Evaluaţi acest articol
(58 voturi)
74 comentarii

UPDATE - Sindicaliştii îi cer directoarei să-şi dea demisia

Adrian Andrăşescu, liderul Sindicatului Liber "Educaţia", la care este afiliat Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", susţine că va urmări îndeaproape evoluţia celor două anchete în derulare, cea a Inspectoratului Şcolar şi cea a Inspectoratului Teritorial de Muncă. "M-au apelat foarte mulţi oameni, inclusiv directori cu state mai vechi, care o cunoşteau pe Rozica Miron; mi-au spus că era o femeie normală, profesionistă, muncitoare şi mi-au cerut să nu las ca lucrurile să fie muşamalizate, acoperite şi să se uite. Îi cer, totodată, directoarei de la Colegiul Cuza să-şi prezinte demisia, imediat după finalizarea bacalaureatului. Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Inspectoratul Teritorial de Muncă trebuie să facă o anchetă complexă, fără menajamente, cu măsuri", a declarat Adrian Andrăşescu.

Şi poliţiştii anchetează decesul informaticienei de la Cuza

După ce Inspectoratul Şcolar şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au demarat anchetele proprii în cazul morţii Rozinei Miron, informaticiana de la Liceul „Al. I. Cuza”, care a decedat luni după-amiază, a venit rândul poliţiştilor să demareze cercetările. De data aceasta, este vorba despre o anchetă penală.
"Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi a fost sesizat, pe data de 27 iunie, de către Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei", cu privire la faptul că, în data de 26 iunie, în incinta unei unităţi şcolare, a fost găsită o femeie de 43 de ani în stare de inconştienţă. Femeia a fost transportată la spital, unde a survenit decesul. În baza acestei sesizări, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", ne-a declarat Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Ancheta poliţiei este începută "in rem", adică asupra faptei, fără a viza, momentan, o persoană anume. Cele trei anchete trebuie să stabilească dacă notificarea primită de Rozina Miron, prin care era chemată la comisia de disciplină, dar şi oboseala fizică au dus la decesul acesteia.    


Informaticiana de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" a făcut luni după-amiază infarct, în timp ce introducea datele de la contestaţiile de la Evaluarea Naţională, după ce fusese dimineaţă şi în comisia de Bacalaureat. Colegii şi prietenii susţin însă că oboseala şi epuizarea n-ar fi făcut ravagii, dacă femeia n-ar fi fost stresată şi de un conflict pe care-l avea cu conducerea instituţiei de învăţământ.

Doi copii, unul de trei şi altul de zece ani, au rămas, de luni, orfani de mamă. Rozina Miron, informaticiana de la Colegiul "Al.  I. Cuza", a făcut infarct, ieri, în jurul orei 18,00, în timp ce introducea datele de la contestaţiile care se depuneau la Evaluarea Naţională. Un echipaj SMURD a fost la faţa locului, medicii au început imediat resuscitarea, care a continuat atât în autospecială, cât şi la UPU. După o oră, medicii au fost nevoiţi să declare decesul.   
Femeia era plecată de dimineaţă de la 6,00 de acasă, pentru că fusese şi în comisia de la Bacalaureat, la multiplicat subiectele şi la verificat sistemul de supraveghere. Informaticiana trecuse printr-o perioadă foarte aglomerată, lucrând uneori chiar şi până târziu noaptea, şi în zilele libere, fiind obligată să fie în ambele comisii de examen. Acestei epuizări fizice i s-a adăugat şi stresul generat de un conflict pe care îl avea cu directoarea liceului şi cu unii colegi. Chiar în ziua în care se simţea sufocată de volumul de muncă primise o înştiinţare pentru a se prezenta în comisia de disciplină pentru a răspunde în legătură cu nişte greşeli pe care le-ar fi făcut în timpul probelor de competenţe la Bacalaureat.

"Hârtia aia i-a pus capac!"

Despre disperarea care o frământa pe Rozina Miron de câteva zile ne-a vorbit o prietenă apropiată şi o fostă colegă de facultate, care a dorit să nu-şi facă numele cunoscut. "Ne-am întâlnit, vineri, săptămâna trecută, la şedinţa de instruire. Era foarte palidă şi obosită. Mi-a spus că are probleme mari cu directoarea şcolii. De probleme cu directoarea şi cu unii colegi s-a plâns tot timpul, în ultimul an. Vineri, la ora 11,00 noaptea, ea era în liceu şi a cărat singură 20 de calculatoare, pentru a pune în funcţiune sistemul de supraveghere pentru bacalaureat. Duminică m-a sunat plângând. Clacase, nu se mai putea concentra să introducă repartizările pentru Bacalaureat. Am stat până la opt seara împreună, ca să terminăm treaba. A doua zi am plecat amândouă la Bacalaureat. Avea aceeaşi nelinişte. I-am promis c-o ajut. M-a sunat pe la 16,30, începuseră contestaţiile la Evaluare. Se bloca aplicaţia, pentru că aşa se întâmplă când într-un sistem naţional intră să introducă date sute de şcoli în acelaşi timp. Mi-a zis că e supărată tare şi că-mi trimite să văd ceva. Eu aveam treabă atunci, am încurajat-o, i-am zis să nu intre în panică. Pe la opt seara am aflat murise. Nu mi-a venit să cred! Şoc! Abia pe la zece, mi-am adus aminte că-mi trimisese ceva. Am văzut hârtia de convocare în faţa comisiei de disciplină. Hârtia aia i-a pus capac", ne-a povestit, plângând, prietena Rozinei Miron.

"Nu era cazul să fie chemată în comisie disciplinară"

Conducerea ISJ a trimis ieri o comisie la Colegiul "Cuza" pentru a stabili ce s-a întâmplat, mai ales că pe toate canalele, inclusiv cele de socializare, au circulat mesaje de revoltă împotriva conducerii liceului care ar fi creat această tragedie. Colegii din toate şcolile erau în stare de şoc, deplângeau soarta femeii şi susţineau că era un om profesionist şi că micile greşeli pe care le-ar fi făcut sunt mai mult decât admisibile, ţinând cont de condiţiile în care se lucrează în timpul examenelor. 
Unul dintre colegi, care deplângea soarta informaticienei, posta ieri pe  pagina de socializare: "Rozina nu a murit pentru că a fost bolnavă. Avea o familie frumoasa şi doi copii mici care aveau multă nevoie de dragostea ei. În ultima perioadă am primit semnale şi mesaje din partea ei că o parte din colectivul din care făcea parte a dus o adevărată campanie de hărţuire la adresa ei".
"Am vorbit cu inspectorii care au fost să ancheteze situaţia. Nu era cazul să fie chemată în comisia disciplinară, pentru că nu făcuse milimetric toate lucrurile. Directoarea, Iulia Chirnoagă, este o profesionistă ca dascăl, dar se poate să-i lipsească abilităţile manageriale, comunicarea, care e atât de importantă în aceste condiţii de stres în care se lucrează. Directoarea a făcut propunere către Consiliul de Administraţie, iar acesta a aprobat chemarea în faţa comisiei de disciplină. La rândul nostru, vom solicita Consiliului de Administraţie din şcoală să o cheme pe doamna directoare în comisia de disciplină. Vom vedea ce se va stabili", a declarat inspectoarea generală, Mioara Enache. 
Anchetă a demarat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, având în vedere că tristul eveniment s-a petrecut în timpul orelor de muncă, urmând a stabili ulterior dacă se impun sancţiuni. 
Directoarea colegiului, Iulia Chirnoagă, a declarat însă că nu este vinovată, că infarctul s-ar fi produs pe fondul stresului şi a lipsei de alimentaţie corespunzătoare şi că toate comentariile de pe reţelele de socializare la adresa ei sunt răutăcioase. Aceasta susţine că informaticiana ştia de hârtia respectivă de o săptămână, deşi documentul care a circulat pe Facebook, era înregistrat de vineri, 23 iunie şi semnat de Rozina Miron că a luat cunoştinţă pe 26 iunie, în ziua în care s-a produs tragedia.

"Mi-a cerut să mediez conflictul, dar după Bacalaureat"

La intrarea în Liceul „Al. I. Cuza” a fost făcut un altar în memoria Rozinei Miron. Câteva lumânări aprinse, flori şi fotografia femeii atrag atenţia tuturor celor care trec pragul unităţii de învăţământ. Aici l-am întâlnit şi pe Adrian Andrăşescu, liderul de sindicat cu care Rozina Miron a luat legătura încă de săptămâna trecută. „Am fost contactat pe 23 iunie, când mi-a relatat că este în conflict cu doamna directoare, că nu mai suportă persecuţiile la care este supusă şi că vrea să vin în şcoală să mediez conflictul. Am încercat cu ajutorul liderului de sindicat  din şcoală, dar nu a putut-o ajuta prea mult. Nu mi-a dat detalii de la ce a pornit, dar se cunoştea că este marcată de acest conflict. Mi-a spus că este în comisia de bacalaureat şi m-a rugat, ceea ce m-a impresionat foarte mult, să intervin pentru medierea conflictului după terminarea examenului de bacalaureat. Mi s-a spus că aseară la ora 18,09 ar fi decedat. Dacă începuse programul la ora 7,00, era după 11 ore de muncă. Cred că s-au cumulat mai multe aspecte”, ne-a explicat Adrian Andrăşescu.        

Citit 133279 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Iunie 2017 21:20

74 comentarii

 • postat de romanulcelnaiv Luni, 10 Iulie 2017 09:12 Link la comentariu
  0
  12

  Este o realitate dura. Soarta invatamantului romanesc este dezastruoasă nu datorita elevilor, studentilor ci a personalului didactic. Greu poti crede ca intr-un asemenea mediu unde se doreste a fi marcat de un relativ intelectualism gasesti de fapt oameni reprobabili, brutali cu mintea, nu cu pumnul. Cat timp nu se va restructura din temelie invatamantul in privinta cadrelor vom mai auzi de asemenea cazuri. Este poate singurul domeniu care a ramas ancorat in structura comunista. Sefi incompetenti, sedinte similare celor de partid si ca frecventa si ca norma de continut. Obedienta este la ea acasa. Locul este caldicel si nimeni nu doreste sa-l piarda. Se gaseste cate unul mai slab de inger care intelge ca trebuie sa-si asume responsabilitatea si atunci toti incarca sarcinile pe umerii acestora. ITM ar trebui sa discute cu fiecare angajat din invatamant. Ar constata ca fenomenul este mult mai mare. Ministerul Invatamantului primeste constant memorii scrise care reprezinta cate un semnal de alarma. Dar nu le baga nimeni in seama si probabil sfarsesc la lada de gunoi. Tragic dar adevarat.

  Raportează
 • postat de Președintele Sindicatului Liber ,,Educația” Miercuri, 05 Iulie 2017 07:06 Link la comentariu
  2
  8

  Cineva a dat un dislike la comentariul lui Alex Robert! Nu înțeleg ce nu-i place în comentariu.
  Domnule Alex Robert, astăzi această situație specială va ajunge pe masa ministrului, prezentată de președintele Federației Sindicatelelor Libere din Învățământ. De ce nu a ajuns până acum? Situația celor 3 militari a ajuns la guvern datorită mediatizării intense. În armată, astfel de evenimente se raportează în secunda 2 iar presa nu a fost oprită să mediatizeze. În cazul de față, familia s-a opus mediatizării, cel puțin până la înmormântare. Ceea ce s-a dat în presă s-a dat pe riscul jurnaliștilor. Personal, am încercat să-i explic soțului de ce este necesară altă atitudine dar m-a oprit de la orice demers asemănător făcut în cazul celor 3militari.
  Vă promit și promit tuturor că, cu prima ocazie pe care o voi avea de a discuta față în față cu ministrul (și sper ca această ocazie să fie foarte curând), îi voi face mai multe propuneri pentru a se opri atitudinea tiranică a unor directori și pentru normarea muncii personalului didactic auxiliar și nedidactic. Am un plan și pentru personalul didactic de predare căruia nu i se recunoaște munca prestată acasă pentru școală, pe cheltuială proprie (am prezentat schematic argumentele acestui plan la festivitatea organizată de ISJ cu cadrele didactice pensionate în acest an).

