Aleşii locali nu au aprobat acoperirea pierderilor. Bugetul Galaţiului nu mai e vaca de muls a Calorgal şi CET

Aleşii locali nu au aprobat acoperirea pierderilor. Bugetul Galaţiului nu mai e vaca de muls a Calorgal şi CET
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un fapt fără precedent s-a petrecut ieri în Consiliul Local. Fără vreun comentariu, în unanimitate, cei 23 de aleşi prezenţi la şedinţă s-au abţinut atunci când a fost supusă aprobării acoperirea de la bugetul local a pierderilor în valoare de 3.187.804 lei, induse de furnizarea apei calde în sistem centralizat, în luna aprilie.

„Sunt cu 23 de abţineri, se consideră vot negativ, proiectul, din păcate, nu a trecut”, a anunţat preşedintele de şedinţă. Votul i-a surprins şi pe liberali care, prin vocea lui Ion Cordoneanu, au cerut explicaţii: „Proiectul apare pe ordinea de zi şi toată lumea se abţine. Noi avem un motiv, totdeauna ne-am abţinut! E o anomalie pe care chiar voiam să o înţeleg!”. „E un exerciţiu!”, a fost replica ironică a PSD.

Ar trebui ca pierderile să nu mai existe

„Pentru prima oară după foarte multă vreme, consilierii locali nu şi-au mai asumat pierderile enorme ale Calorgal. Societatea ar trebui să se îngrijească în aşa fel încât astfel de pierderi să nu mai existe! Directorii Calorgal şi Electrocentrale trebuie să înţeleagă: bugetul municipiului Galaţi nu e o vacă de muls în permanenţă. Nu putem face absolut nimic doar pentru a acoperi nişte pierderi şi pentru un serviciu de slabă calitate!”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Acesta susţine că SC Calorgal ar trebui să aibă în conturi aproximativ 7 milioane de lei - bani daţi prin celelalte hotărâri de Consiliu Local, în plus faţă de nevoie lor. Prin urmare „ar trebui să aibă banii necesari în conturi pentru a se îngriji şi a-şi acoperi aceste pierderi”, a precizat primarul.

„O luptă absurdă”

Aşa a catalogat edilul şef corespondenţa dintre Calorgal şi Electrocentrale pe tema reluării furnizării apei calde în sistem centralizat. „Calorgal, pe de o parte, întreabă dacă le poate fi dată o anumită cantitate de agent termic, în condiţiile de producere agrementate de lege şi de către ANRE, iar CET răspunde că nu prea ar putea, în schimb are nişte alternative extraordinare care sunt la fel ca anul trecut. Am vorbit inclusiv astăzi cu dl Sinan. L-am rugat să ne dea şi nouă un răspuns clar: da sau nu! De fiecare dată ajungem în situaţia: «Da’ nu veniţi giranţi alături de Calorgal?» Nu e problema mea şi nici a municipalităţii cum îşi produc agentul termic! Legea spune care sunt condiţiile, şi parametrii de respectat. Dacă se poate, mergem mai departe, dacă nu, să ni se spună!”, a transmis Pucheanu un ultimatum.

În condiţiile acestui ping-pong prelungit e greu de spus dacă va fi reluată furnizarea apei calde.

