Surpare pe o stradă abia modernizată (FOTO)

Surpare pe o stradă abia modernizată (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Artera care poartă numele celebrului inginer gălăţean Anghel Saligny n-are noroc şi pace! După ce autorităţile au jucat alba-neagra cu linia de tramvai, lungind inutil durata lucrărilor de modernizare, acum, că s-a făcut, în sfârşit, recepţia investiţiei, a apărut o surpare!

"Proaspăt inaugurată, pe strada Anghel Saligny, din noul sens giratoriu spre Biserica "Sf. Vasile", în faţa blocului 3A, scara 2, se naşte o nouă gaură prin surpare, în urma lucrărilor de slabă calitate efectuate", ne-a sesizat un cititor.

La faţa locului, am descoperit o groapă adâncă, apărută chiar lângă bordură, pe scuarul care separă trotuarul de carosabil. Pe fundul gropii băltea apa acumulată în urma precipitaţiilor abundente din weekend. Partea proastă e că surparea părea în plină expansiune, pământul din jur fiind deja lăsat.

"Investiţia este finalizată şi s-a făcut recepţia", ne-a comunicat, la solicitarea noastră, Biroul de presă al Primăriei Galaţi, adăugând că a fost trimis un reprezentant să verifice situaţia.

A plouat prea mult

Ulterior, municipalitatea ne-a informat că situaţia a fost verificată de către SC Apă Canal şi că nu sunt pierderi de la instalaţiile aflate sub presiune. "Surparea a fost provocată de infiltraţiile apelor pluviale. Se va interveni cât mai curând. Lucrarea este în garanţie", ne-a comunicat Primăria.

Fiind în perioada de garanţie, remedierea problemei apărute nu va costa bani în plus de la bugetul local! Însă apariţia unei surpări la o perioadă atât de scurtă de timp de la finalizarea şi recepţia lucrărilor ar trebui să le ridice autorităţilor semne de îngrijorare sau măcar de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor executate. Nu de alta, dar investiţia nu a fost tocmai ieftină, iar gălăţenii o vor plăti cu dobândă, pentru că banii provin din creditul de o sută de milioane de lei, contractat de fosta administraţie de la BERD.

Cu sau fără linie de tramvai

Reamintim că modernizarea arterei Anghel Saligny, pe tronsonul cuprins între străzile Gheorghe Asachi şi Basarabiei, a demarat pe 29 februarie 2016, fiind executată de SC Tancrad, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 17,9 milioane de lei fără TVA. Lucrarea ar fi trebuit să dureze, conform graficului de lucrări anunţat de Primărie, 12 luni. Durata lucrărilor a fost însă prelungită, după ce autorităţile au decis că trebuie repusă linia de tramvai pe tronsonul Siderurgiştilor - Basarabiei", a fost făcută documentaţia şi lansată o licitaţie pentru lucrări, procedură anulată. Primăria a decis apoi să renunţe la repunerea liniei de tramvai, pe motiv că era "un moft" prea scump!

       

Citit 9697 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.