  Raportează
 • postat de 4 semne că ai un loc de muncă „toxic” Marți, 04 Iulie 2017 13:00 Link la comentariu
  0
  9

  Cu toții am avut la un moment dat mici probleme la locul de muncă – sarcini plictisitoare, șefi iritabili, colegi bârfitori – dar, uneori, toți factorii mici care fac ca o zi de lucru să fie proastă se pot transforma în ceva mult mai rău: într-un loc de muncă TOXIC!!

  4 semne că ai un loc de muncă „Toxic”:
  Acesta este reprezentat de o situație de lucru care devine de nesuportat psihologic, nu din cauza muncii efective pe care o faci, ci pentru că dinamica emoțională a locului este profund disfuncțională. Într-un asemenea loc de muncă angajații ar putea fi intimidați de către șefi sau colegi neprofesioniști, politicile companiei ar putea fi total neclare sau munca pe care o depun angajații ar putea trece nerecunoscută.
  Locurile de muncă toxice nu pot fi întotdeauna schimbate. În timp ce, uneori, o proasta conducere poate transforma mersul lucrurilor din companie, angajații nu au de obicei puterea de a iniția acest tip de schimbare. Astfel că, dacă te afli într-un astfel de job, singura opțiune poate fi să încerci să treci cu bine de fiecare zi, până când poți găsi o nouă companie pentru care să lucrezi.
  Primul pas în a te elibera dintr-o situație de muncă toxică este să înțelegi că te afli într-una de acest fel, lucru care nu este întotdeauna ușor. Astfel că îți prezentăm mai jos patru semne care denotă că un loc de muncă este toxic.

  1. Șeful tău este toxic
  Sefii nu creează întotdeauna singuri o atmosferă de muncă toxică, însă dacă veți găsi un astfel de loc de muncă, atunci de obicei va fi în apropiere un șef care nu are limite, are abilități de comunicare slabe sau moduri nepotrivite de exprimare a furiei.
  Este destul de dificil să îți ignori șeful dacă este unul toxic, deoarece este practic treaba ta să îl asculți. Însă, poți să îți setezi limite emoționale, cum ar fi să îți amintești că lucrurile pe care șeful tău ți le spune nu sunt o reflectare a ta sau a muncii tale, ci mai degrabă o reflectare a propriilor lui probleme de ego și stimă de sine. Deci trebuie să înțelegi că șeful tău nu este rău pentru că are ceva personal cu tine sau că ai vreun defect atât de oribil pe care merită să îl tratezi în acest fel. Șeful tău este pur și simplu neprofesionist.

  2. Colegii tăi nu comunică clar
  Abilitățile de comunicare sunt extrem de importante la locul de munca. Comunicarea eficienta la serviciu, atât între colegi, cât și în special din partea șefilor noștri, ne ajută să înțelegem ce se așteaptă de la noi și dacă ne apropiem de aceste așteptări. Astfel că atunci când liniile de comunicare sunt încurcate sau inexistente, este un semn destul de clar al unui loc de muncă toxic.
  Din păcate, nu poți obliga pe nimeni să fie direct cu tine. Tot ceea ce poți face este să comunici clar chiar tu la rândul tău și să-ți păstrezi cât mai multe emailuri și comunicări scrise.

  3. Nimeni nu vrea să își asume responsabilitatea
  Într-o lume ideală, nimeni nu ar trebui să își asume responsabilitatea pentru ceva ce nu a funcționat sau ce a mers greșit, atât la muncă, cât și în viața personala. Din păcate, însă, asumarea responsabilității reprezintă unul din punctele cheie ale maturității și eticii, astfel că pasarea responsabilității de la un coleg la altul denotă un loc de muncă iresponsabil și nesatisfăcător.

  4. Munca ta nu este apreciată
  Promovările de la locul tău de muncă par că nu au vreo legatură cu persoana care chiar a rezolvat o anumită treabă? Este munca ta nerecunoscută de șefii tăi? Ai acceptat să faci sarcinile colegilor, însă munca ta nu a fost apreciată, dimpotrivaă primești feedback doar că ai făcut ceva greșit? Subevaluarea muncii angajaților este clar un semn că locul de muncă este unul toxic și trebuie să faci cât mai repede ceva pentru a-ți găsi un nou loc de munca.
  Dacă regăsești unul din semnele de mai sus la tine la birou, atunci ar putea fi un moment potrivit să-ți actualizezi CV-ul.

  Raportează
 • postat de Alex Robert Marți, 04 Iulie 2017 09:47 Link la comentariu
  3
  23

  Au murit, într-un accident, trei militari.

  Guvernul a ținut un moment de reculegere, iar în toate unitățile militare din România s-a făcut același lucru.

  Pe 26 iunie, după 11 ore de muncă, colega noastră, Rozina Miron, a făcut un infarct și a murit.
  Lucra ca informaticiană la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Galați

  Avea o familie frumoasă și a lăsat în urmă doi copii, cel mai mare de 10 ani.

  Lucrase și duminică, lucrase și în toate săptămânile anterioare. Fusese trimisă și în Comisia de examen pentru competențe, și în Comisia de examen pentru Examene Naționale, și în Comisia de examen de bacalaureat.

  A cărat singură, vineri seara, douăzeci de calculatoare pe scările, coridoarele și în sălile liceului.
  Sâmbătă și duminică se plângea unei prietene că nu mai face față, lucrând prea mult, prea multe ore, în prea multe direcții. La cererea și din dorința conducerii școlii.

  La Examenul de competențe s-a plâns că este singura trimisă să facă treaba în toate comisiile. A fost acuzată pentru aceasta, s-a adăugat acestei acuzații și faptul că n-ar fi făcut tot ce i s-ar fi cerut la acel examen. Deși examenul era finalizat, și rezultatele comunicate, i se reproșau niște ipotetice sarcini neîndeplinite.

  Chiar în ziua în care a murit, probabil după ce fusese de la ora 7 la Comisia de examen de bacalaureat și înainte de-a fi chemată seara să introducă contestațiile la Examenele Naționale, s-a reușit să i se înmâneze o „Convocare”, prin care era chemată în fața unei Comisii de anchetă preliminare, care urma să investigheze acuzațiile ce i se aduseseră.
  Comisia era formată din patru BĂRBAȚI, colegi,
  care nu se sinchisiseră s-o ajute atunci când a avut de cărat calculatoarele pentru supravegherea audio-video,
  probabil membrii ai Consiliului de Administrație al școlii, același care nu făcuse demersurile necesare ca Primăria să instaleze un sistem de supraveghere audio-video profesionist, care să elimine sarcina obositoare a instalării de PC-uri cu mediocre web-cam-uri, precum și epuizanta sarcină a descărcării ulterioare, zilnice, a filmărilor de pe fiecare calculator.
  Adică un CA care știuse să împovăreze o femeie, dar nu știuse să distribuie sarcini și nici să ceară ceea ce liceul avea dreptul să ceară.

  Data luării la cunoștință de pe convocator este identică cu data decesului.

  Rozina Miron știuse că i se vor face șicane pentru că nu mai suporta să i se dea numai ei sarcinile pe care le puteau primi și alții, calificați, din școală, așa că se adresase Sindicatului, cerând o mediere.
  Ceruse însă, așa cum a spus liderul de sindicat, ca medierea „să fie amânată până după examene, pentru ca să nu sufere elevii [în examen]"!

  Nimeni din Guvern nu a menționat măcar acest caz dramatic!

  Nicăieri nu s-a ținut nici un moment de reculegere.

  S-a lansat o petiție, prin care se cere ca numele școlii să fie schimbat în numele victimei, ca o amintire a atâtor și atâtor colegi, care și-au dat viața muncind, trudind pentru școală, pentru elevi, pentru învățământul românesc.

  Printr-o comparație, Vodă Cuza a șters, printr-un gest simbolic, umilința la care fusese supus Moș Ion Roată.

  Schimbarea numelui nu va face mare lucru pentru colega noastră, dar ar fi un gest simbolic, care să șteargă, într-un fel, umilințele la care a fost supusă.
  Cu certitudine, conducerea școlii și membrii acelei „comisii de anchetă” au dus în derizoriu numele școlii, nu s-au comportat așa cum acel nume ar fi cerut să se comporte!

  Raportează
 • postat de eu Luni, 03 Iulie 2017 12:13 Link la comentariu
  1
  12

  Dreptatea se castiga in instanta cu martori, probe etc, nu prin ISJ!!!

  Raportează
 • postat de Președintele Sindicatului Liber ,,Educația” Duminică, 02 Iulie 2017 21:20 Link la comentariu
  1
  20

  AVERTISMENT!
  Daca nu va exista o mobilizare exemplară a colegilor, vinovații nu vor avea nici un fel de probleme. Mobbingul, în România, nu e sancționat de nici o instanță de judecată. O condamnare i-ar putea aduce demiterea dar să nu-și facă nimeni iluzia că va fi condamnată. Demiterea ar putea fi și dacă va avea calificativul anual ,,nesatisfăcător”, adică sub 60 de puncte din 100. Așa cum este fișa de evaluare, i se pot scădea 1,5 puncte (!!!!!); un punct pentru nerespectarea legislației și 0,5 puncte pentru că nu a colaborat cu ambele sindicate din școală. Ar putea să aibă 98,5 puncte și calificativul ,,foarte bine”. Cruciți-vă!!!!!!!!!!!!!
  Sindicatul din care face parte directoarea îi va lua apărarea pentru că, prin liderul din școală, a fost parte în mobbing. M-aș mira (și ar fi de felicitat sindicatul) să fie excluși din sindicat, atât ea cât și liderul pentru a nu mai avea protecția sindicatului.
  Vineri, 30.06.2017, în ședința C.A. al I.S.J. am invocat nerespectarea mai multor prevederi legale pentru a fi demisă. N-am reușit decât să stârnesc niște zâmbete, pe bună dreptate.
  I.S.J.-ul a dispus să fie cercetată disciplinar. Cine o cercetează?!!!
  Același consiliu de administrație care a dispus cercetarea disciplinară a Rozinei Miron va numi (!!!!!!!!!!) comisia de cercetare disciplinară a directoarei și (eventual) a altor membri ai consiliului de administrație. În urma cercetării disciplinare, consiliul de administrație propune I.S.J.-ului o sancțiune. Ghici, ce sancțiune va propune?! Dreptul la contestația sancțiunii îl are numai persoana cercetată.
  Putem fi serioși?! Trebuie să fim serioși pentru că e în discuție o tragedie. Și pentru că o astfel de tragedie nu trebuie să se mai întâmple. Dacă vinovații din acest caz nu vor fi pedepsiti, GARANTEZ că în viitorul apropiat vom mai avea asemenea cazuri. Chiar dacă decesul se va produce în drum spre casă sau acasă. Pentru că mai sunt directori care în urma concursului au reținut că au întotdeauna copite. Pentru că, pentru unii directori (chiar și pentru unii inspectori școlari) legislația este facultativă sub pretextul că e interpretabilă și pentru că avem metodologii care permit abuzurile și fraudele.

