ACCIDENT provocat de o AMBULANȚĂ în Galaţi. Şoferul salvării era BĂUT. O femeie ÎNSĂRCINATĂ a fost RĂNITĂ

ACCIDENT provocat de o AMBULANȚĂ în Galaţi. Şoferul salvării era BĂUT. O femeie ÎNSĂRCINATĂ a fost RĂNITĂ
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un eveniment rutier soldat cu rănirea unei tinere de 23 de ani, însărcinată, a avut loc luni, la prânz, în intersecţia străzilor Traian şi Radu Negru. În impact au fost implicate o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Galaţi, venită de la Tecuci cu un pacient pentru dializă, şi un autoturism condus de femeia originară din Chiraftei. Potrivit poliţiştilor, primele cercetări au arătat ce cel vinovat de impact a fost şoferul ambulanţei care, după ce lăsase pacientul la dializă, se îndrepta, fără urgenţă, spre un service auto.

"Conducătorul  autospecialei, un bărbat de 55 ani, nu a respectat semnificația indicatorului STOP și a intrat în coliziune cu un autoturism. În urma impactului, femeia, însărcinată, a fost rănită, fiind transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale", precizează Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Atât tânăra cât şi şoferul salvării au fost testaţi cu etoilotestul, analiză din care a rezultat că ambulanţierul avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,22 la mie. Asta i-ar putea atrage chiar şi pierderea locului de muncă.

"Am deschis deja o anchetă şi aşteptăm rezultatele oficiale, inclusiv alcoolemia în sânge. Dacă va fi peste limita legală, în funcţie de ce prevede legea, vom lua măsurile legale", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

În plus, ambulanţierul, care are o vechime de peste 20 de ani, este si subiectul unei anchete penale, polţiştii cercetându-l pentru vătămare corporală din culpă săvârşită sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citit 10231 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2017 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.