Cât trebuie să aşteptaţi pentru a primi BANII DE CENTRALĂ

Cât trebuie să aşteptaţi pentru a primi BANII DE CENTRALĂ
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Detalii despre criteriile de virare a ajutorului. "Primul venit, primul servit", acesta este principiul după care, susţin reprezentanţii Primăriei, li se virează gălăţenilor ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru achiziţionarea sistemelor individuale pentru căldură şi apă caldă.

La solicitarea mai multor cititori, i-am întrebat pe reprezentanţii municipalităţii cum se stabileşte ordinea în care se fac plăţile către solicitanţi. "Plăţile către oameni se fac în funcţie de ordinea în care şi-au actualizat dosarele. Dosarele se analizează în ordine cronologică, alt criteriu nu există. În cazul în care sunt probleme, în sensul că există declaraţii incomplete sau se constată că venitul declarat nu este cel real, oamenii sunt sunaţi şi rugaţi să se prezinte pentru a oferi explicaţii", ne-a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Reamintim că, potrivit hotărârii adoptate de aleşi, "verificarea datelor şi informaţiilor cuprinse în cerere se realizează în termen de maximum 30 zile de la data înregistrării acestora, de către personalul Compartimentului Ajutoare pentru Încălzire şi Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Acordarea sau respingerea ajutorului financiar se face prin dispoziţie scrisă a primarului în termen de maximum 10 zile de la finalizarea verificării. Dispoziţia primarului conţine numele şi prenumele titularului, cuantumul ajutorului acordat. Dispoziţia de acordare a ajutorului financiar sau de respingere a cererii se comunică titularului cererii în termen de cinci zile de la emiterea acesteia".

Până joi, 13 iulie, 4.461 de gălăţeni solicitaseră Primăriei ajutorul financiar de 3.000 de lei. Pentru 1.017 persoane fuseseră semnate dispoziţii de plată, iar jumătate dintre ele au intrat deja în posesia banilor, conform autorităţilor.

Citit 10906 ori Ultima modificare Joi, 13 Iulie 2017 18:23

15 comentarii

 • postat de qwerty
  Vineri, 14 Iulie 2017 19:16
  @drg
  Daca tu ti-ai facut dosarul dupa comunicatele date de... CJG, atunci o sa astepti mult si bine, ' teligentule. N-ai creier nici cat o furnica, in schimb esti tare aprig sa jignesti si sa critici.
  3
  5
  Raportează
 • postat de RT
  Vineri, 14 Iulie 2017 16:55
  Caritas a fost inventat de partidul rosu, CEL MAI PROBABIL ACUM E VORBA DE ACELASI LUCRU SE IAU BANI DE LA SARACI SI SE DAU LA BOGATI SAU CRESTERE ECONOMICA CU IMPRIMANTA
  4
  3
  Raportează
 • postat de gogu
  Vineri, 14 Iulie 2017 15:50
  Am ajuns astazi sa depun dosarul la primarie.

  Surpriza!!!!!!!!, la copia facturii de achizitie a centralei am atasat bonul de plata cu card-ul (am platit factura cu card-ul). Pe acest bon de plata cu card-ul apare numele societatii (acelasi cu emitent-ul facturii), suma (aceeasi din factura) s.a.m.d.

  Mi s-a refuzat dosarul pe motiv ca nu exista la dosar copie dupa bonul fiscal. Dupa lungi parlamentari cu domnul de la ghiseu (care btw. tinea foarte mult sa ma adresez lui cu apelativul "dumneavoastra", pe motiv ca nu ne cunoastem desi era clar mai tanar decat mine si nici eu nu sunt o persoana in varsta) in care i-am amimtit ca totusi traim in secolul 21, o tinea pe-a lui, bonul fiscal pe motiv ca asa scrie in lista de documente si asa primeste si el la Kaufland cand face cumparaturi si plateste cu card-ul.
  Perfect de acord cu dansul, numai ca asta depinde foarte mult de cat de bine este pus la punct sistemul comerciantului respectiv. Plata cu card bancar este o plata prin banca.
  M-am intors la comerciant dupa acel bon fiscal. Raspunsul era deja cel asteptat, cei de la primarie au ramas in secolul trecut.
  Revenit la primarie, am insistat sa imi ia dosarul, in ciuda avertismentelor si "amenintarilor" ca dosarul va fi respins.