  Raportează
 • postat de ali ali Sâmbătă, 01 Iulie 2017 15:35 Link la comentariu
  0
  11

  O adresa a isj-ului, nu spun care, interzice directorilor sa-si ia concediu in perioada examenelor de evaluare si bac, totusi acestia sunt presedinti sau membri de comisii si primesc indemnizatia aia, nu conteaza cat de mica sau medie ca mare nu-i. Atunci de ce alti membri din comisii ar trebui, dupa unii, sa fie in concediu, ca sa fie platiti pentru munca suplimentarea pentru examene? Daca te cheama in comisii, inseamna ca iti intrerupe concediul pentru motive bine intemeiate, deci nu mai esti in concediu...
  Iar despre cat munceste nenormat si cum este privit personalul auxiliar in scolile din tara asta, orice coleg de catedra cu bun simt stie....
  Mi se rupe sufletul cand ma gandesc la copiii doamnei dusa printre ingeri si ma revolta faptul ca nici macar nenorociri de felul acesta nu vor pune pe ganduri ministerul, inspectoratele si conducerile scolilor...

  Raportează
 • postat de Mimi Sâmbătă, 01 Iulie 2017 12:23 Link la comentariu
  0
  12

  Daca exista martori la mobbing, hartuiala: prietena ei, familia, etc, cine a mai discutat cu dansa, cei care care au fost de fata si cunosc mai bine situatia pot actiona in judecata scoala in instanta pentru stabilirea adevarului si a celor vinovati, eventual pentru despagubiri materiale, morale. Este un fenomen din pacate foarte raspandit in zilele noastre.

  Raportează
 • postat de Sanda Sâmbătă, 01 Iulie 2017 12:06 Link la comentariu
  0
  7

  Definitia Mobbing-ului: Mobbing (engleză to mob: „a ataca”) este exercitarea stresului psihic asupra cuiva la locul de activitate. Exemple de mobbing sunt: teroare psihică, șicanare repetată la locul de muncă, în școală, club sportiv, penitenciar, internet. Acțiuni tipice pentru mobbing sunt: atacuri la demnitatea persoanei prin violență verbală și fizică, insulte, sau fiind frecvent răspândite despre persoana șicanată, informații neadevărate cu scopul de o izola și chinui.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Mobbing

  Mobbing-ul sau hartuirea intentionata la serviciu
  Mobbing-ul este o forma de hartuire psihologica la locul de munca, care dureaza de mai bine de 6 luni. Aceasta forma de hartuire are drept scop de a face rau intentionat si se caracterizeaza prin atacarea unui salariat prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare, izolare, critici, insulte, remarci defaimatoare, violenta verbala si fizica.

  Agresorul poate si un alt coleg, un grup de colegi sau superiorii (de cele mai multe ori).

  De cele mai multe ori, victima se afla in imposibilitatea de a raspunde atacurilor iar din acest motiv ajunge sa sufere de depresii, boli psihosomatice, insomnie, tulburari de comportament (abuz de substante, alcool, tutun, bruxism), scaderea increderii in sine si a stimei de sine, pierderea eficientei in munca, stress acut, stress posttraumatic.

  Aceste simptome sunt similare cu cele care apar dupa diferite experiente traumatizante, precum calamitati sau agresiuni. Simptomele mobbing-ului se pot mentine mai multi ani dupa producerea incidentelor. Alte consecinte pot fi: izolarea sociala, probleme familiale si economice cauzate de absentele de la locul de munca sau la pierderea locului de munca.

  Cel care a lansat si a impus in mediile de munca si in organizationale termenul de mobbing a fost Heinz Leymann, doctor in psihologia muncii.

  La nivel european fenomenul de mobbing este cunoscut, analizat si combatut. La nivelul Uniunii Europene, 9% dintre angajati, respectiv 12 milioane de persoane, au afirmat ca au fost supusi hartuirii morale la locul de munca. Exista totusi diferente mari intre statele membre UE privind incidenta acestui fenomen. Este posibil ca aceste diferente sa nu se datoreze exclusiv incidentei, ci diferentelor culturale dintre state privind inregistrarea si comunicarea acestui fenomen.

  Cauzele mobbing-ului

  Factorii care au condus la aparitia acestui fenomen au fost impartiti in 4 categorii, dupa cum urmeaza:

  1. Factori individuali - variabile socio-demografice, trasaturi de personalitate si stil de abordare a problemelor, comportamente specifice la locul de munca. Se aplica atat in cazul agresorului, cat si in cazul victimei.

  2. Factori situationali - nesiguranta locului de munca, schimbari de la nivelul managementului.

  3. Factori organizationali - stiluri de conducere diferite, restructurari, climatul si cultura organizationala.

  4. Factori sociali - schimbarile economice, emigrarea, rata somajului.

  Alti factori de risc:
  - relatii deficitare intre colegii de munca
  - nivelul ridicat de stres legat de activitatea profesionala
  - stresul organizational (leadership, comunicare, organizarea muncii)

  Tipuri de mobbing

  Clasificarea se face in functie de modul de manifestare:

  1. Mobbing vertical
  Este exercitat de un superior asupra unui angajat. Se caracterizeaza prin actiuni si atitudini generate de un abuz de putere. In cazuri mai rare, angajatii sunt agresori si superiorul este victima - autoritatea sefului nu este recunoscuta de subordonati.

  2. Mobbing orizontal
  Apare atunci cand colegii sunt agresivi cu un coleg; agresorul si victima se situeaza pe acelasi nivel erarhic. Cauzele acestui tip de mobbing pot fi: invidia, barfa, conflictele, rivalitatile si antipatiile personale.
  In general, acest tip de mobbing este mai agresiv si produce daune la nivel emotional mai grave decat mobbingul vertical.

  3. Mobbing strategic
  Se manifesta prin persecutie psihologica. Organizatia sau managementul pun la cale actiuni menite sa-l determine pe angajat sa demisioneze. Aceasta forma de mobbing apare in companii care au trecut printr-un proces de restructurare sau fuziune, unde numarul angajatilor este prea mare. In aceste situatii, mobbing-ul devine o strategie de business.

  4. Mobbing emotional sau relational
  Are legatura cu relatiile interpersonale. Este determinat de invidie, gelozie, competitie, resentimente:

  https://www.topexperti.ro/noutati/Mobbing-ul-sau-hartuirea-intentionata-la-serviciu_1189

  Raportează
 • postat de dana manoliu Vineri, 30 Iunie 2017 21:40 Link la comentariu
  0
  8

  Drum bun pintre îngeri doamnă profesor.

  Raportează
 • postat de Neverosimil Vineri, 30 Iunie 2017 15:21 Link la comentariu
  0
  8

  Este din ce în ce mai clar că statul Român nu are capacitatea monetară, nici mintală de a mai susține un sistem centralizat de evaluare.
  Ca drept dovadă și situația actuală nu doar la BAC, ci și la capacitate, și la toate olimpiadele și concursurile județene.
  Ar fi mai drept și mai practic ca toate școlile și toate facultățile să-și stabilească singure metodele de admitere și să-și organizeze propriile concursuri de admitere (inclusiv pentru cadrele didactice), fără interpunerea Ministerului Educației (care în momentul de față nu este în stare măcar să alcătuiască o programă școlară coerentă, sau să asigure măcar manuale pentru elevii de liceu).
  Putem totuși lua un exemplu pozitiv de la alte țări europene precum Belgia sau Suedia, al căror elevi nu dau examen de bac, însă al căror facultăți au o rată de promovare foarte mică, și asta datorită existenței reale al cadrelor didactice care vor să genereze profesioniști ce pot chiar activa în mediul în care s-au instituit.

  Raportează
 • postat de Popescu Vineri, 30 Iunie 2017 14:01 Link la comentariu
  0
  13

  Doamna profesor Rozina Miron a fost un model de demnitate şi profesionalism. Un model pentru noi toţi. Dar modelele deranjează. Comisia de disciplină, toţi colegii care au şicanat-o , I.S.J.Galaţi, puteţi dormi liniştiţi ? O familie a fost distrusă, - cum veţi putea explica celor doi copiii că mama lor nu se va mai întoarce niciodată, că nu va mai fi prezentă la serbări, la sărbători, la orice moment fericit din viaţa lor. Pentru moartea unei mame toleranţa faţă de vinovaţi trebuie să fie zero.
  Demisia şi afară pentru totdeauna din sistemul de învăţământ, şi încă ceva - nu vă mai obosiţi să faceţi anchete . A MURIT UN OM -CE VREŢI SĂ MAI CERCETAŢI ?
  Doamnă profesor Rozina Miron lacrimile şi florile suferinţei noastre vă vor însoţi pe drumul luminii. Iertaţi-ne deşi este prea târziu că am fost laşi, atunci când trebuia să auzim strigătul dumneavoastră de disperare. Drum lin spre lumină.

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 30 Iunie 2017 12:11 Link la comentariu
  0
  21

  De ce sa care singura o femeie 20 de computere, au omorat-o cu premeditare, ce cadre didactice sunt acolo, voi nu sunteti oameni bai, lasati o femeie singura sa se lupte cu atatea probleme munca fizica si intelectuala pana la deces?
  dar voi nu v-ati dat seama ca fizic un om nu poate sa reziste asa pe termen lung, cum nu a sarit nimeni sa o ajute?
  cum daca sunt aia profesori acolo nu mai fac NIMIC in plus, aici se vede ca a fost mana directoarei sau o gasca.
  Fenomenul de MOBING este recunoscut si in Romania te hartuiesc pana te termina, pana ajungi sa nu mai crezi in tine, in fortele tale, ajungi sa crezi ca ai facut ceva gresit daca se poarta ei asa, dar de fapt nu-i asa. Nu, cei vinovati sa plateasca, cert este ca nu trebuia lasata singura cu atata munca plus hartuiala sefei! Avea doi copii de crescut, ganditi-va. Mare pacat. Dumnezeu sa o odihneasca!

  Raportează
 • postat de Odihneasca-se in pace!... Vineri, 30 Iunie 2017 07:35 Link la comentariu
  0
  20

  "Directoarea a făcut propunere către Consiliul de Administraţie, iar acesta a aprobat chemarea în faţa comisiei de disciplină...". Lipsa de inima, omenie si bun simt pedagogic, culmea, ale unor dascali, legate de asemenea decizii tin de " o traditie" in Cuza, atmosfera de acolo e viciata de ani de zile de directori care dicteaza ca pe propria feuda, nejustificat, sub acoperirea hartiilor, nevazand padurea din cauza copacilor.Si fostii directori sunt vinovati moral pentru nevrozele si derapajul profesional intr-unul din liceeele reprezentative din Galati.Copii buni au, dar profesorii lor au ajuns sa isi consume energiile pe nimicuri, traindu-si pasiunile pentru stiinta printre mitralierele acestor sefi dezaxati mai catolici decat papa care tuna si fulgera pana ce toti fac ca ei. Cuza a plecat de pe acelasi palier cu LVA...odata. Astazi e o adevarata arta nevrotica sa predai in asemenea cancelarii, iar elevi buni se pierd crezand ca invata ceva...si chiar invata!. Singurii care rezista in malaxoarele acestor feudali sunt profesorii care mimeaza o nevroza, ca sa le fie pe plac.Sau o au de-a binelea, si atunci sunt promovati...Chiar nu e de gluma cu asa ceva, plang chiar cand scriu aceste randuri, gandindu-ma la viata tanara pierduta si la cei doi copilasi care isi asteapta necontenit mama acasa...

