Minus transformat în plus, aproape peste noapte. ”Mihaela, dragostea mea!”, în varianta FISCULUI gălăţean
Foto: ”Viaţa liberă”, Marius Prisacariu

Minus transformat în plus, aproape peste noapte. ”Mihaela, dragostea mea!”, în varianta FISCULUI gălăţean
În imagine, sediul AJFP Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

DGRFP Galaţi a "numărat" din nou încasările pe primul trimestru din 2017 şi i-a dat cu plus. Pe 23 mai, la întâlnirea Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Galaţi, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi prezenta un bilanţ destul de îngrijorător al încasărilor la bugetul general consolidat pe primele trei luni ale acestui an. Concret, din bilanţul citat reieşea că încasările din lunile ianuarie, februarie şi martie 2017 au fost, de fiecare dată, mai mici decât în luna similară a anului trecut.

„În ianuarie 2017 s-a încasat cu 1,7 milioane lei mai puţin decât în ianuarie 2016; în februarie, s-a încasat cu 600.000 de lei mai puţin, în timp ce în martie s-a înregistrat cel mai mare decalaj, de 17,2 milioane lei. Totalul încasărilor din primul trimestru al lui 2017, de 337 milioane lei, a fost astfel cu aproape 20 de milioane de lei mai mic decât cele 357 milioane de lei încasate în primul trimestru din 2016”, scriam, după respectiva şedinţă a Comisiei de Dialog Social, în articolul „Galaţiul îşi pierde şi contribuabilii, şi banii. Trei luni cu încasări sub linie, la Finanţe”, articol în care prezentam şi explicaţiile AJFP Galaţi pentru această scădere a încasărilor faţă de anul precedent: migrarea a zeci de contribuabili mari şi mijlocii către fiscul din Constanţa, mai puţine firme înfiinţate, precum şi apariţia unor numeroase eliminări şi scutiri de taxe.

Pe 29 mai, însă, surpriză! Un comunicat remis de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, instituţie în subordinea căreia se află şi AJFP Galaţi, confirmă că încasările AJFP au fost de 337,8 milioane de lei în primul trimestru. Numai că aceste încasări le raportează la programul estimat, care fusese de numai 315,19 milioane lei, transformându-le astfel într-un mare plus. „Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi a avut cea mai mare creştere a încasărilor faţă de programul stabilit de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală,  respectiv un procent de 107,18 la sută”, se arată în comunicatul DGRFP Galaţi.

Aşadar, un prim bilanţ dat publicităţii mai degrabă drept o nerealizare se transformă, aproape peste noapte, într-un mare succes. Curat ca în cazul „Mihaela, dragostea mea!”, numai că invers.

”AJFP Galaţi a avut cea mai mare creştere a încasărilor faţă de programul stabilit de către ANAF, respectiv un procent de 107,18%” - comunicat DGRFP Galaţi.

Citit 6217 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.