Cine are datorii la Calorgal nu va primi căldură la iarnă

Cine are datorii la Calorgal nu va primi căldură la iarnă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Peste zece asociaţii de proprietari din municipiul Galaţi nu vor primi căldură şi apă caldă în această iarnă, din cauza datoriilor pe care le înregistrează către Calorgal. Trei dintre marii datornici însumează restanţe de aproape 600.000 de lei.

Zeci de gălăţeni riscă să rămână în frig în lunile ce vor urma, din cauză că asociaţiile de proprietari din care fac parte nu au achitat nici acum facturile emise de Calorgal pentru energia termică furnizată în iernile trecute. Conducerea distribuitorului de apă caldă şi căldură în sistem centralizat a anunţat că 13 asociaţii de proprietari nu vor primi agent termic, dacă nu îşi achită datoriile. Pe lista neagră a Calorgal, primele trei locuri sunt ocupate de Asociaţia de proprietari nr. 371 Olt - cu datorii de 258.000 de lei, urmată de Asociaţia de proprietari nr. 332 - cu 199.000 de lei şi Asociaţia nr. 269 - cu 139.000 de lei. "I-am chemat la negocieri, i-am chemat la mediere, până la urmă i-am acţionat în instanţă. Acestea trei ar trebui să achite tot, pentru ca atunci când repornim sistemul să le fie furnizată energie termică", a declarat Marian Alexandru, directorul general al Calorgal.

Pentru sezonul rece 2017-2018, distribuitorul de agent termic are încheiate, la acest moment, contracte cu 580 de asociaţii de proprietari, însă estimează că numărul acestora va scădea, în condiţiile în care asociaţiile dau semnale că vor să renunţe la sistemul centralizat de termoficare. Mai mult, sunt asociaţii de proprietari care au solicitat rezilierea contractelor, însă acest lucru se poate face doar dacă nu înregistrează datorii către Calorgal. "Primesc, cu zecile pe săptămână, cereri de reziliere a contractelor. Rezilierea contractelor se face doar în condiţiile în care asociaţiile nu înregistrează datorii. Dacă le vom rezilia contractele, vom pierde calitatea procesuală, în cazul în care vrem să le acţionăm în instanţă", a precizat directorul Calorgal.

Reprezentanţii societăţii estimează că, la repunerea în funcţiune a sistemului centralizat de termoficare, vor mai fi în sistem mai puţin de 20.000 de consumatori.

Citit 6858 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.