Gălăţenii, înecaţi în praf de-o săptămână
Foto: Marius Negri

Gălăţenii, înecaţi în praf de-o săptămână
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ajunşi la capătul răbdării din cauza prafului pe care-l înghit de o săptămână, locatarii străzii Traian de la numerele 363-373 ameninţă că vor bloca şoseaua dacă autorităţile nu vor binevoi să stropească artera măcar de trei ori pe zi.

”Greu de respirat!”, aşa ar putea suna avertismentul pentru cei care se încumetă să străbată trotuarul arterei Traian, segmentul cuprins între străzile Măcelarului şi Prundului, redeschisă traficului rutier, cu toate că lucrările nu s-au terminat. Deşi sunt restricţii de viteză, cu excepţia autobuzelor care opresc în staţia Prundului, mai nimeni nu le respectă, aşa că praful gros îți intră în ochi, în nas şi în suflet.

Ajunşi la capătul răbdării, mai mulţi locatari ai zonei, în frunte cu Liliana Bariz, ne-au sesizat problema cu care se confruntă de o săptămână: „Nu putem respira! De o săptămână stăm aşa, iar problema este că va mai dura o lună. Constructorii ne-au spus că au dat drumul la circulaţie ca să se taseze stratul de pietriş, iar ei fac acum porţiunea cealaltă. Când o termină, vor asfalta strada dintr-o parte în alta. Ce simţiţi şi vedeţi dumneavoastră acum e foarte bine, pentru că azi dimineaţă a venit o maşină şi a udat aici cam jumătate de oră. Dar ieri, când a bătut vântul, a fost groaznic! Aici este un hidrant, iar cât n-au fost lucrări veneau maşinile şi luau apă să stropească oraşul. Iar acum, când noi avem nevoie să fie udată strada, nu mai vine nimeni”, ne-au spus Liliana Bariz şi fiica acesteia.

Potop de nemulţumiri

„Aici e vorba de nesimţire şi de golănie. Dacă trimit de trei ori cisterna de apă să ude, noi nu mai avem nicio problemă! Nu poţi să deschizi geamul la casă, pentru că îţi intră praful şi e jale”, spun vecinii.

„Pe toată porţiunea nu mai funcţionează nici iluminatul public. Doar un singur bec se mai aprinde! Şi cum gurile de canalizare sunt supraînălţate, pericolul este cât se poate de mare! Dar din cauza prafului am ajuns la capătul răbdării! Uitaţi câţi suntem! Dacă nu vin să ne stropească, ieşim şi blocăm strada”, ne-au spus, revoltaţi locatarii.

Primăria municipiului Galaţi ne-a transmis că nu a primit nicio sesizare scrisă din partea locatarilor străzii Traian, privind udarea de mai multe ori pe zi a arterei.

Reamintim că modernizarea ultimului segment al străzii Traian, între Venus şi Măcelaru costă 1.216.147 de lei, fonduri alocate de prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar lucrarea este realizată de Asocierea SC Dreams Riviera SRL și  Romsit Construct SRL.

Citit 8255 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.