Cât trebuie să aşteptaţi pentru a primi BANII DE CENTRALĂ

Cât trebuie să aşteptaţi pentru a primi BANII DE CENTRALĂ
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Detalii despre criteriile de virare a ajutorului. "Primul venit, primul servit", acesta este principiul după care, susţin reprezentanţii Primăriei, li se virează gălăţenilor ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru achiziţionarea sistemelor individuale pentru căldură şi apă caldă.

La solicitarea mai multor cititori, i-am întrebat pe reprezentanţii municipalităţii cum se stabileşte ordinea în care se fac plăţile către solicitanţi. "Plăţile către oameni se fac în funcţie de ordinea în care şi-au actualizat dosarele. Dosarele se analizează în ordine cronologică, alt criteriu nu există. În cazul în care sunt probleme, în sensul că există declaraţii incomplete sau se constată că venitul declarat nu este cel real, oamenii sunt sunaţi şi rugaţi să se prezinte pentru a oferi explicaţii", ne-a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Reamintim că, potrivit hotărârii adoptate de aleşi, "verificarea datelor şi informaţiilor cuprinse în cerere se realizează în termen de maximum 30 zile de la data înregistrării acestora, de către personalul Compartimentului Ajutoare pentru Încălzire şi Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Acordarea sau respingerea ajutorului financiar se face prin dispoziţie scrisă a primarului în termen de maximum 10 zile de la finalizarea verificării. Dispoziţia primarului conţine numele şi prenumele titularului, cuantumul ajutorului acordat. Dispoziţia de acordare a ajutorului financiar sau de respingere a cererii se comunică titularului cererii în termen de cinci zile de la emiterea acesteia".

Până joi, 13 iulie, 4.461 de gălăţeni solicitaseră Primăriei ajutorul financiar de 3.000 de lei. Pentru 1.017 persoane fuseseră semnate dispoziţii de plată, iar jumătate dintre ele au intrat deja în posesia banilor, conform autorităţilor.

Citit 11134 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.