CNVA-ul în topul OLIMPICILOR gălăţeni, cu 18 premii şi menţiuni din 58

CNVA-ul în topul OLIMPICILOR gălăţeni, cu 18 premii şi menţiuni din 58
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

58 de elevi gălăţeni s-au întors de la concursurile şi olimpiadele naţionale cu premii şi menţiuni, aproximativ o treime dintre ele fiind obţinute, ca în fiecare an, de  elevii de la  Colegiul  Naţional "Vasile Alecsandri".

Cum premiile I, II şi III se acordă doar elevilor clasaţi pe primele trei locuri, doar 31 dintre reprezentanţii judeţului nostru au reuşit să câştige astfel de distincţii - 11 premii I, opt premii II şi 12 premii III, aproximativ la fel ca şi anul trecut când Galaţiul avea 30 de diplome.. Restul de 27 sunt menţiuni.

18 distincţii au fost aduse de elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA). Aceştia sunt campioni şi la numărul de premii I, II şi III, şapte dintre cele 31 de diplome de acest gen fiind primite de olimpicii de la CNVA.

Pe locul al doilea în topul premianţilor, la distanţă destul de mare de CNVA, se află Liceul de Arte „D. Cuclin”, cu 10 distincţii, dintre care două sunt diplome de premiul I, trei de premiul II şi două de premiul III.

Pe locul al treilea se află Seminarul Teologic "SF.  Andrei" cu cinci distincţii. Elevii de aici s-au întors cu un premiu II, un premii III şi trei menţiuni.

Pe poziţiile următoare în clasament sunt Colegiul Naţional „C. Negri” cu patru distincţii (un premiu I, un premiu II, un premiu III şi o menţiune), Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", cu  trei premii I şi Colegiul de Agricultură din Tecuci cu două premii şi o menţiune. Câte două diplome cu premii sau menţiuni au fost câştigate de olimpicii de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, Colegiul Economic "V. Madgearu" şi Colegiul Naţional "C. Hogaş" din Tecuci. Câte un premiu au primit Liceul Tehnologic din Bereşti, Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" Tecuci, Liceul din Pechea "C. Conachi" şi Liceul Tehnologic din Corod (care a obţinut o diplomă de premiul I la Agricultură şi creşterea animalelor).

Dintre gimnazii, anul acesta cele mai multe diplome la competiţii naţionale au fost câştigate de Şcoala Nr. 12 "Miron Costin", cu trei distincţii - două menţiuni la română şi neogreacă şi un premiu I la  limba şi  literatura română. În premieră, în topul unităţilor gimnaziale cu rezultate la olimpiade intră şi o şcoală  din mediul rural, cea de la Valea Mărului, care a  adus Galaţiului un premiu III la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică, dar şi o medalie de bronz la Matematică. Şcoala Nr. 43 se laudă cu o diplomă de premiu al III-lea la Olimpiada naţională de neogreacă.

Anul acesta avem cinci elevi gălăţeni calificaţi în loturile restrânse sau lărgite care vor reprezenta România la  fazele  internaţionale ale concursurilor. Iulia Armencea de la CNCN s-a calificat la Internaţionala de geografie, în timp ce Dorian Gabriel Munteanu, de la Colegiul  Naţional "C. Hogas" Tecuci, va merge la Chimie. Cristiana Murgoci de la CNVA a fost selectată pentru Balcaniada juniorilor la Matematică, în timp ce colega ei mai mare, Alexandra Rogojină, a fost selectată pentru internaţionala de Lectură, la fel ca şi mezina de la Şcoala Nr. 12, Ana Teodora Grigore.

Citit 18367 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.