Primăria a picat ca musca în bere la festivalul Cerbului Cornel

Primăria a picat ca musca în bere la festivalul Cerbului Cornel
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Astăzi urmează „să se dea cep” butoiului cu bere la ceea ce ar trebui să fie o variantă gălăţeană a celebrului „Oktoberfest” munchenez. Chiar dacă acest „festival al berii” aduce mai degrabă cu o acţiune de marketing de promovare a berii Ciucaş, primarul Ionuţ Pucheanu s-a lăudat încă de acum o lună cu acest eveniment, „ce ar putea fi chiar mai mare decât Ziua Marinei”. S-a înşelat.

Din păcate, dincolo de bunele intenţii, municipalitatea pare a fi picat fix ca musca în bere, pentru că „Oktoberfestul” promis gălăţenilor, cel puţin cum a fost el prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, aduce mai degrabă cu un surogat… la mii de halbe distanţă nu numai de festivalul bavarez, ci şi de varianta braşoveană a evenimentului.
Răspunzând unor observaţii ale presei, organizatorii recunosc faptul că lipsesc multe din „elementele de identitate” ce ţin de un eveniment la nivelul promis (nici măcar emblematicele halbe de 1 litru – alea care apar în toate afişele publicitare - nu au fost aduse, tot „tradiţionalele” pahare din plastic fiind la putere), însă în acelaşi timp, Anemona Hermeneanu - reprezentanta firmei deţinătoare a mărcii „Oktoberfest” în România – susţine că „pentru prima ediţie este ok. Nu ne-am stabilit nişte aşteptări extraordinar de mari… Cu paşi mici, o să încercăm, o să testăm”.
Şi directorul din cadrul Primăriei, Silviu Bacalum, se arată neobişnuit de mulţumit şi speră „să avem consumatori la înălţime”. Întrebat care e contribuţia municipalităţii în toată povestea, el a arătat că „Primăria participă cu locaţia, cu utilităţile şi partea de salubrizare” - adică betonul de la Sala Sporturilor ce a fost botezat ad-hoc „Poiana Ciucaş”, budele şi tomberoanele.
Dacă tot s-a lăudat cu aşa festival, un rol în „Oktoberfest” va avea şi primarul Ionuţ Pucheanu, care astăzi ar urma, „conform tradiţiei bavareze”, să ne ureze "Prosit!" şi să dea cep butoiului cu bere. Bere de Braşov, desigur, că autorităţile locale par a fi uitat că la Galaţi încă mai rezistă una dintre puţinele fabrici independente din ţară – Martens – ce n-a fost înghiţită de concernele multinaţionale! Dincolo de asta, ni se promit „delicii culinare fără număr” – în fapt produse furnizate de un lanţ de supermarketuri – muzică, jocuri, concursuri cu tricouri şi şepcuţe.
Acum, că vine cineva să promoveze o marcă de bere în Galaţi e una - nu ar fi nici prima, nici ultima dată. Toţi sunt bineveniţi! Dar când spui „Oktoberfest”, înseamnă că doreşti să oferi oamenilor un eveniment în care să fie promovată o cultură a berii, în care producători mai mari sau mai mici să prezinte vizitatorilor diverse sortimente de bere, într-o atmosferă, desigur, de sărbătoare populară. Dar să vii să-l vinzi pe „Cerbul Cornel” pe post de „Oktoberfest”, iar municipalitatea să se mai şi fălească cu asta, e cam mult!