  Raportează
 • postat de Nedelcu Mitica Vineri, 30 Iunie 2017 00:31 Link la comentariu
  0
  15

  Sunt si eu informatician. Inteleg foarte bine prin ce a trecut acest biet suflet.
  Eu incerc de ceva timp să arat următoarele:
  1. Informaticianul este angajat cu contract de muncă, de 8 ore , cu o fisă a postului care acoperă toate meseriile ocupaţionale din domeniu (puteti sa verificaţi), fără activitate normată - discriminat in raport cu profesorii.
  2. Activitatea informaticianului este reglementată de legislaţia muncii şi nu de Statutul cadrului didactic ceea ce presupune că singurele documente opozabile sunt cele emise de angajator, adică scoala. Asta presupune ca deciziile ISJ sunt valabile pentru conducerea scolii care la randul ei trebuie să acţioneze prin acte decizionale, legale, asupra activităţii angajaţilor. SE pare ca aici este de fapt sulfăneala. ISJ emite decizii către şcoală, scoala le retransmite, asa cum sunt, sub semnatura ISJ, catre angajatul vizat iar angajatul se supune deciziei ISJ, fara sa i se comunice ca nu poate parasi locul de munca decat in conditiile legii (CO, Cerere Invoire, CFP, CB). Daca va uitati cu atenti, angajatorul nu-si face datoria legala fata de angajat iar angajatul intra in ilegalitate si este descoperit juridic in raport cu scoala. NIci ISJ nu se omoara sa clarifice lucrurile pentru ca aceasta mana de informaticieni, autodidacti, capabili sa faca fata noilor tehnologii reprezinta mina de aur la examenele nationale, la concursuri sau la implementarea de noi tehnologii si sunt buni pentru ca nu cer nimic iar ISJ nu cheltuieste cu perfectionarea (NU operatori la masinile de scris), ca nu sunt angajatii lor.
  3. Ambele institutii profita pe seama acestor informaticieni fara sa stie exact care sunt atributiile informaticianului . Meseria de informatician nu are cod COR si din acest motiv nu se stie exact ce trebuie sa execute informaticianul, atribuindu-se tot, fara normare, pana la moarte.

  Raportează
 • postat de Popescu Maria Joi, 29 Iunie 2017 23:58 Link la comentariu
  0
  15

  Femeia aceasta (directoarea) are constiinta? Judecand dupa ce a declarat presei , nu pare sa aiba. Nu isi reproseaza nimic.... Nici macar ca a incarcat-o de sarcini pe profesoara de informatica mai mult decat putea duce tocmai pt ca tovarasa directoare nu stie a umbla cu calculatorul... O fi buna ca profesor de franceza, dar ca om si ca profesionist, ca manager, e sub orice critica. Grav este ca astfel de specimene populeaza tara asta cam in toate posturile-cheie!

  Raportează
 • postat de Mihai Ionescu Joi, 29 Iunie 2017 21:27 Link la comentariu
  0
  25

  Dumnezeu s-o ierte si sa o odihneasca pe colega noastra. Lucrez in sistem (nu in judet cu dansa) tot pe post de informatician si pot sa spun ca le-am vazut pe toate.

  Sunt revoltat. Ce se intampla in perioada examenelor este exploatare totala si nimanui nu ii pasa. Vin ordine de sus care merg cu stil nazist in jos la 'executanti'. Eu am sa detaliez pentru cei care nu stiu cu ce se mananca invatamantul si munca depusa in spatele unor examene.

  Ca si informatician la un liceu de elita trebuie sa organizezi comisia de competente (limba romana, limba franceza, TIC). Toata treaba asta a fost condensata de onor minister (imi pare rau, trebuie sa o zic, niste nemernici care doar din pix cred ca se rezolva lucrurile fara sa inteleaga situatia de pe teren) in 2 saptamani in acest an.
  Ce trebuie sa faca informaticianul ? Sa verifice sa fie toate datele corecte, sa faca repartitiile pe ore, sa puna nenorocite de camere web in salile de examen care sa "prinda" tot (pana si la mizeriile de competente care nu folosesc nimanui la nimic) si asta singur. Poate vi se pare usor, dar cand ai 20 de sali de examen (cum probabil a avut Rozina, acum decedata) si, cu certitudine nu ai atatea laptopuri, iti ia foarte multe ore sa cari unitati Fujitsu Siemens (sunt ca naiba de grele) prin sali, prelungitoare, monitoare, tastaturi, sa montezi camerele, sa te cateri si tot asa.

  La treaba asta nu te ajuta nimeni. Profesorii sunt plecati bine mersi in concediu (astia care o plang cu sughituri, colegii ei) sau si daca ar mai fi prin scoala, cand aud ca e ceva de facut fug ca din pusca. Dupa ce se termina proba (scrisul ala de la engleza) trebuie sa vii cu stick si sa copiezi de pe calculatoare inregistrarile (nu se uita nimeni la ele... niciodata). A... mai vin si destepti din Inspectorat sa verifice ei daca se "vede" tot.

  La proba de TIC stresul creste exponential, daca din laboratoarele pe care le ai pica un calculator, elevul, comisia, toti... dau vina pe informatician. Ca e vina lui ca ministerul a furat fondurile sa cumpere licente (vezi dosarul Microsoft) si ultimele calculatoare cumparate in scoli de catre minister sunt de acum 10 ani. Pe alea se lucreaza fratilor ! Pe Fujitsu Siemens cu procesor Intel Celeron pe Windows Vista in limba romana ! Si alea trebuie sa mearga un numar indefinit de ani. Iar cei care au facut anul asta tipizatul de cerere de bacalaureat (este public pe edu.ro) au zis asa "Comisia Nationala de examinare si evaluare recomanda Windows 10 cu Office 2013". Daca s-ar putea cumparate licentele din banii de salariu al informaticianului, ca doar e prostul satului.

  Rozina era prinsa si la competente si la evaluarea nationala si, colac peste pupaza, ISJ-ul a bagat-o si in comise de examen bacalaureat in alt liceu. Nu e pauza intre toate astea si nici weekenduri libere. La un volum mare de munca (cauzat de un numar mare de elevi, cum probabil are un liceu bun) poti gresi. E firesc. Vreti sa stiti cat stres e intr-o comisie de examen de bacalaureat pentru un informatician ? Nu vreti, credeti-ma ! Nu vreti !

  Nu mai spun ca informaticianul unei scoli e omul bun la toate: tehnic, software, aplicatii, orice nu stie oricine altcineva stie informaticianul. Daca mai ai ghinion de o conducere indoielnica in scoala, ceilalti sunt pusi intentionat sa NU te ajute cu nimic (de aici si caratul calculatoarelor). Nimanui nu ii pasa de tine, toti te folosesc cand au nevoie si, daca se poate, totul sa se rezolve ACUM! Nu intr-un minut, ACUM ! Sunt convins ca Rozina era solicitata si de colegii ei care o jelesc acuma in hohote si cand era peste cap cu inscrieri la competente, bac, evaluare nationala, situatii in aplicatia informatica.

  Ce s-a intamplat exact nu stim, dar este publica fotografia cu informarea referitoare la chemarea in comisia de disciplina. Si cine nu stie nimic din ce si cu ce se mananca invatamantul poate vedea ca este facuta la bataie de joc. Semnata la misto "cu stima". Serios ?

  Apoi... dupa bac, dragi parinti si elevi care va vaitati ca "de ce nu afiseaza astia mai repede rezultatele, le tin pentru ei" va informez ca este o munca enorma din partea tuturor membrilor comisiilor de examinare si de evaluare pentru ca lucrarile sa fie corectate in timp, sa nu fie greseli si tot asa. Am fost in comisii de evaluare in ultimii ani si va pot spune ca se munceste cam 12 ore pe zi timp de 7-8 zile. Pentru munca depusa ministrul educatiei nationale a decis prin ordin de ministru ca un membru sa primeasca vreo 300-400 de lei, iar informaticianul care introduce mii de note (eu am bagat vreo 6000 de note anul trecut) sa ia vreo 500 de lei pentru 8 zile de 12 ore norma. Am plecat pe la 2 noaptea in ziua cand au venit contestatiile. Si daca ai gresit o nota sau se pierde vreo foaie dintr-o lucrare (necapsata corect etc...) e caz penal. E super !

  Asa bine e la stat fratilor ! E super ! Toti cei care ziceti ca ce boieresc bugetarii. Si vacanta asta de 3 luni pentru informatician e fix pix. In jur de 20 august incepe bacul de toamna. Din punctul ala pa concediu. Concediu care incepe pe la 1 august daca reusesti sa termini toate situatiile si mizeriile. Voi aveti impresia ca lumea incepe munca la 15 septembrie ? Nu fratilor. Ca e si bac de toamna, sunt statistici de facut, aplicatii informatice cu date de introdus, situatii initiale de transmis. Vin situatii de completat ca gloantele din toate partile, de la institutul de statistica, de la primarie, inspectorat, minister, garda de mediu, politie, etc. Toti vor ceva cand vine 1 septembrie. Ii apuca. Ce fac cu ele, eu nu stiu. Ca desi se cer si se dau in fiecare an, nu se schimba nimic. Ba, mai precis totul regreseaza.
  Am fost in mai multe scoli la viata mea. Intre 1 si 15 septembrie profesorii "vin in activitate". Adica vin si freaca menta 3-4 ore pe zi si informaticianul, secretarul, muncesc pe rupte dupa ce deja au trecut de un bac si au mai facut si diplome si alte situatii. Profesorul insa, vine odihnit si vrea liste, vrea situatii, vrea de toate. Ca pe el nu il intereseaza ca informaticianul a prins cum a putut 2 saptamani de concediu si in alea l-au frecat de la scoala ca nu merge o imprimanta, ca a picat netul si tot asa.

  Stiti cat castiga un informatician debutant ? Cat au hotarat cei din minister in grila de salarizare pentru un informatician care incepe cariera in invatamant ? Pe la 1100-1200 de lei in mana. Fara bonuri, fara bonusuri, fara nimic. Pai cine vine pe banii astia ? Si de-asta nu mai au informaticieni scolile si liceele si ii exploateaza la maxim pe cei care ii au. In cazul nostru, din pacate, pana la moarte.

  Nu pot incheia aceasta mica interventie fara a spune si de SIVECO, mareata firma (si probabil unica ce e capabila) sa gestioneze aplicatiile informatice in care se lucreaza. Stiti oameni buni cum fac ei testarea pe platforma ? Scriu aplicatia, incepe bacul, si atunci apar modulele. Sunt erori, le rezolva in ziua cu bacul. La ei beta testing inseamna testarea pe situatia reala. Nu au nevoie de testeri, au cobai prosti destui care sa innebuneasca in fata unei aplicatii. Si acel datacenter de la ministerul educatiei nationale merge bine, doar cand intra mai mult de 100 de oameni pe aplicatie se blocheaza. Stai ca tampitul pana noaptea sa isi dea drumul aplicatia sa apesi un rahat de buton (numit frumos si ironic "finalizare" - va jur ca nu glumesc) care sa confirme ca ai terminat o anume situatie de completat.

  As mai avea multe de zis, dar nu mai pot. M-a miscat moartea colegei noastre si sper ca ceva sa se schimbe !