  Intrebarea mea in acest moment este: In cazul in care faceam plata prin Internet banking (OP) direct in contul comerciantului imi solicitau iarasi bonul fiscal?
  2
  2
  Raportează
 • postat de drg
  Vineri, 14 Iulie 2017 13:38
  Buna ziua,

  ce se intampla acum este strigator la cer in acest oras de doi lei.
  Parintii mei(pensionari) au depus dosarul in aprilie apoi l-au recompletat(dupa noua hotarare a CJG) in iunie si nici pana astazi nu au primit nici un ban.
  Daca nu cunosti pe "cineva" la dosare acceptate pentru plata nu iti iei nici un ban.
  E curios cum unii au depus dupa aprilie dosarele si tot ei au luat banii..deci e dupa "PILE" si "OCHI FRUMOSI"
  ..ne simtit parca suntem la cersit pe strada nu mai zic de tonul din telefon atunci cand esti sunat de catre un angajat al primariei referitor la detalii cerute despre un act din dosar.
  10
  9
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 14 Iulie 2017 12:41
  Cei 500 care au primit ajutoarele sunt salariatii primariei si alti bugetari cu carnet de partid?
  10
  12
  Raportează
 • postat de Caţavencu
  Vineri, 14 Iulie 2017 11:43
  @ bulibasa:
  şi pe 30 octombrie vei returna banii, când hotărârile Primarului se vor anula!
  12
  8
  Raportează
 • postat de bulibasa
  Vineri, 14 Iulie 2017 10:51
  pe 15 iunie am depus dosarul si pe 29 iunie mi-au fost viratii banii .
  9
  14
  Raportează
 • postat de Adi
  Vineri, 14 Iulie 2017 09:52
  Ai mei au primit. Nu direct in mana, ci virati firmei care ne-a facut oferta. Firma a confirmat.
  Dupa ce am asteptat 2 luni, amu tre sa asteptam sa ne si programeze firma pentru lucrare. Preconizez ca abia pe la toamna se va termina balciul.
  4
  13
  Raportează
 • postat de Mario
  Vineri, 14 Iulie 2017 09:22
  Asa spune primaria.....cred ca nici o suta de oameni n-au primit banii,cunosc pe cineva care a depus printre primii dosar ptr caldura ,iar banutul...s-a pierdut pe drum,inca il mai asteapta,pana in toamna spera sa vina,oricum omul si-a pus centrala pe banii lui si asteapta.....mai vin oare banii?
  8
  10
  Raportează
 • postat de Alt oarecare
  Vineri, 14 Iulie 2017 08:37
  Alta minciuna!!! Am depus dosarul reactualizat pe 13 iunie 2017 si nu am primit niciun raspuns; este greu de crezut ca cele 1.017 dosare aprobate deja s-au depus inainte de aceasata data!!!!!! Nu se respecta ordinea depunerii!
  8
  10
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 14 Iulie 2017 07:51
  Titlu fara legatura cu articolul. In articol nu spne nici unde cam cat trebuie sa asteptam.
  3
  8
  Raportează
 • postat de john
  Vineri, 14 Iulie 2017 07:20
  Am depus de pe 4 mai dosarul. În iunie l-am actualizat. Acum 2 zile am fost sunat și mi-au spus că nu sunt bune adeverințele de venit deși când am depus dosarul mi s-a zis că totul e în regulă.Asa că am sa mă duc din nou cu alte adeverințe. Faceți calculul și vedeți că nu dă 30 zile
  6
  4
  Raportează
 • postat de Savin Alina
  Vineri, 14 Iulie 2017 07:15
  Nu credeti ca ar fi eficient sa existe pe situl primariei publicat ce nr.de inregistrare a fost solutiunat pt ca mai departe sa stim cand s au virat banii firmelor si sa le cerem sa finalizeze lucrarea.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Ilie Costica
  Vineri, 14 Iulie 2017 05:29
  Eu am primit de saptamana trecuta.
  4
  8
  Raportează
 • postat de Unul oarecare
  Vineri, 14 Iulie 2017 01:24
  Vreau sa-mi confirme acei 500+ persoane ca au primit ajutorul. Daca intr-adevar a primit careva acei bani promisi....
  11
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.