Citit 9556 ori Ultima modificare Joi, 28 Septembrie 2017 00:50

11 comentarii

 • postat de Akbar
  Vineri, 29 Septembrie 2017 11:03
  5.13.186.***
  Dupa numarul de dislike-uri primite la comentarii, se vede treaba ca lingaii de partid si spalatii pe creier au primit ordin sa iasa la treaba si sa infiereze cu manie proletara opiniile capitalistilor.
  Aveti si voi de-o bere, tristilor !
  2
  4
  Raportează
 • postat de nicu
  Joi, 28 Septembrie 2017 17:57
  5.15.222.***
  Sa bei bere de Galati si apoi sa mori.
  0
  4
  Raportează
 • postat de piku ro
  Joi, 28 Septembrie 2017 11:39
  89.136.231.***
  Nu mai criticati primaru , este tanar , psd-ist si atat poate sa faca . C e ? Se astepta cineva la ciuma rosie sa faca ceva normal ? Nu stim cine sunt , ce pot ? Sau ce nu pot .
  17
  24
  Raportează
 • postat de ady
  Joi, 28 Septembrie 2017 08:47
  5.2.205.***
  Muultaaaa bereeeee ii dorim domnului primar cu alte lui multe idei de proasta calitate.
  28
  31
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 28 Septembrie 2017 08:22
  81.12.148.***
  Directia Generala Relatii Publice, Evenimente Publice, Managementul Documentelor are director ? Are.
  Numele il gasiti prin articol.
  Demisia, baietel !!!
  Sa organizezi Oktoberfest in Galati unde strugurele e la putere e ca si cum te-ai duce cu Festivalul Scrumbiei in Satu Mare.
  Suntem de rasul galaxiei !
  29
  38
  Raportează
 • postat de Sandu
  Joi, 28 Septembrie 2017 08:20
  109.103.134.***
  Chiar asa.Avem fabrica de bere care produce si vinde la preturi mai mici decat alte firme mari din tara.Autoritatile locale ar trebui sa incurajeze producatorii care ofera si locuri de munca galatenilor.Si la alte manifestari se apeleza numai la producatori. straini de oras.Oare de ce.Este vorba de ceva comisioane de exclusivitate mostenite.Orasul nostru asa prafuit cum este el in prezent este inca o piata de desfacere importanta pe care altii .Pentru orice se realizeaza in oras in urma licitatiilor castiga mereu firme si agenti economici in special din Bucuresti.Pe vremuri Galatiul a fost recunoscut ca un puternic centru comercial plin de negustori.A disparut oare acel spirit eu nu cred .
  28
  26
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Joi, 28 Septembrie 2017 08:15
  194.105.20.***
  Adica inca nu s-a facut vinul nou ?
  23
  16
  Raportează
 • postat de halba
  Joi, 28 Septembrie 2017 07:12
  109.96.134.***
  Era mai bine sa nu se daca nimic... Daca e facut de Primărie - e scump si "Galatiul are alte nevoi". Daca e moka - e urât si "de ce nu se implica Primaria?"...
  21
  33
  Raportează
 • postat de Kat
  Joi, 28 Septembrie 2017 06:52
  5.13.167.***
  Are Galatiul palmieri, de ce nu ar avea si Oktoberfest?
  27
  22
  Raportează
 • postat de Vai s-amar ...
  Joi, 28 Septembrie 2017 06:50
  108.245.201.***
  PATETIC ,ca de obicei
  27
  18
  Raportează
 • postat de Dej
  Joi, 28 Septembrie 2017 06:10
  188.24.237.***
  Nemtii au creat festivalul Oktoberfest, punand in valoare traditia de berari. Dar berari adevarati, cu bere adevarata. Cu multe sortimente de bere adevarata.
  Iar langa bere au pus alte produse alimentare, tot traditionale.
  Oktoberfest nu inseamna sa pui o taraba la care sa vinzi mici si carnati la tavita luati de la Selgros si bere Ciucas la pahar de plastic.
  Trebuie sa recunoastem ca nu avem traditia fabricarii berii adevarate ci doar o industrie producatoare de bere. O bere daca nu fara gust cel putin fara identitate, dar cu multa publicitate agresiva.
  Astfel de spectacole sunt false, sunt lipsite de identitate in alte tari decat in cele de origine.
  Putea fi promovata foarte frumos ziua recoltei (desi si aici e discutabil, pentru ca la ce e in piata sigur ar fi fost festivalul samsarilor) cu must, cu vin, cu pastrama de oaie, cu berbecut la protap, cu mici si cu muzica populara romaneasca.
  Venea omul in piata sa-si faca cumparaturile pentru conserve si ce mai baga pentru iarna in camara, manca o bucata de pastrama, manca un mic, bea un pahar de must sau de vin si simtea atmosfera romaneasca a toamnei.
  Se puteau organiza standuri in parcarea de la Mc Donalds ca e loc destul, venea si lumea sa-si vanda marfa, veneau si oamenii sa cumpere si sa se simta bine!
  Din ce in ce mai adanc ne ingropam in falsuri, in butaforii, in minciuni!
  De ce? Pentru ca fiecare face ce vrea si cum il taie capul, ce vede afara vrea si el, iar daca se pot sifona si niste bani cu atat mai bine!
  Imi place freza lui Bacalum. Putem sa-i spunem Don Bacalum? Sau Don Silvio?
  23
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.