  Raportează
 • postat de Președintele Sindicatului Liber ,,Educația” Joi, 29 Iunie 2017 21:23 Link la comentariu
  0
  6

  D-na C. S., a trebuit să treacă mult timp până să mă hotărăsc să vă răspund. Dvs. acuzaţi sindicatele că nu fac nimic? Poate aveţi dreptate numai in ceea ce priveste sindicatul în care aţi plecat dupa ce aţi fost lider al Sindicatului ,,Educaţia''. Aţi plecat din ,,Educaţia'' tocmai pentru că n-aţi vrut să vă implicaţi în stoparea abuzurilor unei directoare. Pun punct numai ca să nu spun tot.

  Raportează
 • postat de EUEU Joi, 29 Iunie 2017 13:03 Link la comentariu
  0
  36

  Conducerea liceului, comisia de cercetare disciplinara si Consiliul de administratie si-au inaintat demisiille? Sau spera ca se pot urca pe vietile oamenilor si sa scape basma curate. Dupa ce a circulat pe retele de socializare convocarea pentru cercetarea disciplinara, d-na director minte in fata o natiune ca nu era cercetata disciplinar. O sa postez in fiecare zi un mesaj in care sa cerem demisiile celor implicate pana acestia vor parasi posturile pe care s-au cocotat cu nerusinare.

  D-lor DEMISIA imediat..

  Raportează
 • postat de Un informatician Joi, 29 Iunie 2017 09:11 Link la comentariu
  0
  20

  atitudine ireverentioasa = atitudine lipsita de respect. Poate d-na directoare Chirnoaga sa ne spuna in ce a constat lipsa de respect a doamnei prof. Rozina fata de conducerea administrativa ? Categoric, pe fondul de oboseala, aflarea faptului ca va fi chemata la comisia de disciplina i-a provocat o crestere a tensiunii arteriale si inima a cedat. Stiu ce inseamna sa fii hipertensiv si sa ai un sef care calca in picioare subalternii si-i sufoca cu sarcini de servici.

  Raportează
 • postat de Nedelcu Mitica Joi, 29 Iunie 2017 01:05 Link la comentariu
  1
  26

  1. Daca doamna Informaticiana a participat la Bac, luni, 26,2017 inseamna ca a primit decizie de la ISJ si nu de la scoala (rog sa comentati).
  2. ISJ stia foarte bine ca Informaticiana trebuia sa fie Luni in scoala, la finalizarea evaluarii, si nu la BAC dar se aplica principiul "Angajatul greseste ca executa ordinele unor interpusi, in cazul nostru ISJ".
  3. Se deduce ca liceul a fost centru de examen la bac, probele scrise si ca doamna Informatician a trebuit sa pregateasca Sistemul audio-video (Daca nu are asa ceva in fisa postului este abuzul scolii. Daca are asa ceva in fisa postului inseamna ca exista un sistem in functiune.) Comisia de la competente pregateste scoala pentru bac, probele scrise si nu un singur om. Ma aude scoala?
  4. Daca Informaticianul s-a dus in alta scoala ca secretar, persoana de contact, responsabil cu monitorizarea audio-video inseamna ca a avut delegatie de la scoala sau si-a luat concediu. DaCA SI-A LUAT CONCEDIU NU MAI AVEA CE CAUTA IN SCOALA in ziua respectiva.
  Concluzie: Abuz ISJ, Abuz scoala.

  Raportează
 • postat de Anca Miercuri, 28 Iunie 2017 23:43 Link la comentariu
  10
  15

  Puteau sa o ajute colegii profesori de informatica. Asa este la toate scolile. De ce nu au facut asta? Sa le fie rusine.

  Raportează
 • postat de liliana Miercuri, 28 Iunie 2017 20:27 Link la comentariu
  0
  30

  E nevoie sa moara oameni, ca sa ne dam seama ca nu doar Educatia, ci si Sanatatea se afla in haos. Vinovatii nu ne sunt de folos acum. Ceea ce este necesar sunt solutiile. O prima solutie este ca familia sa fie sprijinita sa obtina daunele (morale si de orice alta natura) pentru aceasta situatie. Altarele si regretele sunt bune, insa nu ofera solutiile necesare in momentul acesta. Cred ca se pot numara pe degetele de la o mana Consiliile de Administratie care NU executa ordinul directorilor. Sa-i intrebe, stimatii inspectori, pe fiecare in parte, pe cei care fac parte din asemenea CA-uri, daca pot zice cu mana pe inima ca nu au luat niciodata pozitie de drepti - si atat - la recomandarea directorului. cate comisii de disciplina sunt corect alcatuite? Cate comisii de disciplina au fost constituite abuziv, incalcandu-se reglementarile? cine stie? il vom intreba, desigur, tot pe Dumnezeu. Sa-l intrebam, ca El stie... !

  Raportează
 • postat de macovei Miercuri, 28 Iunie 2017 19:56 Link la comentariu
  0
  31

  Aceasta directoare a ucis-o! Privarea de somn, amenintarile, hartuirea, obligarea sa munceasca fara pauza etc se pedepsesc. Nu ecsingura femeie moarta de epuizare si stres. La un asemenea volum de munca se mai angajeaza personal macar in perioada asta de evaluare nationala.

  Raportează
 • postat de Viorica Miercuri, 28 Iunie 2017 18:25 Link la comentariu
  0
  24

  @HeHe - mai bine te abtineai decat sa comentezi niste ineptii. Daca erai informat, ai fi stiut ca intr-o unitate de invatamant in care se sustine un examen accesul nu este ca la piata de zarzavat - nu putea sa o ajute cineva din cei care se pricep. Dar ai avut dreptate un pic, foarte multi din cei care au comentat la acest articol sunt fosti colegi de scoala sau de serviciu ai Rozinei. Cine a cunoscut-o stie ca a fost o persoana serioasa si competenta. Cu acel conflict, d-na dir. ar fi incercat sa o desfiinteze, poate ocupa de cativa ani un post care se dorea pentru altcineva. Se practica asta, din pacate, in RO.

  Raportează
 • postat de Livia Miercuri, 28 Iunie 2017 17:47 Link la comentariu
  1
  35

  Nimeni nu merita sa plateasca cu viata pentru o atitudine ireverentioasa fata de directoare. Nimeni nu merita umilinte pentru a-si pastra serviciul.

  Viata ar putea fi frumoasa si in Romania daca nu ne-am manca atat de rau intre noi. Cred ca e o caracteristica nationala. Vezi Miorita: Doi baci se vorbira sa-l matraseasca pe al treilea. Iar al treilea ce face? Se resemneaza si se gandeste "si de-o fi sa mor".

  Raportează
 • postat de Președintele Sindicatului Liber ,,Educația” Miercuri, 28 Iunie 2017 17:19 Link la comentariu
  2
  32

  Ce căuta d-l Păvălașcu Valentin, liderul altui sindicat, în comisia de cercetare disciplinară? Iată ce spune art. 280 alin. (4) lit. a din Legea Educației Naționale: ,,comisiile de cercetare disciplinară se constituie după cum urmează: 
     a) pentru personalul didactic, comisii formate din 3-5 membri, dintre care unul reprezintă organizaţia sindicală din care face parte persoana aflată în discuţie”. Ori, ,,persoana aflată în discuție” era în Sindicatul Liber ,,Educația”
  Alo! domnule Păvălașcu, înțeleg din ce cauză directoarea nu cunoaște legislația specifică dar dvs. sunteți lider de sindicat de peste 20 de ani și, ca membru în comisia de cercetare disciplinară, trebuia să știți că nu aveați locul în ea.
  Mai mult, când se formează comisia de cercetare disciplinară? La începutul anului școlar? Pe dvs. cine v-ar fi cercetat disciplinar dacă ați fi comis vreo abatere? Sau pe d-l Enache? Erati un fel de Curte Constituțională? Numai acolo judecătorii sunt numiți pentru o perioadă de 9 ani. Orice comisie de cercetare, inclusiv judecătorească, se numește, prin alegere aleatorie, pentru fiecare caz în parte.

  Raportează
 • postat de Hehe Miercuri, 28 Iunie 2017 16:46 Link la comentariu
  5
  31

  Mai, ce de colegi revoltati. Da unul n-a ajutat-o cu calculatoarele alea.

  Raportează
 • postat de coleg Miercuri, 28 Iunie 2017 16:32 Link la comentariu
  20
  9

  Daca introducea datele la contestatiile care se depuneau la Evaluarea Nationala, o facea probabil pentru ca avea decizie pentru componenta Comisiei pentru Evaluarea Nationala (altfel nu ar fi avut acces la date), iar daca dimineata fusese in comisia de Bacalaureat inseamna ca avea decizie si pentru aceasta comisie. Nu directorul este cel care emite aceste doua decizii pentru comisii a caror activitate se suprapune pe un segment de timp. In ceea ce priveste activitatea conforma cu fisa postului, trebuia sa fie in concediu de odihna ca sa poata fi "platita" in baza adeverintelor de participare si a deciziilor in cele doua comisii. Este interesant insa ca directorul este cel chemat sa dea socoteala in comisia de disciplina. Poate pentru alte lucruri. Ce spune ITM-ul? Ce spune Ministerul Educatiei Nationale? Ce spune Politia?

  Raportează
 • postat de Luminita Miercuri, 28 Iunie 2017 15:57 Link la comentariu
  1
  40

  Este strigator la cer ce s-a intamplat acolo! Unii dintre noi au exces de zel cand devin,, peste noapte, directori.In urma concursului cu magarusul........E clar ca directoarea nu face fata acestei functii.Aici este vorba de caz penal.Ar trebui sa nu uitam prea curand aceasta lectie!Cei vinovati sa fie trasi la raspundere.Dumnezeu s-o ierte!

  Raportează
 • postat de Prof. Florin I. Bojor Miercuri, 28 Iunie 2017 15:44 Link la comentariu
  1
  51

  Oare directoarea aia cum doarme stiind ca au ramas 2 orfani? Frumos suflet are...

  Raportează
 • postat de Viorel Galateanu Miercuri, 28 Iunie 2017 15:40 Link la comentariu
  1
  26

  alexvr bati campii tata...

  Nu ai cunoscut pe doamna Rozina - extraordinara ca om si foarte bun profesionist !
  cred ca cand dumneai facea baze de date relationale tu nu te legai nici la sireturi

  Dumnezeu sa o aiba in paza.


  PS: ca sa intelegeti volumul enorm de munca al unui informatician la licee / scoli, intelegeti faptul ca la ALEGERILE PARLAMENTARE etc POLITICE sunt o SUITA intreaga de oameni PLATITI CU MULT MAI MULT pentru 4-6 casute de votare in timp ce un informatician trebuie sa pregateasca sali intregi cu ZECI DE LOCURI si sa introduca in sistem SUTE de fise, de date SINGURA !

  Raportează
 • postat de Elvira Miercuri, 28 Iunie 2017 15:26 Link la comentariu
  1
  32

  ITM-ul sa vina mai des in scoli,sa vada cum munceste personalul auxiliar si nedidactic. Ore suplimentare neplatite,,zile libere legale asemenea,alte sarcini decat cele din fisa postului,amenintari,comportament abuziv si scaderea calificativelor,daca indraznesti sa iti ceri drepturile. O vina deosebit de importanta o au unii liderii de sindicat care merg mana in mana cu directorii,incasnd indemnizatii colosale.

  Raportează
 • postat de ady Miercuri, 28 Iunie 2017 14:52 Link la comentariu
  1
  15

  Stresul i-a fost fatal :(.
  Dumnezeu s-o ierte! 

