Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
9 comentarii

Sâmbătă, 3 iunie, după prânz, la Sala "Panoramic" a Hotelului Galaţi Centrum, a avut loc ediția a III-a seminarului pentru bunăstarea animalelor organizat de fundația Susy Utzinger din Elveția. Participanţii, iubitori de animale din Galaţi, medici veterinari gălăţeni - i-am văzut pe dr. Livia Petre şi pe dr. Cornel Gingăraşu -, dar şi oaspeţi - precum dr. Irina Corbu din Bucureşti - în ansamblu oameni care nu doar spun că iubesc animalele, ci şi dovedesc asta prin tot ceea ce fac.

Invitatul de onoare al întâlnirii a fost medicul veterinar Jeff Young, medic celebru din America, activist pentru bunăstarea animalelor. El, împreună cu echipa sa de filmare de la Animal Planet - unde are o emisiune binecunoscută de iubitorii de animale - Rocky Mountain Vet, vor petrece câteva zile la adăpostul Help Lăbuș din Galaţi, după cum am aflat de la Lilu Gal, reprezentanta Fundaţiei Suzy Utzinger România, ca să dea o mâna de ajutor. Ceea ce am reţinut din expunerea dr. Jeff Young este, pe scurt, faptul că există argumente ştiinţifice clare în defavoarea uciderii animalelor de pe stradă. Practic, noi nu putem ucide cât poate natura să creeze, ne costă mai multă să ucidem, decât să sterilizăm, iar eradicarea completă a unei populaţii de câini semi-sălbatici sau de pisici poate lăsa loc unei alte populaţii de animale, în cazul nostru, şobolanii, imposibil de eradicat atâta vreme cât producem gunoaie menajere, iar acestea nu sunt strânse la timp şi depozitate corespunzător.

Până pe 8 iunie, Jeff Young şi echipa sa vor sta la Galaţi, având programate diferite consultații, tratamente, operații, sterilizări. Pe 7 Iunie, medicul invitat, alături de colaboratorii săi, vor face sterilizări o zi întreagă, în beneficiul cățeilor de la adăpostul public, unde managerul a declarat că are foarte mulți câini nesterilizați. Cei interesați de o consultație cu medicul Jeff sunt așteptați la spitalul de animale orfane sponsorizat de fundația elvețiană.

 • Dr. Jeff Young - Denver, Colorado
 • A absolvit Facultatea de Stat Colorado (Medicină Veterinară)
 • A lucrat ca ofiţer la Poliţia Animalelor în Colorado.
 • În 1990 a înfiinţat Planned Pethood Plus Inc (PPP), o clinică cu preţuri mici
 • S-a specializat pe tehnici de sterilizare/castrare mai puţin invazive
 • În 2000 a înfiinţat Planned Pethood International, un proiect pentru sterilizarea în masă a câinilor/pisicilor şi pentru a-i învăţa tehnici noi de sterilizare pe veterinari.

În Europa, prin PPI, a construit o clinică în Slovacia şi una în Bratislava. În America, prin PPI s-au construit clinici în Merida, Mexic, Cancun. În toate aceste locuri, sunt aşteptaţi medici şi asistenti veterinari pentru a se perfecţiona.
Jeff Young a instruit peste 500 de medici veterinari de pe tot globul, în anul 2015 a ţinut un seminar la Universitatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, finanţat de Fundaţia Suzy Utzinger. În 25 de ani de carieră, are peste 200 000 de mii de operaţii de sterilizare făcute.

 • Dr. Antonio Rios Perez Merida, Yucatan
 • A absolvit primul din grupa sa la Universitatea din Yucatan
 • A participat la un program de schimb de experienţă la Universitatea din  Florida
 • Şi-a perfecţionat tehnica în America, prin nenumărate vizite la cele mai prestigioase clinici veterinare
 • Conduce una dintre cele mai mari clinici din Peninsula Yucatan, situată în America Centrală.
 • Are experienţă de peste 15 ani în domeniu, fiind specializat pe tehnici noi de sterilizare/castrare câini şi pisici.

