Un veterinar celebru, la Galaţi: Ne costă mai mult să ucidem câinii, decât să-i sterilizăm | VIDEO

Un veterinar celebru, la Galaţi: Ne costă mai mult să ucidem câinii, decât să-i sterilizăm | VIDEO
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Sâmbătă, 3 iunie, după prânz, la Sala "Panoramic" a Hotelului Galaţi Centrum, a avut loc ediția a III-a seminarului pentru bunăstarea animalelor organizat de fundația Susy Utzinger din Elveția. Participanţii, iubitori de animale din Galaţi, medici veterinari gălăţeni - i-am văzut pe dr. Livia Petre şi pe dr. Cornel Gingăraşu -, dar şi oaspeţi - precum dr. Irina Corbu din Bucureşti - în ansamblu oameni care nu doar spun că iubesc animalele, ci şi dovedesc asta prin tot ceea ce fac.

Invitatul de onoare al întâlnirii a fost medicul veterinar Jeff Young, medic celebru din America, activist pentru bunăstarea animalelor. El, împreună cu echipa sa de filmare de la Animal Planet - unde are o emisiune binecunoscută de iubitorii de animale - Rocky Mountain Vet, vor petrece câteva zile la adăpostul Help Lăbuș din Galaţi, după cum am aflat de la Lilu Gal, reprezentanta Fundaţiei Suzy Utzinger România, ca să dea o mâna de ajutor. Ceea ce am reţinut din expunerea dr. Jeff Young este, pe scurt, faptul că există argumente ştiinţifice clare în defavoarea uciderii animalelor de pe stradă. Practic, noi nu putem ucide cât poate natura să creeze, ne costă mai multă să ucidem, decât să sterilizăm, iar eradicarea completă a unei populaţii de câini semi-sălbatici sau de pisici poate lăsa loc unei alte populaţii de animale, în cazul nostru, şobolanii, imposibil de eradicat atâta vreme cât producem gunoaie menajere, iar acestea nu sunt strânse la timp şi depozitate corespunzător.

Până pe 8 iunie, Jeff Young şi echipa sa vor sta la Galaţi, având programate diferite consultații, tratamente, operații, sterilizări. Pe 7 Iunie, medicul invitat, alături de colaboratorii săi, vor face sterilizări o zi întreagă, în beneficiul cățeilor de la adăpostul public, unde managerul a declarat că are foarte mulți câini nesterilizați. Cei interesați de o consultație cu medicul Jeff sunt așteptați la spitalul de animale orfane sponsorizat de fundația elvețiană.

  • Dr. Jeff Young - Denver, Colorado
  • A absolvit Facultatea de Stat Colorado (Medicină Veterinară)
  • A lucrat ca ofiţer la Poliţia Animalelor în Colorado.
  • În 1990 a înfiinţat Planned Pethood Plus Inc (PPP), o clinică cu preţuri mici
  • S-a specializat pe tehnici de sterilizare/castrare mai puţin invazive
  • În 2000 a înfiinţat Planned Pethood International, un proiect pentru sterilizarea în masă a câinilor/pisicilor şi pentru a-i învăţa tehnici noi de sterilizare pe veterinari.

În Europa, prin PPI, a construit o clinică în Slovacia şi una în Bratislava. În America, prin PPI s-au construit clinici în Merida, Mexic, Cancun. În toate aceste locuri, sunt aşteptaţi medici şi asistenti veterinari pentru a se perfecţiona.

Jeff Young a instruit peste 500 de medici veterinari de pe tot globul, în anul 2015 a ţinut un seminar la Universitatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, finanţat de Fundaţia Suzy Utzinger. În 25 de ani de carieră, are peste 200 000 de mii de operaţii de sterilizare făcute.

  • Dr. Antonio Rios Perez Merida, Yucatan
  • A absolvit primul din grupa sa la Universitatea din Yucatan
  • A participat la un program de schimb de experienţă la Universitatea din  Florida
  • Şi-a perfecţionat tehnica în America, prin nenumărate vizite la cele mai prestigioase clinici veterinare
  • Conduce una dintre cele mai mari clinici din Peninsula Yucatan, situată în America Centrală.
  • Are experienţă de peste 15 ani în domeniu, fiind specializat pe tehnici noi de sterilizare/castrare câini şi pisici.

CLICK AICI pentru a vedea imagini VIDEO

Citit 11960 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.