  Raportează
 • postat de Dumanovschi Marian Dimitrie Miercuri, 28 Iunie 2017 14:22 Link la comentariu
  0
  23

  Sunt foarte curios cum va explica conducerea liceului celor de la ITM cum un om aflat in CO (apropo suntem obligatii sa fim in CO pe perioada examenelor pentru ca nu putem fi platiti de doua ori, cică) a murit de epuizare in scoala ?!?!?!?

  „Daaa…achiesez.
  Eu de cand sunt la CNAIC in fiecare vara la examene am fost in concediu de odihna. Ca sa ma „odihnesc” muncind in comisia de bac.
  Secretara sefa ma pune sa fac cerere de CO si chiar din cele 23 zile CO aferente unui an calendaristic, pierd cu examenele cateva zile de CO.

  _______________________________________
  inf. Rozina Miron
  Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” Galati
  _______________________________________”

  Asta scria Rozina de grupul informaticienilor in ziua in care ne-a parasit.

  Raportează
 • postat de Cernea Miercuri, 28 Iunie 2017 14:07 Link la comentariu
  1
  10

  DOMNULE DOCTOR x IMI PARE RAU , CHIAR DACA PARCHETUL SE VA AUTOSESIZA, TOCMAI CA ABUZUL IN SERVICIU SAVARSIT DE FUNCTIONARI PUBLICI NU SE MAI PREA PEDEPSESTE . TOCMAI ASA FAC DE LUNI BUNE PSD ISTII SA NU MAI DEA CEI DE TEAPA DIRECTOAREI IN CAUZA, SOCOTEALA. EI SUNT OCUPATI NUMAI DE ASTA , NU LE VA PASA DE NIMIC. II VEDETI CUM SE LUPTA PENTRU PUTERE???? AU FACUT CEVA DUPA COLECTIV??????? SI BINEINTELES II PROMOVEAZA NUMAI PE CEI CU PROBLEME LEGALE, MORALE ETC. PENTRU CA TOTI TREBUIE SA FIE DUPA ASEMANAREA TATUCULUI LOR.-INFRACTORI.

  Raportează
 • postat de Ghiniei Petronela-Mihaela Miercuri, 28 Iunie 2017 13:56 Link la comentariu
  0
  15

  Din pacate nu o sa fie singurul caz.Si la Colegiul Pedagogic Vasile Lupu din Iasi exista o asemenea directoare, cu lipsa de caracter si omenie si calca in picioare cu mare mandrie si satisfactie destine umane.Se cred patroni pe banii statului.Dumnezeu sa o ierte pe d-na profesoara si sa aiba in paza copilasii ramasi!!!

  Raportează
 • postat de Un coleg Miercuri, 28 Iunie 2017 13:39 Link la comentariu
  1
  31

  Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Ceea ce a facut directoarea liceului cu informaticianul se numeste mobbing adica hartuire morala. Informaticianul trebuia sa se adreseze politiei, care ar fi luat masuri. Directoarea trebuie sa plateasca pentru actiunile ei.

  Raportează
 • postat de Dr. X Miercuri, 28 Iunie 2017 13:26 Link la comentariu
  1
  27

  (1) Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați ar trebui să se autosesizeze din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin 1 C.penal, constând în aceea că directoarea Iulia Chirnoagă, împreună cu membrii comisiei de cercetare disciplinară de la Liceul Teoretic ”A.I.Cuza” şi-au îndeplinit, cu încălcarea dispozitiilor legale, atribuţiile de serviciu, făcând o cercetăre disciplinară pe care însuși Inspectoratul Școlar Galați o consideră inacceptabilă, prin aceasta ducând la decesul Rozinei Miron.

  (2) Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați ar trebui să se autosesizeze din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de hărțuire, prevăzută de art. 208 alin 1 C.penal, constând în faptele săvârșite de către directoarea Iulia Chirnoagă asupra Rozinei Miron.

  Dacă Parchetul nu se autosesizează, familia să meargă și să depună plangere penală.

  Raportează
 • postat de Observatorul de serviciu Miercuri, 28 Iunie 2017 13:22 Link la comentariu
  1
  20

  Domnule ,,Psihiatrul de serviciu'', participarea în comisiile de bacalaureat, evaluare etc. este benevol-obligatorie, mai ales ca informatician. Şi apoi, salariile sunt de mizerie. Dacă lucrezi în învăţământ, dacă ai rate de plătit la apartament, ca să nu fii dat afară din casă pentru neachitarea ratelor, trebuie să mai lucrezi şi altceva. Cred că v-aţi grăbit şi nu aţi cântărit cu atenţie.
  Dumnezeu să o ajute să aibă grijă de copilaşi de acolo, de lângă El

  Raportează
 • postat de Viorica Miercuri, 28 Iunie 2017 13:21 Link la comentariu
  2
  19

  D-zeu s-o odihneasca. A fost un om muncitor si sufletist. Din pacate, asta este realitatea in sistemul de invatamant din tara (mai ales din Galati) - exista multi directori de scoala care nu au ce cauta la catedra, iar ca sa-si acopere ineficienta ca si manageri ( a se citi vechili) abuzeaza de aceasta functie si (de multe ori) injosesc alti subalterni. Profesorii de informatica si informaticienii din scoli si licee sunt pusi sa execute (in timpul liber si gratis) multe sarcini care au legatura cu calculatorul (secretariat, contabilitate). Se mai mira lumea de ce nu raman informaticienii in invatamant. Rozina avea o vechime de peste 15 ani in acest sistem, a facut parte din multe comisii de examinare, cum este mentionat si in articol, nu asta a doborat-o ci acel conflict,

  Raportează
 • postat de GALATEAN Miercuri, 28 Iunie 2017 13:00 Link la comentariu
  0
  13

  Uite, ca sa nu zica cineva ca-mi dau cu presupusul, facand parte dintro generatie in care examenul la scoala, indiferent care, era unul normal, in banca, cu comisia in fata, nu te cauta nimeni prin buzunare, nici la jartea sau in chiloti, sau la sutien,era examen pe bune, cinstit, corect, dovada ca absolventii au dovedit o pregatire buna in scoli, dand generatiile care au construit Romania, Romania pe care o vedeti si mostenit, ce a mai ramas din ea.

  Nedumerirea, o ghiciti desigur, calculatoare, IT-isti, sigur, toate bune si de folos, dar folosite unde si cat trebuie, nu sa complice, impotriva constiintei oamenilor, ca, ajunsi la bac,in afara de specialitati, educatia se numeste cinste, corectitudine, respect fata de propriul eu si de dascalii care m-au format, asa ca, avand aceste calitati, in afara ca citesc subiectele examenelor pe tabla, astern pe teza/lucrare cunostintele invatate in anii respectivi, pentru promovabilitate, cu constiinta imaculata de tanar absolvent!

  Acest sistem utilizat astazi la diverse examene ale tinerilor in scoli, dovedeste gradul de degradare morala, in primul rand a claselor politice aflate la carma tarii timp de 27 de ani, caracterele pe care tinerii le-au copiat de la cei care au condus aceasta tara, toate negative, dovada fiind insasi situatia dezastruoasa in care a fost adusa Romania din toate punctele de vedere, cu precadere economic, dar dezastrul cel mai puternic si greu de refacut macar la nivelul anului 1989, este OMUL, in speta tanarul absolvent iesit de pe bancile scolii DE ACUM, semianalfabet, cu o droaie de diplome din carton de proasta calitate, tineri carora nu le da nimeni si nimic, nicio speranta, cu atat mai dureros pe Romania de maine, a carei paragina continua, cu clasa politica de acum, in care mafia, coruptia, tradarea si hotia sunt infiltrate in toate structurile statului!

  Si, ce este si mai durereos, ne facem ca nu vedem, asistam la propria noastra punere la cale a executiei sociale, aplaudand!

  Raportează
 • postat de Mironescu Maria Daniela Miercuri, 28 Iunie 2017 12:53 Link la comentariu
  1
  23

  Îmi pare tare rău, Dumnezeu s-o ierte! Şi eu sunt director de şcoală, dar am lucrat cot la cot cu informaticianul şi persoana desemnată cu monitorizarea audio-video trei zile înainte şi dupa Evaluare Naţională. Comunicarea director-colegi într-o instituţie este PRIMORDIALĂ, CHEIA SUCCESULUI! Să nu uiţi NICIODATĂ de unde ai plecat!
  Dumnezeu are nevoie şi de îngeri!

  Raportează
 • postat de Marina Miercuri, 28 Iunie 2017 12:48 Link la comentariu
  1
  21

  Nici bine nu s- a terminat scandalul de la scoala 34, cu directorul violent si apare un altul. Pana cand isj- ul va mai inchide ochii? Ce masuri s- au luat in primul caz, ce masuri se vor lua in al doilea? Niciuna! Presa doarme, isj- ul doarme, iar directorii care au stiut cate sireturi au 2 pantofi la examen isi vor bate joc constant de copii, parinti si colegi! Rusine noua ca acceptam!

  Raportează
 • postat de galatean Miercuri, 28 Iunie 2017 12:36 Link la comentariu
  2
  29

  Directoarea e una si aceeasi persoana care s-a rastit la niste parinti in 2015, cu ocazia vizitei "mariei sale" Marius Stan la noul sediu CNAIC de la Scoala 8.
  Cand parintii au aratat primarului problemele nerezolvate, acesta le-a bagat imediat pumnul in gura, dupa care directoarea a "transat" discutia, acuzandu-i pe parintii respectivi ca sunt inregimentati politic si urmaresc doar denigarea primarului. Asta in ciuda argumentelor si tonului echilibrat cu care i-a fost adusa la cunostinta primarului sumedenia de probleme restante.

  Asemenea specimene ar fi trebuit sa dispara demult din conducerea unitatilor de invatamant. Din pacate, a trebuit sa se intample o tragedie ca sa constientizeze lumea ce nemernici sunt instalati in respectivele pozitii.
  Treaba asta nu trebuie sa ramana asa, directoarea trebuie destituita indiferent de rezultatul "anchetei". Sunt si eu un parinte de elev de la Cuza, si imediat ce se termina Bac-ul propun sa manifestam pasnic pentru schimbarea din functie a lui "madame" Chirnoaga, care a aratat clar ca nu a meritat si nu merita sa conduca o institutie de invatamant preuniversitar.

  Raportează
 • postat de CETATEAN Miercuri, 28 Iunie 2017 12:34 Link la comentariu
  2
  36

  directorii de scoli, inspectorii si multe alte functii SE NUMESC POLITIC. Oameni cu pile, neprofesionali care considera ca sunt Dumnezeu. Sunt curioasa, daca aceasta directoare muncea mai mult decat profesoara in cauza????? Sigur stia sa dea dispozitii. Daca este asa cum marturiseste prietena profesoarei, CARE TREBUIA SA COORDONEZE DIRECT EXAMENELE , DOTARILE CU CALCULATOARE, CARATUL ACESTORA IN SALAL CU PRICINA , PERSONAL DACA ERA CAZUL SA O FACA,atunci DOAMNA DIRECTOARE trebuie sa raspunda cu capul. Peste tot, cei care au functii de conducere, cu influiente majore din comunism , AU POZITIA DICTATORULUI SI NU AU NIMIC COMUN CU PROFESIONALISMUL SI CU MANAGEMENTUL CONDUCERII. RAU ESTE CA , SALARIATII SE LASA UMILITI DE ASTFEL DE PERSOANE CARE NU FAC DECAT SA DICTEZE PTR. CA UN ASTFEL DE SPECIMEN NU ARE NIMIC IN CAP. CHIAR DACA NU II PLACE , DOAMNEI DIRECTOARE, SI NUMAI PENTRU FAPTUL CA NU STIA CE SE INTAMPLA LA NIVELUL SCOLII PE CARE O CONDUCE ARE NOTA 4 LA MATERII IAR LA PURTARE, EXMATRICULATA. SI DA , OAMENI BUNI , DEMISIA DIRECTOAREI TREBUIA SA FIE PE MASA NU CU TUPEU SA O DERAJEZE FAPTUL CA SE COMENTEAZA, DUPA CE CHIAR PERSONAL DIDACTIC A MARTURISIT CA NU TREBUIA ACEASTA PROFESOARA DE INFORMATICA CHEMATA IN CONSILIUL DISCIPLINAR. ASTA VREA STATUL ACTUAL SA FIM CA LA STAPANI, ASTA SE INCEARCA A SE FACE DE ANI BUNI. STAPANI SI SCLAVI.