CLICK AICI pentru a vedea imagini VIDEO

Citit 10997 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2017 18:29

9 comentarii

 • postat de Costy Marți, 06 Iunie 2017 09:21 Link la comentariu
  0
  5

  Toata lumea se vaita ca sunt muscati de comunitari dar de unde au aparut comunitarii ?? Tot de la oameni iresponsabili care la un moment dat sau plictisit de acei caini si i-au abandonat pe strada . Dupa unii e mult mai simplu sa ucizi decat sa fi responsabil . Nu fac propaganda si nici vreo reclama am fost undeva anume unde toti cainii aveau stapan unde ii cumparai doar de la canise autorizate nu de pe internet acolo in momentul in care cumparai un caine raspundeai de el ca de propiul copil il puteai eutanasia doar daca avea vreo boala incurabila sau daca erea agresiv cu familia daca te plictiseai de el il puteai duce la adapost dar ii plateai toata intretinerea cat traia . Dar ce sa zic in tarile civilizate se poate de toate la noi daca te plictisesti e simplu arunci sau ucizi . Eu am trei caini si pt.ninic in lume nu as renunta la ei .Asa ca inainte sa abandonati sau sa omorati animale care tot din vina noastra a oamenilor au ajuns cum sunt sa stiti ca sunt si solutii alternative

  Raportează
 • postat de ioan Luni, 05 Iunie 2017 13:37 Link la comentariu
  8
  5

  (...) cine-i doreste sa isi umple casa sau curtile cu ei .. cei fara stapan eutanasiati

  Raportează
 • postat de Alexander leg. a V a Macedonica Luni, 05 Iunie 2017 11:28 Link la comentariu
  1
  11

  Un sac de granule pt. caini comercializat de Proxi costa 20 de lei si are 10 kg. Ratia unui caine cu greutate medie este de 200-250 g , rezulta ca ,hrana unui caine costa pe zi 0,5-1 lei ,nicidecum cifrele astronomice cadelnitate de catre unii ...

  Raportează
 • postat de maurice Luni, 05 Iunie 2017 10:57 Link la comentariu
  6
  9

  Costa mai mult, dar asa vom scapa de ei. Un caine mort nu mai musca.
  Programe de castrare am mai fost si nu se vede nimic, sunt la fel de multi peste tot.

  Raportează
 • postat de florin Luni, 05 Iunie 2017 10:00 Link la comentariu
  10
  21

  La aceasta intalnire trebuiau chemati oamenii si copii care au fost muscati de caine. Cred ca nu exista sala in Galati cu asemenea capacitate.
  Toti doctorii astia renumiti nu au caini comunitari la ei in tara si vin la noi sa ne arate cum se ingrijesc cainii. Ce prostii debiteaza astia te doare capul. Eu ii fac un calcul simplu: o eutansiere costa in jur de 150 lei iar daca se face licitatie ajunge si la 100 lei pentru un singur caine, mancarea pentru un caine ajunge la 12 lei pe zi. Faceti socoteala sa vedeti ce economii se poate face la bugetul local.
  Cei care au venit din America sa ne dea lectii cum sa avem grija de cainii ii rog respectuos sa ii duca in SUA cu tot cu primarul din Galati

  Raportează
 • postat de Augusta Luni, 05 Iunie 2017 09:51 Link la comentariu
  2
  17

  Asta trebuia sa se faca fara oprire din 1990 incoace in Galati (si nu numai): STERILIZARE. Si atunci nu mai existau tabere pro si contra eutanasiere.

  Raportează
 • postat de Bubu Luni, 05 Iunie 2017 07:52 Link la comentariu
  5
  14

  (...), si dupa ce ii sterilizezi ii duci inapoi pe strada, nu?

  Raportează
 • postat de Bula Luni, 05 Iunie 2017 07:39 Link la comentariu
  10
  18

  Alta gogoasa. Cum sa ma coste mai mult eutanasierea decat castrarea. Pai iti dau un exemplu: numai mancarea pe o luna 30x11,72leirezulta351.6. Nu mai spun ca dupa sterilizare cainele mai poate trai vreo 10 ani.
  A doua problema, dupa sterilizare le scoate si dintiii? Pentru ca dupa trauma cainele tot musca.
  Asa ca prosteala continua, aveti nevoie de baniii prostilor sa va functioneze afacerile.
  Aproopo, un om mananca de 6 lei, un meniu format din cartofi pai, bucata de carne, salata varza, chifla si desert.
  Rusine.

  Raportează
 • postat de sorin dobrita Luni, 05 Iunie 2017 07:29 Link la comentariu
  9
  18

  si-a pus cineva intrebarea cat costa tratamentul celor muscati sau cum poti cuantifica durerea celor care au pierdut un copil, ucis de aceste animale? cred ca ar fi bine sa nu pervertim scara valorilor.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.