"Zboară" şi ANAF-ul de la Galaţi?
Foto: Foto: VL

"Zboară" şi ANAF-ul de la Galaţi?
Actualul sediu al DGRFP Galaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

De câteva zile, în oraş circulă zvonuri privind o posibilă mutare, de la Galaţi la Constanţa, a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP). Ar fi încă o lovitură pe care imaginea şi-aşa destul de şifonată a Galaţiului ar primi-o. Nu ar fi nici prima, şi nici ultima instituţie care ar „zbura” din Galaţi spre alte oraşe, dar ar fi încă una foarte importantă.

Vă reamintim, Galaţiul este singura regională ANAF din ţară care a fost ciunţită deja, în ianuarie 2016, când Administraţia Contribuabililor Mijlocii a fost preluată tot de Constanţa. Cu alte cuvinte, cele mai performante IMM-uri gălăţene au fost subordonate fiscal judeţului de la malul mării. Acum, se pare că se încearcă mutarea cu totul a sediului regionalei ANAF pe regiunea de sud-est, motivându-se o nouă reorganizare a ANAF.

Surse din cadrul Finanţelor Publice gălăţene ne-au spus că, din câte se pare, discuţiile sunt încă la stadiul de „ce-ar fi dacă?”. „Vă daţi seama ce ar însemna mutarea a 300 de angajaţi gălăţeni în Constanţa? Ar fi un dezastru”, ne-au spus sursele noastre.

„Nu mă mai miră nimic. În curând o să ajungem un târg în care nu mai e nimic. Pierdem tot. Deja, săptămâna trecută, sediul din Galaţi al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale a fost mutat la Brăila şi nimeni din Galaţi nu a zis nimic”, ne-a declarat şi preşedintele Patronatului IMM-urilor, Marian Filimon.

„Dar ministrul de Finanţe care a fost din Galaţi, Viorel Ştefan, ce a făcut acolo? În locul lui, eu mutam totul la Galaţi”, ne-a declarat şi fostul ministru pentru IMM-uri şi Mediul de Afaceri, Florin Jianu.

Decizia finală a eventualei mutări a DGRFP Galaţi la Constanţa va fi luată, cel mai probabil, după instalarea noului guvern, condus de Mihai Tudose. Iar vestea cea mai tristă vine abia acum: pentru postul de ministru al Finanţelor a fost propus Ionuţ Mişa, şeful Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul ANAF, care este din... Constanţa!

În urma unei solicitări a „Vieţii libere”, răspunsul DGRFP Galaţi a venit sec: „Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi nu a fost informată oficial în acest sens”.

Citit 23844 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Iunie 2017 21:26

5 comentarii

 • postat de COMAN
  Sâmbătă, 15 Iulie 2017 09:50
  PESTELE MARE INGHITE PE CEL MIC
  0
  0
  Raportează
 • postat de Terente
  Joi, 29 Iunie 2017 13:17
  Nu este vina Constantei ca votam de 27 de ani, cu capu' plin de bautura ...
  2
  15
  Raportează
 • postat de Sica
  Joi, 29 Iunie 2017 07:48
  Atentie noul ministrul al finantelor e din Constanta. Deci e cam clara situatia. Galatiul o sa ajunga un fel de Petrosani. Multumim politicienilor pentru ca au distrus acest oras!!!
  2
  34
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 29 Iunie 2017 06:37
  Totul este posibil in acest oras .Galatenii trebuie sa stie ca nu au a se astepta la nimic bun din partea actualei coalitii de la guvernare ,atata timp cat politicieenii rosii stiu ca indiferent ce le vor face unor votanti din acest oras ,nu a se teme ca nu-i voteaza , acest comportament ar putea fi definit ca "masochism electoral ".Au votat ,in ultimii 27 de ani, pe aceia care au distrus orasul ,economia acestuia ,au vandut pe nimic SIDEX-ul , au izolat total orasul prin scoaterea de pe orice plan de infrastructura serios . In definitiv ,ce m-am apucat sa critic ,Galatiul este orasul unde nu se intamplat si nu se va intampla nimic ,orasul care nu are autostrada pentru fundurile sensibile ale maharilor din Bucuresti ,nu are acces facil la nici un aeroport , nu are plaje ,hoteluri ,baruri ,lux ... poate nici spagi ca la Constanta , iata tot atatea motive pe-n care birocratii ciumei rosii prefera Constanta .Nu ar fi de mirare sa fie mutata si faleza la Turnu Magurele , Administratia Dunarii Maritime ,la Tulcea sau Braila ..... ... Tinerilor ,plecati incotro vedeti cu ochii din Detroit-ul romanesc ,aici nu mai aveti nici o sansa.
  1
  13
  Raportează
 • postat de neOficial
  Miercuri, 28 Iunie 2017 19:12
  de aia toata contabilitarimea Constantei bate de cateva luni drumul Bucurestiului dupa examene si atestate....
  4
  36
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.