti ca atunci sistemul energetic national s a repornit datorita CET Galati? Stiti ce inseamna mentinerea frecventei in sistem in aceasta zona? Stiti ce inseamna reglajul energiei reactive in sistem pe zona? Desigur ca nu stiti, stiti sa faceti doar pr ostii politice si sa dati de mancare la firmele partenere primariei.

  Raportează
 • postat de ghotik Vineri, 14 Aprilie 2017 08:02 89.121.206.*** Link la comentariu
  13
  32

  Si uite asa tot pomanagii sunt ajutati,ca doar psd-ul ere nevoie de ei...Cei care si-au montat din banii lor diverse surse de incalzire dai dracu ca au bani,nu dom'primar? Este ca in campul muncii,bugetarilor sa li se mareasca leafa ca doar vom avea nevoie si de ei la urmatoarele alegeri,iar cei din privat (de unde se sustine cea mai mare parte a economiei) la fel...lasai ca au...Mda,succes...

  Raportează
 • postat de geo Vineri, 14 Aprilie 2017 07:46 5.13.132.*** Link la comentariu
  26
  13

  Nu e corect,La Braila sa dat la toata lumea cite 1800 lei.

  Raportează
 • postat de ion Vineri, 14 Aprilie 2017 04:50 82.78.251.*** Link la comentariu
  25
  15

  Imi umplu balconul si basca cu lemne.
  Am de gand sa-mi montez sobe in apartament.

  Raportează
 • postat de GL Vineri, 14 Aprilie 2017 04:47 82.78.251.*** Link la comentariu
  29
  25

  DOMNULE PRIMAR PUCHEANU
  Cine nu beneficiaza de bani ptr. a-si pune centrala termica, poate sa-si monteze sobe de apartament?
  Vom mai avea in plus someri in acest oras:( daca inchideti termoficarea.
  In capitala si in multe orase ale tarii, termoficarea exista si va exista, in acest oras de ... nu.
  E clar ca sunt niste interese la mijloc.
  Ganditi-va mai bine inainte de a face o mare prostie cu inchiderea...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.