Şantierele întârziate ale Galaţiului. Lucrările din Complex Ancora, prelungite cu încă două luni (FOTO)
Foto: Florin Răvdan

Şantierele întârziate ale Galaţiului. Lucrările din Complex Ancora, prelungite cu încă două luni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Proiectul de restructurare urbană început de fostul primar Marius Stan, construirea arterei de legătură între străzile Alexandru Lăpuşneanu şi Roşiori, inclusiv a parcării, ar fi trebuit să fie gata pe 12 mai, dar termenul anunţat de Primăria Galaţi nu a fost respectat.

În urmă cu o lună, primarul Ionuţ Pucheanu anunţa, într-o postare pe Facebook, că lucrările din Complex Ancora - investiţie pe locul unor garaje demolate - se apropie de final. Din păcate, luni, când am vizitat şantierul, am constatat că lucrările sunt departe de a se fi terminat. În parcare, coşmelia care a adăpostit punctul termic este tot acolo, iar un munte de pământ amestecat cu moloz şi resturi de construcţie îi „ţine” spatele. Trotuarele şi porţiunea de arteră din faţa Şcolii nr. 28 nu sunt asfaltate, din care cauză accesul pietonal şi auto în zonă este dificil, mai ales la ora la care elevii ies de la şcoală. Ca o ironie, pe panoul de lucrări, prins pe gardul şcolii, data începerii şi a finalizării lucrării sunt trecute cu… markerul, fiind abia vizibile.

Trebuia să dureze opt luni

Adjudecate în aprilie anul trecut de firma Obercons Comp SRL, cu o ofertă de 1.056.338 de lei, lucrările de amenajare a arterei de acces şi a parcării din Complex Ancora au început abia în septembrie 2016. De ce aşa târziu? Pentru că că municipalitatea a trebuit să rezolve problema reamplasării punctul termic din Mazepa I, care fusese înconjurat de garaje. La finele anului trecut, primarul Ionuţ Pucheanu anunţa că „noul punct termic este reconstruit în imediata apropiere a gardului Şcolii nr. 28, dar, pentru că au început atât de târziu lucrările acolo, dacă am fi făcut transferul, am fi lăsat în frig toată Mazepa. Va fi dărâmată în primăvară construcţia rămasă”.

De ce nu e gata

Investiţia ar fi trebuit să fie gata în opt luni, termen care nu a fost respectat. Dovadă că ieri alimentarea cu apă potabilă în zonă a fost sistată pentru a permite executarea lucrărilor de cuplare a grupului de pompare din noul punct termic la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă. Motivele nefinalizării lucrării la timp ne-au fost explicate de Primărie: „Punctul termic, relocat în primă fază, trebuie demolat, însă acest lucru nu s-a putut face până acum din motive obiective, furnizarea agentului termic şi apei calde. În timpul lucrărilor de demolare s-a constatat că subsolurile garajelor au avut dimensiunile mai mari decât se ştia iniţial. La demontarea stâlpilor de iluminat public care erau amplasaţi pe carosabil, s-a constatat că acel cablu de alimentare cu energie electrică a sistemului de iluminat public din zonă trebuie întregit cu manşoane de legătură”, ne-a comunicat Primăria.

Noul termen de finalizare a investiţiei este 12 iulie 2017, dar rămâne de văzut dacă va fi respectat.

Citit 6923 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.