* MasterChef. "Cui nu-i place parizerul?!", se întreba pofticios și retoric chef Cătălin Scărlătescu, la "MasterChef". "Vrei să-ți vindem o rețetă mișto cum se mănânci parizerul?! Secretul nostru!", a lansat provocarea chef Florin Dumitrescu spre concurenta care se declarase "food influencer" și încerca să le câștige gustul și șorțul cu preparatul ei. Dar recunoscuse sincer și cu gura plină: "Mie-mi place parizerul!". Iaca rețeta chefilor! Cel mai important la parizer: muștarul! Ingrediente: cel mai cel mai ieftin parizer, cel mai scump muștar și cea mai bună pâine! Și să le pui pe un ziar... vechi. De unde pofta de parizer a chefilor? De la concurenta precedentă, Ionela Grigore, vânzătoare de mezeluri în Obor, care îi cucerise cu o farfurie "ca la nuntă": șnițele de parizer, chifteluțe din bacon și kaizer și un chec aperitiv, plus un sos din roșii coapte și ardei copți. Practic, o "găteală din resturi". "Am mâncat la cârciumi de fine dining șnițel de parizer", a exclamat chef Dumitrescu. Iar chef Scărlătescu a spus lucrurilor pe nume: "M-am săturat să vină toți fanfaronii și să-mi spună «mouse» de nu știu ce, și toate tâmpeniile. Și vine doamna asta simplă din Obor și spune: «iată, așa se fac chiftelele!»". Evident, doamna a luat șorțul, iar în urma ei MasterChefii au atacat farfuria cu ce mai rămăsese. Se băteau turcii la gura lor și mai multe nu! Întrebarea comună era clară: dacă așa gătește din resturi, cât de bun va fi preparatul când doamna Ionela va avea ingredientul întreg?!
Cum să mănânci cel mai bun parizer Scris de Anca Melinte

