Unde puteţi merge la picnic în mini-vacanţa de 1 Mai. Cât vă costă o ieşire la iarbă verde

Unde puteţi merge la picnic în mini-vacanţa de 1 Mai. Cât vă costă o ieşire la iarbă verde
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pădurea Gârboavele, Balta Zătun, Lacul Vânători, "La Salcâmi" şi Plaja "Brateş" sunt cele cinci zone de agrement special amenajate pentru activităţile de picnic, potrivit Gărzii de Mediu. Cine încinge grătarele între blocuri sau în orice altă zonă neautorizată riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Şi în acest an, Pădurea Gârboavele (400 de hectare), cel mai mare loc de agrement al gălăţenilor, îi aşteaptă pe oameni, în mini-vacanţa de 1 Mai, cu peste 100 de grătare, 120 de mese, 240 de bănci şi două locuri de joacă pentru copii. Cele 200 de hectare de pădure destinate agrementului (restul, de până la 400, fiind arie naturală protejată) sunt perfecte pentru cei care iubesc natura şi preferă umbra copacilor, poieniţele sau chiar micile drumeţii. După cum ştiţi, Consiliul Judeţean a eliminat taxa de acces în pădure.

Zătun, pentru toate gusturile

Porţile deschise vor fi şi la zona de agrement Zătun. Cei care vor să arunce undiţa în baltă trebuie să plătească o taxă de pescuit de 60 de lei, iar la final fiecare dintre pescari va putea să plece acasă cu o captură de patru kilograme de peşte. Cei care vor dori să se cazeze la una dintre cele 17 căsuţe (fiecare are capacitatea de două persoane) vor achita o taxă de 70 de lei. În schimb, pentru cei care doresc să rămână în camping, în corturi, tarifele sunt mai reduse. Pentru un cort de două persoane taxa este de 15 lei, iar pentru un cort de patru persoane - 30 de lei. Totodată, fiecare dintre cei care vor prefera cortul va trebui să achite şi taxa de agrement, de 10 lei. Pentru vizitatorii care nu sunt interesaţi de pescuit sau de cazare şi vor să se relaxeze pentru câteva ore la grătar, iarbă verde sau plajă, instituţia percepe o taxă de 10 lei de persoană (taxa de agrement). Parcarea costă cinci lei.

Lacul Vânători

Cei vrea să se relaxeze la Lacul Vânători, trebuie să ştie că taxa de acces este de şase lei pentru adulţi, iar pentru copii, elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi - patru lei. Tot patru lei este şi taxa pentru maşină. Oamenii au la dispoziţie doar 15 grătare, însă au posibilitatea să pescuiască, în schimbul unei taxe de 10 lei (pentru două ore). Cei care vor să campeze trebuie să plătească 16 lei (pentru 12 ore).

"La Salcâmi"

Balta privată "La Salcâmi" are o suprafaţă de cinci hectare, compartimentată astfel: un bazin mare, de 1,5 hectare, şi şapte bazine mici, de câte jumătate de hectar. Fiecare bazin funcţionează ca o minizonă de agrement, în condiţiile în care are prevăzute pontoane de pescuit (şase, în cazul bazinului mare, şi câte patru, în cazul celor mici), căsuţă cu bucătărie, grătar şi plită pentru ceaun, mese şi bănci din lemn, teren de tenis, masă de tenis, balansoar, hamac, toaletă, internet wireless şi sistem audio. Potrivit reprezentanţilor complexului de agrement, închirierea bazinului mare costă 300 de lei, la care se adaugă o taxă de persoană de 10 lei, iar închirierea unui bazin mic costă 200 de lei, plus taxa de persoană de 10 lei. Programul nu mai este non stop, ci între orele 7,00 şi 20,00. Reprezentanţii firmei ne-au spus însă că nu mai au niciun bazin disponibil pentru zilele de 29 aprilie, 30 aprilie şi 1 mai.

Plaja "Brateş"

Plaja "Brateş" le oferă gălăţenilor un complex de agrement cu grătare, umbrele de plajă, şezlonguri, locuri de joacă pentru copii şi nu numai. Cei care vor să rămână peste noapte, trebuie să plătească pentru o căsuţă de două persoane 70 de lei, pentru una de trei persoane - 100 de lei, iar pentru patru persoane - 150 de lei. Taxa de acces este de cinci lei, iar pentru copiii cu înălțimea cuprinsă între 110 centimetri și 150 de centimetri accesul este gratuit.

Potrivit Gărzii de Mediu, şi în parcul Rizer există o zonă în care sunt permise activităţi de picnic, cu excepţia aprinderii focului!

Cine încinge grătarele între blocuri sau în orice altă zonă neautorizată riscă amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

Citit 14796 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.