  Raportează
 • postat de Grosu Andrei Miercuri, 28 Iunie 2017 10:19 Link la comentariu
  1
  28

  Hartuirea si persecutiile, sanctiunile disciplinare si amenintaruile cu toate comisiile urat mirositoatre din scoli sunt practici curente ale satrapilor care "conduc" institutiile de invatamant ca si cum ar fi proprietatea lor privata. Dosar penal pentru hartuire si abuz in serviciu, rapid masuri penale si sa inceteze practicile staliniste ale acestor bolnavi de putere.Familia:depuneti cerere de chemare in judecata a directoarei!

  Raportează
 • postat de Nicoleta Miercuri, 28 Iunie 2017 10:15 Link la comentariu
  2
  17

  Era miezul nopții și mă gândeam la formula de adresare din încheierea acelui ”minunat” convocator: CU STIMĂ, dir. adj. Ștubeianu Iulian!!! Stimă??? Să ni se aducă dovezi că acel om a fost tratat cu STIMĂ până la acele probe digitale și lingvistice!!!

  Raportează
 • postat de Psihiatrul de serviciu Miercuri, 28 Iunie 2017 09:58 Link la comentariu
  32
  2

  Participarea la comisiile de bac sau evaluare, este benevola. Nu te poate obliga nimeni s-o faci! Daca niste bani in plus te face sa-ti depasesti puterile (fizic si psihic vorbind), cine este de vina?? Odihneasca-se in pace!! Aveti grija de sanatatea psihica si fizica a dvs! Scopul nu scuza intotdeauna mijloacele! :(

  Raportează
 • postat de Laura Miercuri, 28 Iunie 2017 09:40 Link la comentariu
  1
  23

  DDin pacate , in Romania, mortu-i vinovat. Directorii total nepregatiti se cred mosieri, slugile lor se cred purtatori de cuvand , asta-i sistemul de invatamant romanesc . In scoli, elevul e rege, profesorul robul....asa gandesc inclusiv directorii unitatilor de invatatamant. Demiterea ambilor directori ar fi cel mai indicat...chiar urmarirea lor penala, dar asta ar fi un vis........

  Raportează
 • postat de Vlad mariana Miercuri, 28 Iunie 2017 09:30 Link la comentariu
  1
  26

  Regretele colegilor sunt de prisos, e mult prea tarziu, daca aveati coloana vertebrala si argumentele pe care le invocati acum- era o profesionista-CA nu ar fi votat chemarea ei in comisia ce se ocupa de anchetarea cazurilor ce pot constitui abateri disciplinare. Monstri se cladesc sub ochii si cu lasitatea noastra-bine ca nu sunt eu- dar maine sigur iti vine si tie randul. "Nu exista om fara vina ci doar persoane de care nu m-am ocupat suficient " spunea Stalin. Deja e mult prea mult ce se intampla in invatamantul galatean, in ultima saptamana, cu directorii de scoli si licee. Stopati violenta de orice tip! Regretabil, si o lacrima sincera pentru toti actorii implicati in cele doua evenimente puternic mediatizate!

  Raportează
 • postat de G-Man Miercuri, 28 Iunie 2017 09:25 Link la comentariu
  0
  25

  nu știu cata lume știe ce înseamnă sa cari 20 de calculatoare cu monitoare tastaturi cabluri prelungitoare etc într-o clădire de 3 nivele, sa le cureți, instalezi, verifici etc pentru ca mai apoi sa vina un monitor de pe la dracu`n praznic sa-ți spună ca nu se vede toată clasa și trebuie sa mai aduci un calculator! îți vine sa-ți iei câmpii și sa-i lași balta cu mintea lor îngustă cu tot!

  Raportează
 • postat de Tirpitz Miercuri, 28 Iunie 2017 09:10 Link la comentariu
  1
  17

  Doamne, ce tragedie si asta pt ca madame directoarea crede ca informatica se ocupa cu calculatoarele, nuuuu, ci se ocupa cu studiul si crearea unor metode de prelucrare a informatiei cu ajutorul calculatoarelor. In informatica proiectezi mult folosind cifre, simboluri, coduri, etc. ca sa usurezi munca utilizatorului. Baza de date trebuie sa aibe o anumita structura ca sa o poata folosi cel ce o utilizeaza, adica si coana directoare, sa-i fie usor sa caute un nume intr-o lista. E o tehnologie pe care nu toti o inteleg.

  Raportează
 • postat de Aurelia Andreea Miercuri, 28 Iunie 2017 09:04 Link la comentariu
  1
  41

  Rusine!!! Rusine Liceului Cuza! Ati ajuns de rasul lumii! Saraca Rozina nu era singura in aceasta situatie! Duceti campanie de hartuire importiva propriilor vostri profesori si angajati. Credeti ca nu se stie? Parol! Sa va fie tarana usoara celor care ati contribuit la o asemenea mizerie! In timpul Bacalaureatului un informatician poate ajunge si la 3 dimineata acasa iar a doua zi sa fie la 7 inapoi in unitate. Hartii, calculatoare, camere de supraveghere, date introduse in SIIR, descarca subiecte, fa repartizarea pe sali, asigura-te ca totul merge bine, ocupa-te si de baza de date pentru EVALUAREA NATIONALA, asigura suport tehnic pentru laboaratoaree de informatica si, de bine ce te apuci sa te odihnesti, tipa cineva din secretariat ca nu merge calculatorul, imprimanta etc. Si, colac peste pupaza, daca se poate sa mai faci si o parte din documentele directorului, ar fi excelent. In timpul orelor de lucru, clar nu ai liniste. Toata lumea vine sa ceara cate o cheie si sa anunte cate ceva. HA-OS! Cuvintele nu pot descrie atmosfera nici macar 10%. Nu sunt de meserie, dar am ajutat atat cat am putut si stiut. Sunt niste supraoameni! Raspalata? O chemare in comisia de disciplina semnata in batjocura "cu stima" si, mai nou, o lumanare aprinsa. Da, oameni buni! Iata ca in invatamant se moare de epuizare! Dumnezeu sa o ierte pe Rozina si aiba grija de cei doi copilasi care nu vor mai avea parte de imbratisarea si dragostea mamei. Sper ca cei implicati si conducerea in mod deosebit, sa plateasca inmiit suferinta cauzata. Rusine voua, colorati politic si pupatori de dosuri care vanati functii!!!!

  Raportează
 • postat de tutulica Miercuri, 28 Iunie 2017 08:58 Link la comentariu
  1
  9

  Dumnezeu s-o ierte!

  Raportează
 • postat de andra Miercuri, 28 Iunie 2017 08:43 Link la comentariu
  1
  20

  profesionista pe naiba. sa vina o inspectoare ca lumea, care stie franceza sa o inspecteze sa vada cate greseli face. au venit nativi din franta si s au intrebat cum a ajuns profesoara cu franceza pe care o are.

  Raportează
 • postat de pcr Miercuri, 28 Iunie 2017 08:25 Link la comentariu
  1
  18

  Liderii de sindicat din majoritatea scolilor sunt numiti chiar de director, asa ca nu ai baza in ei in astfel de conflicte. Abuzuri in functie sunt peste tot. ITM-ul sa cerceteze scolile si vor descoperi nereguli ( in unele cazuri norma de baza si plata cu ora ajung la 2 norme intregi).

  Raportează
 • postat de EUEU Miercuri, 28 Iunie 2017 08:14 Link la comentariu
  1
  28

  Convocarea aia era atacabila in instanta pentru ca nu descrie fapta concreta pe care ar fi savarsit-o d-na ci asa o chestie generala cu atributiile de serviciu si atitudine ireverentioasa fata de conducere. Ar fi castigat fara probleme. Pe langa incompetenta asa zisei comisii ceea ce efectiv ne oripileaza este atitudinea d-nei director careia i se pare normal ca un om si femeie fiind sa care singura 20 de calculatoare, sa stea ore nenumarate la munca , ca nu-I asa zice d-na director. Asta denota cam cat a durut-o fix undeva pe d-na Chirnoaga de examene dar nu-i asa ,,informaticiana trebuia sa se descurce". D-na Chirnoaga si d-le Stubianu demisiile dvs. trebuiau sa stea pe masa ISJ-ului de cateva zile. Sper ca nu va inchipuiti ca puteti sa va urcati pe viata unui om cu picioarele si sa iesiti basma curata.

  Raportează
 • postat de DINU PATURICA Miercuri, 28 Iunie 2017 08:08 Link la comentariu
  1
  21

  toti parvenitii,lingai de serviciu,prin porii carora respira suficienta musai insotita de fudulie,au ajuns in functii pusi politic,prin concursuri simulate.odata cocotati isi arata fetele hidoase si lipsa de caracter si omenie si calca in picioare cu mare mandrie si satisfactie destine umane,urmandu-si singurele doua deziderate patologic-obsesive:banii si puterea.societate bolnava,nebuna!RUSINE SA LE FIE!DEMISIA!adevarul nu va fi uitat si nu se va trece niciodata peste el!Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Rozina,un om bun,un suflet nobil si cald,rapus de ticalosii potentati ai vremurilor noastre!ingerii sa-i aiba in paza pe copilasii ei!

  Raportează
 • postat de Cristina Miercuri, 28 Iunie 2017 08:02 Link la comentariu
  2
  33

  Directoarea ar trebui controlata psihiatric. Am fost eleva ei, si preferam sa stau sa dorm o ora acasa, decat sa ma duc la ora. Nu puteai sa misti in banca, sau sau sa zambesti, pentru ca interpreta ca avem ceva cu ea si radem de ea. E o femeie frustrata. La ore facea zilnic acelasi lucru, la un moment dat te plictiseai si oboseai sa faci in continuu aceeasi chestie. Daca doamne fereste nu o salutai, fie ca erai pe strada sau pe scoala, fie care ea era pe un trotuar si noi pe altu, a doua zi trebuia sa ne ducem la ea sa-i cerem scuze ca nu i-am facut cu mana de pe partea cealalta, altfel la ora se lua de noi, ca nu avem bun simt.

  Avea obiceiul sa urmareasca elevii sa vada unde se duc in pauza inainte de ora ei, apoi ea venea la ora mai devreme, cand se suna ea deja era in clasa, ca sa para ca noi am intarziat, chiar daca noi ajungeam la fix, si se lua de noi la modu " da unde ai fost, ce cautai spre faleza, desi eram cu totul in cealalta directie, la full house, care era la 1 minut de liceu. (pe vremea cand era in centru)

  Pe atunci nu era directoare. dar era foarte ingamfata, si voia suflata in fund, cine nu o sufla in fund avea note mici, indiferent ca era sau nu bun la franceza. Cine se precipea la pupat talpile, avea si cate 7-8 de 10 pe un semestru,fara sa stie o boaba in franceza.

