Strada Boyle redevine aleea Mercur

Strada Boyle redevine aleea Mercur
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Abia ce devenise, acum o lună, prin votul aleşilor locali, strada Colonel Boyle, că aleea Mercur se va întoarce, tot prin voinţa consilierilor locali, la numele pe care îl poartă de atâta vreme.

Ce s-a întâmplat? La şedinţa de luni, 27 noiembrie, aleşii locali au abrogat Hotărârea Consiliului Local nr. 577, din 26 octombrie 2016, privind schimbarea denumirii arterei de circulaţie aleea Mercur. Aşa cum aţi putut afla deja din ziarul nostru, documentul votat preciza clar că e vorba despre revenirea la numele iniţial al aleii Mercur, iar în expunerea de motive semnată de consilierul local PSD Zanfir Ilie se arată că acesta este numele pe care l-a purtat până la venirea comunismului - strada Colonel Boyle. Şi că acesta este un gest de omagiu şi de dreptate faţă de "Salvatorul României", canadianul Joseph Whiteside Boyle, dar şi o ocazie de a (re)înnoda relaţiile cu Canada. Toate bune şi frumoase, numai că aleşii locali au greşit… strada: "Am făcut foarte bine că am revenit asupra proiectului legat de denumirea aleii Mercur. Era vorba despre un segment mult mai mic, undeva pe strada Portului, la Panoramic, şi de aici a pornit toată neînţelegerea", a explicat, în şedinţă, Zanfir Ilie, lăsând să se înţeleagă că sunt deja pregătite actele pentru un nou proiect de hotărâre. Care ar putea să nu mai fie votat vreodată.

Ce spune primarul

"Pe de o parte, a fost o greşeală din punct de vedere al identificării exacte a fostei alei Boyle, care se pare că nu a fost aleea Mercur, ci a fost o bucată din strada Portului. Pe de altă parte, dincolo de demersurile fireşti de a repune o stradă extrem de importantă la nivelul Galaţiului de altădată, cred că consilierii locali şi cei care au făcut propunerea cumva s-au grăbit la momentul respectiv, pentru că astfel creăm extrem de multe neplăceri, inclusiv cetăţenilor care locuiesc pe acea bucăţică de stradă, pentru că absolut toţi ar trebui să-şi refacă buletine, certificate de înmatriculare ale maşinilor şi absolut toate actele pe care le deţin. Deocamdată s-a abrogat acea hotărâre de consiliu. Vom vedea dacă se va reveni cu încă una în care, din punct de vedere istoric, să se îndrepte greşeala sau dacă, pur şi simplu, numele Boyle va putea fi acordat unei alte artere. Încă se analizează", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 3040 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2017 18:06

5 comentarii

 • postat de oGh.
  Luni, 04 Decembrie 2017 20:32
  173.208.153.***
  Lavinia, daca PNL-ul il va aduce inapoi pe Stan Marius si-l vor sustine la primaria Galati probabil nu-l vor sustine decat pana in momentul in care va castiga primaria si se va instala in fotoliul de primar, fiindca apoi PNL-istii vor repeta greselile si vor face exact mizeria care au facut-o inainte, cand dupa ce propriul lor candidat a ajuns primar apoi PNL-istii l-au blocat in Consiliul Local proprii colegi PNL-isti impotrivindu-se tuturor proiectelor de modernizare a orasului propuse de propriul primar.

  PNL-istii cu toti PDL-istii din interior nu sunt decat niste "pipite" politice care intorc fundul numai dupa cum le convine, numai dupa propriul interes. PNL-istii nu au stiut sa-si sustina propriul candidat si de aceea au pierdut atunci cand l-au alungat pe Stan.

  Ce sa votez? Un PNL care da flegme in gura propriului candidat, cand propriul candidat a incercat sa faca ceva pentru a construi ceva, pentru a moderniza Galatiul? PNL-ul nu ar sti decat sa se faulteze singur si sa faca aceeasi prostie punand din nou piedici propriului candidat. Si astazi gunoaiele acelea de cosmelii impanzesc Galatiul. De ce? Fiindca asa vor unii cocalari, unii nespalati carora le place sa traiasca in mizerie. Asta e realitatea.

  PNL(PDL) nu vrea un oras Galati curat si modern.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lavinia
  Miercuri, 29 Noiembrie 2017 15:10
  104.223.123.***
  "Ce spune primarul"

  Pai primarul a spus si spune in continuare vrute si nevrute, tot felul de prostii, dar nimic concret, nimic bun, nimic din ce va face(daca va face) pentru schimbarea la fata a Galatiului, pentru ingrijirea si pentru curatarea cartierelor noastre demoland toate gunoaiele de garaje.

  Da. Nimic nu spune primarul despre curatarea cartierelor noastre in care traim, cartiere pe care primarul netrebnic ni le-a umplut cu tot felul de cosmelii imputite exact sub nasul nostru, exact sub nasul copiilor nostri.

