Primăria a picat ca musca în bere la festivalul Cerbului Cornel

Primăria a picat ca musca în bere la festivalul Cerbului Cornel
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Astăzi urmează „să se dea cep” butoiului cu bere la ceea ce ar trebui să fie o variantă gălăţeană a celebrului „Oktoberfest” munchenez. Chiar dacă acest „festival al berii” aduce mai degrabă cu o acţiune de marketing de promovare a berii Ciucaş, primarul Ionuţ Pucheanu s-a lăudat încă de acum o lună cu acest eveniment, „ce ar putea fi chiar mai mare decât Ziua Marinei”. S-a înşelat.

Din păcate, dincolo de bunele intenţii, municipalitatea pare a fi picat fix ca musca în bere, pentru că „Oktoberfestul” promis gălăţenilor, cel puţin cum a fost el prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, aduce mai degrabă cu un surogat… la mii de halbe distanţă nu numai de festivalul bavarez, ci şi de varianta braşoveană a evenimentului.

Răspunzând unor observaţii ale presei, organizatorii recunosc faptul că lipsesc multe din „elementele de identitate” ce ţin de un eveniment la nivelul promis (nici măcar emblematicele halbe de 1 litru – alea care apar în toate afişele publicitare - nu au fost aduse, tot „tradiţionalele” pahare din plastic fiind la putere), însă în acelaşi timp, Anemona Hermeneanu - reprezentanta firmei deţinătoare a mărcii „Oktoberfest” în România – susţine că „pentru prima ediţie este ok. Nu ne-am stabilit nişte aşteptări extraordinar de mari… Cu paşi mici, o să încercăm, o să testăm”.

Şi directorul din cadrul Primăriei, Silviu Bacalum, se arată neobişnuit de mulţumit şi speră „să avem consumatori la înălţime”. Întrebat care e contribuţia municipalităţii în toată povestea, el a arătat că „Primăria participă cu locaţia, cu utilităţile şi partea de salubrizare” - adică betonul de la Sala Sporturilor ce a fost botezat ad-hoc „Poiana Ciucaş”, budele şi tomberoanele.

Dacă tot s-a lăudat cu aşa festival, un rol în „Oktoberfest” va avea şi primarul Ionuţ Pucheanu, care astăzi ar urma, „conform tradiţiei bavareze”, să ne ureze "Prosit!" şi să dea cep butoiului cu bere. Bere de Braşov, desigur, că autorităţile locale par a fi uitat că la Galaţi încă mai rezistă una dintre puţinele fabrici independente din ţară – Martens – ce n-a fost înghiţită de concernele multinaţionale! Dincolo de asta, ni se promit „delicii culinare fără număr” – în fapt produse furnizate de un lanţ de supermarketuri – muzică, jocuri, concursuri cu tricouri şi şepcuţe.

Acum, că vine cineva să promoveze o marcă de bere în Galaţi e una - nu ar fi nici prima, nici ultima dată. Toţi sunt bineveniţi! Dar când spui „Oktoberfest”, înseamnă că doreşti să oferi oamenilor un eveniment în care să fie promovată o cultură a berii, în care producători mai mari sau mai mici să prezinte vizitatorilor diverse sortimente de bere, într-o atmosferă, desigur, de sărbătoare populară. Dar să vii să-l vinzi pe „Cerbul Cornel” pe post de „Oktoberfest”, iar municipalitatea să se mai şi fălească cu asta, e cam mult!

Citit 9865 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.