Citit 10173 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Mai 2017 19:04

7 comentarii

 • postat de Galatean cinstit
  Joi, 01 Iunie 2017 21:45
  3 milioane de lei apa calda din luna aprilie ? A fost apa calda in luna aprilie ? Mi-e necaz ca n-am facut si eu un dus atunci , m-am spalat ca fraieru' in lighean .....
  1
  1
  Raportează
 • postat de zymm
  Joi, 01 Iunie 2017 10:56
  bai (...) din CL ! voi va bateti joc de noi toti !! sunteti niste (...) incompententi !! ba (...) ce inseamna pierderi in viziynea voastra de (...) !? pai in (...) voastre de (...), veniti si carati apa calda cu galeata sa ma spal la fund (...)
  11
  7
  Raportează
 • postat de Un galatean
  Joi, 01 Iunie 2017 10:11
  pucheanu = sinan = carati-va acasa!
  8
  22
  Raportează
 • postat de Mitica
  Joi, 01 Iunie 2017 07:55
  Galatenii au ajuns la limita răbdării după un nou episod “uite apa, nu e apa”
  Mi-e greu să cred că se va implica cineva în această poveste
  5
  21
  Raportează
 • postat de r-osu
  Joi, 01 Iunie 2017 07:39
  Sa repetam si sa ne crucim . Cu trompeta se anunta ca s-a aprobat furnizarii apei calde pe perioada sarbatorilor pascale , adica in Aprilie . Acum emanatii nu recunosc nimic si nu aproba ce au consumat . Adica teapa la CET . Iar legat de acest Calorgal , intreprindere a CL Galati cu care primaria facea un serviciu cetatenilor sa se hotarasca odata si definitiv . Se intelege ca director este un apropiat al primarului , nici acesta nu face treaba ? Dar la ce sa te astepti la acesti psd-isti care au ruinat tara . Pucheanu , orasul arata jalnic napadit de boscheti , caini vagabonzi , fara proiecte majore pentru urbe , lumea nu are apa calda , transportul in comun este de cosmar Singura solutie pentru tine , daca esti om si ai un minim caracter , da-ti demisi ca esti prea tanar sa ajungi dupa gratii .
  10
  28
  Raportează
 • postat de Bula
  Joi, 01 Iunie 2017 07:08
  Declarati odata falimentul calorgal. Cui datoreaza bani carolgal sa ii preia. Primaria sa isi vada de treaba ei. Administrarea orasului, nu a calorgal.
  Ne prostiti zilnic cu aceasta apa calda. Pune apometru, toti buluc au pus apometre dar platim pierderi in retea. Pai atunci domn primar pentru ce mai am apometru?
  Pune repartitor, toti buluc repartotoare dar platim pierderi in retea? Pai atunci domn primar pentru ce mai am repartitor?
  Pune polistiren, toti buluc polistiren si in casa e sauna. Acum cacealma cu centralele ca da primaria 3000lei.
  Multi o sa puna centrale, iar condensul il elimina prin sifonul de la bucatarie. Mai mare sauna.
  Gazu mai scump, energie electrica mai scumpa, punem si impozit pe poluare la centrala si este totul frumos. Inca o mare prosteala domn primar? Apropo, daca am centrala mai platesc pierderi in retea ale lui calorgal? Raspunsul este DA.
  Asa ca centrala e un mare faasssss. O prosteala. Daca nu ai bani faci frigu si cu centrala. Daca castigi destul stai la caldura. Apropo, cand plateste la zi primaria intretinerea chiriasilor? Sau le pune primaria centrala?
  La cati bani a bagat primaria in apaterm, renovau tot sistemul centralizat inclusiv punctele termice.
  Dar principalul beneficiar sunt partidele politice, nu Cet si calorgal, nu cetateanul, nu cetateanul bun platnic.
  5
  43
  Raportează
 • postat de Mihai Samson
  Joi, 01 Iunie 2017 00:48
  "Ecce homo!" - Si uite-asa spalatu-s-au pe manutze domnii consilieri, sub atenta obladuire a Pucheanului din pontusul Galatiului.
  Au dat o hotarare ca la berarie (si-nca una sa mai fie), fara sa gandeasca la legalitate (a se vedea contestatia prefectului in ceea ce priveste cvorumul), fara sa se gandeasca la oameni (s-or fi gandit ca intre timp (4 ani circa) multi dintre votantii pe care i-au dezamagit se vor fi molipsit de virusul Coca-Cola), dar mai ales cu gandul la cascavalul care va ramane disponibil dupa eliminarea gaurilor din bugetul local.
  Si-acum s-o fac un pic pe Nostradamus: cati faceti cinste cu un bilet la noua plaja (nu de alta da vreau si un eu un dus ca omu', ca m-am cam saturat de lighean) ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare vom asista la o noua HCL care sa anuleze HCL 158/2017?
  Nu de alta, dar daca juristii de la Primarie nu dorm chiar toti in bocanci, ar trebui sa se gandeasca ca HCL 158 inca poate produce efecte, adicatelea Primaria va trebui sa acorde "trambitatul" ajutor pentru incalzire....
  S-a mai spus, prefectul a contestat DOAR HCL 157, deci, daca Puchean din Pont vrea sa mai fie primar pana in 2020 va TREBUI sa respecte hotararile Consiliului Local - adicatelea HCL 158
  PS: La pariul asta eu nu ma bag decat cu o oala de 20 de kile incalzita pe aragaz...Da grabiti-va, ca daca-mi vine S...v-ul si ma racordeaza la gaz...ei atunci sa vezi matale psiho-terapie cu dusuri reci!
  6
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.