  Da, chiar asa...: Ce spune primarul asta mincinos de cartierele noastre pline de dughene imputite pe care el primarul mincinos le apara si le protejeaza cu patos. Bai nene, daca-i vine mintea la cap PNL-ului si il aduce inapoi pe Stan la urmatoarele alegeri pentru primarie atunci PNL-ul va avea de castigat fiindca votul meu se va duce catre PNL, iar mincinosul Pucheanu va pierde votul meu si probabil ca pe al multora care i-au crezut minciunile lui Pucheanu, Pucheanu promitand in campanie ca va continua toate proiectele incepute si ne va curata cartierele. Pucheanu nu e decat un mincinos.


  Dar chiar asa...vrem sa stim si noi doamna Melinte "Ce spune primarul" despre minciunile sale in care ne promitea in campanie continuarea proiectelor de curatare a cartierelor noastre prin demolarea GUNOAIELOR DE GARAJE ?

  POATE CA AR FI O IDEE BUNA DOAMNA MELINTE SA-L INTREBATI PE MINCINOS CE ARE DE GAND MINCINOSUL CU CARTIERELE NOASTRE PLINE DE DUGHENE IMPUTITE, MIZERABILE DE GARAJE, FIINDCA GALATENII NU SUNT OBLIGATI EI SI COPII LOR SA TRAIASCA IN GUNOIUL PASTORIT DE PUCHEANU MINCINOSUL.

  In orice imagine a articolelor ziarelor nu se poate sa nu vedem in acele imagini si niste GUNOAIE DE GARAJE. Mincinosul de Pucheanu sa se puna naibii si sa curete Galatiul de molima acestor imputite garaje. Ne-am saturat de slugoii politici care nu fac nimic bun pentru orasul acesta, pentru modernizarea Galatiului. La cate comentarii am citit pe online am inteles ca lumea a trimis nenumarate mesaje catre primarie, catre Pucheanu, catre alesii locali cerand demararea curatirii intregului oras, curatirea cartierelor noastre de aceste imputite garaje. Puneti-va naibii pe treaba si modernizati-ne cartierele. modernizati orasul nu dormiti sarltanilor, ca ne-am saturat de sforaitul vostru politic, fie ca sunteti de la PSD, PNL, XXX, YYY, ZZZ partid.

  Ar trebui ca noi cetatenii sa le impunem alesilor o lege prin care daca fiecare politician local nu vine in Consiliul Local cu cate un proiect de modernizare a orasului care sa fie realizat, implementat pentru curatarea si pentru modernizarea orasului (a cartierelor noastre) atunci cei ce nu propun si nu realizeaza niciun proiect, dar dorm in ghete in acele functii, atunci sa-si piarda mandatul de ales local. NU SE MAI POATE CA DUPA FIECARE AN ELECTORAL (ANI BUNI SCURSI AIUREA), IN URMA psd-ISTILOR LOCALI, IN URMA pnl-ISTILOR LOCALI SA NU RAMANA NICIO SUPRAFATA MIZERABILA CURATATA, MODERNIZATA, TRANSFORMATA.

  In urma unor politiceni nu vedem decat aceleasi cartiere mizerabile, imputite, pline de dughene si cosmelii. Ne-am cam saturat sa-i auzim pe toti (PSD, PNL, PDL, USR, PMP, UNPR, ALDE, etc.) cum sforaie in acele functii LOCALE si nimic sa nu rezulte pentru CURATAREA, ELIBERAREA CARTIERELOR NOASTRE DE ACESTE IMPUTITE COSMELII MIZERABILE DE GARAJE.


  Da remarca, intrebarea dumneavoastra doamna Melinte este pertinenta si necesita un raspuns coerent, urgent: "Ce spune primarul", fiindca ne-am saturat sa traim in gunoiul si in mizeria pastorita de cei precum Pucheanu (si ceilalti ca el, din orice partid) CARE NU MISCA NICIUN DEGET PENTRU CURATAREA/ELIBERAREA CARTIERELOR NOASTRE DE ACESTE IMPUTITE COSMELII DE GARAJE.

  A mai trecut un an si nu a facut nimic in sensul curatarii, eliberarii cartierelor noastre desi lumea a sesizat, scris in nenumarate randuri primariei, primarului, Sfintei Treimi pentru a se misca lucrurile mai repede in sensul eliberarii cartierelor noastre de aceste imputite garaje. Duceti-va doamna Melinte si luati-l de ciuf pe copilul Pucheanu care se face ca nu aude, sau daca aude si ignora este mai grav fiindca lumea la votat tocmai pentru un viitor mai bun pentru ei si copii lor si asta insemnand CARTIERE CURATE LIPSITE DE GARAJE IMPUTITE, MIZERABILE.

