Cum se va extinde şi transforma Talciocul

Cum se va extinde şi transforma Talciocul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Promisă de doi foşti primari ai Galaţiului, Dumitru Nicolae şi Marius Stan, extinderea Talciocului face parte dintre obiectivele de investiţii pentru a căror finanţare actualul primar al oraşului, Ionuţ Pucheanu, doreşte contractarea unui împrumut în valoare de o sută de milioane de lei.

Pe lista obiectivelor care s-ar putea realiza din acest credit, se află şi târgul auto, care ar urma să fie amenajat pe strada Macului, pentru că intenţia actualului primar este de a muta comerţul cu maşini din Talcioc.

Costurile extinderii Talciocului au fost aprobate de două ori până acum în Consiliul Local, o dată în 2013 şi încă o dată în 2015, când au fost majorate la 7,14 milioane de lei. Nu s-a făcut însă nimic, până acum. Actuala administraţie a venit cu un proiect de amenajare a unui târg auto, în valoare de 6,74 milioane de lei, pe strada Macului, pentru a-i proteja pe gălăţenii care locuiesc în zona în care se află acum Talciocul de vacarmul pe care sunt nevoiţi să-l suporte.

Primarul Ionuţ Pucheanu a explicat cum ar urma să se transforme Talciocul: "Acolo unde există Talciocul în momentul de faţă va rămâne doar ideea de talcioc (comerţul cu vechituri - n.r.). Va fi o zonă administrativă şi o zonă de alimentaţie. Talciocul va fi acoperit, va fi o hală, aşa cum este normal să fie. Condiţiile vor fi extrem de decente, pentru cei care îşi duc existenţa din astfel de activităţi. Pe zona care va rămâne liberă, prin mutarea comerţului auto, va fi amenajată o parcare, care să deservească atât nevoile talciocului, cât şi pe cele ale cetăţenilor din zona limitrofă", a explicat edilul. Proiectul de extindere prevede şi amenajarea unui parc, cu un loc de joacă generos, având în vedere că nu există aşa ceva în zonă, dar şi amenajarea unei zone de grătare, aşa cum a existat la Plaja "Dunărea".

"Zona de comerţ cu maşini va fi pe strada Macului. E logic să ai unde să relochezi aceste maşini, pentru ca, după aceea, să poţi să extinzi şi să faci toate lucrările din vechiul Talcioc. Pană la sfârşitul lunii viitoare, vom scoate la licitaţie lucrarea, sperăm ca în două-trei luni să fie atribuită şi poate chiar începută până la sfârşitul anului, dacă vremea va ţine cu noi. Sperăm ca, până în toamna anului viitor, lucrarea să poată fi realizată", a spus primarul.

Citit 9195 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.