S-au BRANȘAT INDIVIDUAL la apă rece, cu adeverinţe FALSE | Mână în mână cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor

S-au BRANȘAT INDIVIDUAL la apă rece, cu adeverinţe FALSE | Mână în mână cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Mai mulţi preşedinţi şi administratori ai unor asociaţii de proprietari riscă dosare penale, după ce au ajutat o serie de gălăţeni să se branşeze individual ilegal la apă rece. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au minţit în scris, în adeverinţele eliberate, că oamenii nu aveau restanţe la întreţinere, deşi, în realitate, aceştia erau datori.

Neregulile au fost descoperite de Apă Canal la unele dintre cele 44 de asociaţii de proprietari din oraş care nu mai beneficiază de apă potabilă, din cauza restanţelor pe care le înregistrează către societate - peste 10,5 milioane de lei. "Analizând motivele lipsei încasărilor, imposibilităţii recuperării soldurilor de la aceste asociaţii de proprietari/locatari, am constatat că, din totalul apartamentelor din blocurile/scările sistate (circa 7.400), la data de 30 iunie 2017, un număr de 6.935 de apartamente au perfectate contracte individuale cu societatea noastră, în baza adeverinţelor eliberate de reprezentanţii legali ai asociaţiilor, care atestă că pentru respectivele apartamente nu se înregistrează solduri restante la serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare. Constatările noastre denotă că atât asociaţiile de proprietari/locatari, prin reprezentanţii legali, cât şi unii locatari (care aveau solduri, dar au obţinut adeverinţa) nu au acţionat cu bună credinţă, aducând astfel prejudicii societăţii noastre. Subliniem că aceste acţiuni au condus la imposibilitatea recuperării creanţelor, dovadă fiind sumele foarte mici pe care reuşim să le încasăm, direct sau prin executori", au anunţat reprezentanţii Apă Canal.

Plângeri penale şi acţiuni în instanţă

Apă Canal le-a cerut preşedinţilor, administratorilor şi locatarilor care s-au branşat ilegal la apă rece ca în termen de 15 zile de la primirea somaţiei "să îşi achite debitele şi penalităţile cu care se află înregistraţi în evidenţele contabile".

În caz contrar, potrivit reprezentanţilor societăţii, Apă Canal va formula plângeri penale împotriva acestora, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (care se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă) şi pentru fals în declaraţii (care se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă).

"Mai mult, în cazul locatarilor care au încheiat contracte individuale de furnizare/prestare cu societatea noastră în baza adeverinţelor în fals, avem obligaţia de a proceda la sistarea serviciului de alimentare cu apă potabilă până la recuperarea soldurilor datorate", au declarat reprezentanţii Apă Canal.

Am încercat, ieri, să aflăm de la Apă Canal în ce blocuri au fost descoperite aceste nereguli, însă oficialii nu au fost de găsit.

Citit 14815 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.