  In primul an cand am facut cu ea, se purta dragut, si in urmatorul ca eram la ea in echipa la un proiect, si avea nevoie ca noi sa facem treaba buna, ceea ce am si facut. Dupa terminarea proiectului, nici nu mai vorbea cu noi, cele care am fost in echipa, iar anu urmator se lua de noi din orice.

  A pus o eleva sa urmareasca relatia dintre un student francez venit sa predea la noi la scoala, si o colega, pentru ca i se parea ei ca acea colega s-ar fi dat la el, desi nu a fost cazul de asa ceva. El avea prietena cu care si locuia de altfel, iar colega era o fata la locul ei, si singurul lucru pe care-l vorbeau in afara orelor era " buna" pe holul scolii si atat.

  Acea femeie nu e in toate mintile, o fi avand si ea problemele ei, dar ca sa ajungi sa faci un om sa cedeze psihic ... e mult pana acolo. Nu o mai suportam noi ca elevi, care o vedeam 5 ore / saptamana.. si ni se acrise de ora ei, dar mai apoi sa fi fost in locul Rozinei, plecam demult la nebuni.

  Sper ca se vor lua masuri, desi sper degeaba, pentru ca inspectoratu de obicei acopera. Au acoperit un incident la scoala 34 cand directorul a batut acum o luna 2 fetite si le a dat cu capul de catedra si tabla de au iesit cu ochii vineti, si le-a acuzat ca ar fi facut sex in scoala, fetele fiind clasa a 6-a parca.

  Asta e Romania, n avem ce face. Oamenii mor, si nimeni nu ia masuri, directorii abuza si restu sunt indiferenti.

  Raportează
 • postat de Caprita Simona Miercuri, 28 Iunie 2017 07:53 Link la comentariu
  1
  20

  Comisii si comitete care nu sunt decat de fatada sau pentru ca asa zice o procedura. Nimeni (nici sindicate, nici ITM si cu atat mai putin ISJ) nu face nimic pentru noi, profesorii. Ba in calul care trage, in acela dau mai tare....
  Noi suntem singurii care ne putem ajuta, dar UNITI!

  Raportează
 • postat de Profesor Miercuri, 28 Iunie 2017 07:53 Link la comentariu
  0
  16

  Cutremurator sa te uiti la fotografia celei care a fost candva ... Pacat ! Activitatea in Comisia de Evaluare Nationala si in cea de Bacalaureat se desfasoara in baza unor decizii. Exista suprapuneri in ceea ce priveste calendarul celor doua examene nationale. Sunt multe persoane care au decizii emise in ambele comisii iar "plata" se face in functie de activitatea desfasurata, tinand cont de aceste decizii. Cat despre dispunerea cercetarii disciplinare in unitatea scolara, doamna director ar trebui sa spuna anchetatorilor daca si cine a sfatuit-o sa solicite acest lucru consiliului de administratie. Cine convinge cadrele didactice sa faca parte din astfel de comisii de disciplina? Referitor la activitatea unor lideri de sindicat, de multe ori aceasta este discutabila. Din pacate multe lucruri neplacute se intampla in invatamantul galatean! Cauza?

  Raportează
 • postat de alexvr Miercuri, 28 Iunie 2017 07:50 Link la comentariu
  18
  2

  e numai vina ei. asta se intampla cand accepti toate rahaturile unor fosile comuniste fara comentezi.
  e asa de greu sa spui pas? alooo e 2017...daca iti gresete il inregistrezi si il duci la tribunal nu lucrezi ca proasta 24/24 7 din 7.

  Raportează
 • postat de Președintele Sindicatului Liber ,,Educația” Miercuri, 28 Iunie 2017 07:50 Link la comentariu
  1
  33

  Unii directori instalați in ianuarie 2017 au impresia că au fost împroprietăriți cu câte o școală și cu niște sclavi. Cred că au dreptul să facă numai ce le trece lor prin cap, fără respectarea legilor și a metodologiilor, fără consultarea sindicatelor și a regulilor dialogului social. Anul trecut, conducerea Ministerului Educației a decis că la concursul pentru ocuparea funcției de director (care a avut loc în oct.-nov.) candidații trebuie să dovedească precum că au cunoștințe despre măgari, șosete, mănuși precum și abilități de a învârti niște hieroglife. Absolut nimic despre legislația specifică, abilitățile de comunicare, disponibilitățile manageriale personale. La testarea disponibilităților manageriale candidații au putut prezenta (prin citire în fața comisiei) proiecte manageriale copiate, făcute de alții, axate pe partea materială. Puțini candicați au prezentat și proiecte de coordonare, de motivare a colectivelor. Am atras atenția încă înainte de concurs despre aceste carențe din metodologie, inclusiv la Minister (prin federația sindicală). Apoi, am cerut directorilor să studieze legislația specifică, metodologiile; să conlucreze cu liderii de sindicat din școli, cu președinții de sindicate, să colaboreze cu oamenii, nu să-i subordoneze. Urmarea?! Un director a afirmat în fața celor pe care îi amenința și îi muta între structurile școlii ca pe niște obiecte că președintele sindicatului nu-l mai impresionează și se străduiește să pună la pământ sindicatul.
  Iată ce a rezultat!
  Ieri m-au apelat foarte mulți oameni, inclusiv directori cu state mai vechi, care o cunoșteau pe Rozica Miron; mi-au spus că era o femeie normală, profesionistă, muncitoare (contrar la ceea ce-mi spunea în fața școlii un susținător al directoarei) și mi-au cerut să nu las ca lucrurile să fie mușamalizate, acoperite și să se uite. Le promit că le voi respecta dorințele dar după bacalaureat, așa cum m-a rugat și Rozica Miron.
  Cer, pe această cale, directoarei de la C. N. ,,Al. I. Cuza” să-și prezinte demisia imediat după finalizarea bacalaureatului. Cer Inspectoratului Școlar Județean și Inspectoratului Teritorial de Muncă să facă o anchetă complexă, fără menajamente, cu măsuri. Pentru că ,,asemenea lucruri nu trebuie să se mai întâmple” (am pus ghilimele pentru că așa mi s-a cerut: asemenea lucruri nu trebuie să se mai întâmple).
  Dumnezeu să o odihnească în pace pe Rozica Miron! Condoleanțe familiei îndurerate, foarte greu încercate! Putere domnului Mitică Miron pentru a acoperi lipsa mamei, pentru a proteja inimioarele copilașilor.

  Raportează
 • postat de Bula Miercuri, 28 Iunie 2017 06:50 Link la comentariu
  1
  26

  Doamna directoare este si doctor? !!!!
  Stie de ce a murit informaticiana!!!!! Multilateral dezvoltat, propun sa ii dublati salariu ca viata unui om nu mai conteaza in fata banilor.

  Raportează
 • postat de Bula Miercuri, 28 Iunie 2017 06:31 Link la comentariu
  1
  20

  Mai fratilor, cand gasiti specimene ca doamna director puneti demisia pe masa si sa care directoarea 20 de computere ca nu sunteti salahori.
  Sa vedem itm ce hotaraste? Inchide ochii si doarme in papuci?

  Raportează
 • postat de Liviu Miercuri, 28 Iunie 2017 06:29 Link la comentariu
  1
  22

  Condoleante familei! Asa este cand tot felul de neaveniti ocupa posturile de directori in urma unor asa zise concursuri. Nepriceperea unor astfel de incompetenti produce tragedii in toate domeniile. Normal ar fi fost ca persoanele "competente" de la isj sa fi intervenit inainte. Acum....

  Raportează
 • postat de IC Miercuri, 28 Iunie 2017 04:51 Link la comentariu
  1
  24

  Primul abuz ,de ce a participat la examenul de bacalaureat nefiind decat -cadru didactic auxiliar ,de cercetat si daca au fost incluse in activitate de sustinere a bacalaureatului si activitatile conexe ,pe linie de informatica si cele patru cadre didactice de la informatica. Probabil ca sicanarea doamnei repective ,Dumnezeu sa o odihneasca , are legatura si cu dorinta conducerii scolii ,eventual a cuiva de mai sus , de a o determina sa-si ia lumea in cap ,sa lase postul liber ,post pe care sa fie angajata o persoana cu pile ,ceva lipitor de afise . Parchetul ar trebui sa se auto sesizeze ,nu am incredere in acheta unui ISJ avand o conducere de culoare politica .....este cazul sa o mentionea ?

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 28 Iunie 2017 01:54 Link la comentariu
  1
  8

  Eu am lucrat de acasa ptr firma noaptea in prima zi de craciun. Unul din patroni acum 3 ani a deschis magazinul in prima zi de craciun si a lucrat singur in firma! Ce-am primit cand mi-am cerut zile de concediu ramase de pe anul precedent??? Neprelungirea contractului si 4 lei in buzunar! Abia terminasem o mare achizitie si-am simtit un gol enorm financiar.
  Romania este o cauza pierduta, unde oamenia est pe cale de disparitie! Dzeu vede! Si nu da cu parul... Ce oferi... aia primesti!

  Raportează
 • postat de George fot Miercuri, 28 Iunie 2017 01:16 Link la comentariu
  1
  31

  Directoarea are obligatia MORALA sa demisioneze

  Raportează
 • postat de Furie Miercuri, 28 Iunie 2017 01:13 Link la comentariu
  1
  28

  Demisiile echipei manageriale unde sunt? Mai pot inchide ochii? Cand aud cuvantul mama sunt constienti ca doi copii ai Rozinei raman fara raspuns la strigarea lor?
  Procuratura, Politia, ISJ-ul, ITM-ul, sindicatul unde sunt? Ce fac?
  Oranduirea sclavagista a ramas demult in istorie. Din pacate se repeta in scolile din Romania din toamna dupa ce au luat directorii asa zisele concursuri in care politicul a dictat si unde " magarii" au fost la rang de legislatie.
  Sunt multe abuzuri si din pacate acoperite de cei care au puterea de a decide si nu de a musamaliza.

  Raportează
 • postat de Gina Miercuri, 28 Iunie 2017 01:01 Link la comentariu
  0
  20

  Din pacate, cand "se duce " un om , ne trezim si noi la realitate. De ce nu vedem ce se intampla zi de zi, ceas de ceas ? Fiindcă suntem ipocriti, nu ne pasa ce cei din jur, trecem cu indiferenta peste durerea celor ce ne sunt aproape. Sta in puterea noastra sa schimbam ceva in tara asta. Doar NOI putem schimba SISTEMUL..... Insa .... Ne e frica .... Din pacate Rozina nu mai e printre noi dar macar putem sa facem ceva, ea si-a sacrificat viata, copiii, familia pentru ca noi ce sa facem ???? Sa ne plângem pe site-uri si atat. Haideti sa ne trezim cu totii si sa schimbam ceva in tara asta

  Raportează
 • postat de Ion Ionascu Miercuri, 28 Iunie 2017 00:35 Link la comentariu
  1
  149

  Comisie de disciplină după ce munceşte 11 ore pe zi?? Sau câte pe săptămână??
  După ce a cărat fizic 20 calculatoare??
  Câte sute de fişe??


  Alo directoarea cu mâncatu necorespunzãtor.... DUMNEZEU EXISTĂ !

  Judecata mielului a început deja !
  Luaţi aminte.

  Raportează
 • postat de Adela Mihăilă Miercuri, 28 Iunie 2017 00:12 Link la comentariu
  0
  109

  Dumnezeu sa o aibă in paza! Păcat de copilașii care au rămas fără mama!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.