  Nu-l lasati doamna Melinte pe mincinosul Pucheanu sa intre in febra sarbatorilor fiindca o sa doarma aiurea pe o ureche asteptand pe Mos Craciun, iar orasul aratand la fel de infect plin de dughene GARAJE.


  Pucheanu sa-si ia toate cosmeliile astea imputite de garaje si sa si le puna pe domeniul sau privat, NU PE DOMENIUL PUBLIC, AL NOSTRU, AL TUTUROR GALATENILOR CARE VREM UN ORAS CURAT, CIVILIZAT ALEE CAROR SUPRAFETE SA POATA FI FOLOSITE DE TOATA LUMEA. NU MAI AVEM PARCARI, NU MAI AVEM TROTUARE, NU MAI AVEM SPATII VERZI, DAR PUCHEANU DOARME. Aveti de gand sa transmiteti primarului aceste randuri, aceste doleante ale noastre? Cum adica sa-ti permiti tu primar de duzina sa-i mentii pe oameni, pe galateni sa traiasca printre GUNOAIELE LUI DE GARAJE. Daca lui Pucheanu ii plac garajele imputite, cosmeliile mizerabile sa si le ia pe domeniul sau privat, nu sa ni le tina noua la geamul apartamentelor, la geamul caselor.

  Mincinosul se pare ca evita sa dea un raspuns, o masura concreta ce va trebui implementata cat mai rapid pentru curatarea cartierelor noastre. Iata, pentru demolarea imputitelor garaje nu este necesar vreme frumoasa afara, asa ca se se puna naibii si sa inceapa de pe acum demolarea gunoaielor de garaje, iar la primavara, la vara sa construiasca ceva nou pe locul lor, mai exact parcari noi, simple, normale precum parcarea noua construita de fostul primar in Micro 19. Daca Pucheanu doarme atunci trageti-l de urechi. Ne-am saturat sa traim in GUNOIUL lui Pucheanu sau in GUNOIUL oricarui habauc din asta de ales local care viseaza si care iubeste niste MIZERII, niste GUNOAIE DE GARAJE.

  Aveti de gand sa-i spuneti asta verde-n fata primarului sau va e frica sa va apropiati de noul sediu de primarie in care dorm sforaind alesii locali care "patroneaza" si care "protejeaza" MIZERIA si GUNOIUL reprezentat de GARAJE din cartierele noastre. E VREME BUNA AFARA, E VREME NUMAI BUNA DE DEMOLAT NISTE GUNOAIE DE GARAJE, iar la primavara, la vara sa aiba terenul gata eliberat pentru inceperea modernizarilor. NE-AM SATURAT DE TACEREA ASTA IMPOSTOARE, MIZERABILA, COMPLICE A UNOR ALESI CARE OCROTESCASTFEL DE GUNOAIE DE GARAJE CE NE-AU DISTRUS CARTIERELE. Sa traiasca Pucheanu si copchii lui Pucheanu in astfel de cartiere pline de garaje, dughene imputite, mizerabile.


  "Ce spune primarul".
  Ce sa spuna? Primarul nu spune nimic fiindca doarme sarlatanul, impostorul. El are grija sa nu se atinga nimeni de mizeria, de gunoiul din oras, din cartierele noastre. Impostorul.
  4
  5
  Raportează
 • postat de Sandu
  Miercuri, 29 Noiembrie 2017 09:14
  109.103.134.***
  Daca expunerea de motive a fost semnata de Ilie Zamfir sunt linistit pentru ca el a fost un mare dezident si luptator impotriva comunismului...beneficiind din plin de functiile oferite de acesta ,cei care cunosc ce a fost un CUASC stiu la ce ma refer.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Georgel
  Miercuri, 29 Noiembrie 2017 08:52
  95.76.33.***
  De fapt, pe d-l consilier Ilie Zet l-au indus în eroare hărțile ghid eronate, scoase după 1989, care indică greșit denumirea Mercur exact pe segmentul cel mic, de pe str. Portului, de la Panoramic în sus. Dar știți de ce nu se scuză cu acest motiv care l-a zăpăcit? Pentru că exact prima hartă ghid, din întrega serie care a urmat, a fost elaborată și editată chiar de BVAU, instituția publică pe care o patronează astăzi, ca nepotrivit director!
  0
  6
  Raportează
 • Miercuri, 29 Noiembrie 2017 05:42
  188.24.232.***
  Noi cele cateva sute de locatari ai strazii Mercur impreuna cu conducerea Asoc 102 centru, MULTUMIM PRIMARIEI
  MUNICIPIULUI GALATI si in special PRIMARULUI NOSTRU pentru INTELEGEREA de care da dovada si pentru punerea in LUMINA , ca INTOTDEAUNA, a ADEVARULUI ISTORIC.

  Felicitam PRIMARIA si ii DORIM MULT SUCCES in punerea in opera a tot ce face pentru binele COMUNITATII noastre.
  7
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.