Strada Boyle redevine aleea Mercur

Strada Boyle redevine aleea Mercur
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Abia ce devenise, acum o lună, prin votul aleşilor locali, strada Colonel Boyle, că aleea Mercur se va întoarce, tot prin voinţa consilierilor locali, la numele pe care îl poartă de atâta vreme.

Ce s-a întâmplat? La şedinţa de luni, 27 noiembrie, aleşii locali au abrogat Hotărârea Consiliului Local nr. 577, din 26 octombrie 2016, privind schimbarea denumirii arterei de circulaţie aleea Mercur. Aşa cum aţi putut afla deja din ziarul nostru, documentul votat preciza clar că e vorba despre revenirea la numele iniţial al aleii Mercur, iar în expunerea de motive semnată de consilierul local PSD Zanfir Ilie se arată că acesta este numele pe care l-a purtat până la venirea comunismului - strada Colonel Boyle. Şi că acesta este un gest de omagiu şi de dreptate faţă de "Salvatorul României", canadianul Joseph Whiteside Boyle, dar şi o ocazie de a (re)înnoda relaţiile cu Canada. Toate bune şi frumoase, numai că aleşii locali au greşit… strada: "Am făcut foarte bine că am revenit asupra proiectului legat de denumirea aleii Mercur. Era vorba despre un segment mult mai mic, undeva pe strada Portului, la Panoramic, şi de aici a pornit toată neînţelegerea", a explicat, în şedinţă, Zanfir Ilie, lăsând să se înţeleagă că sunt deja pregătite actele pentru un nou proiect de hotărâre. Care ar putea să nu mai fie votat vreodată.

Ce spune primarul

"Pe de o parte, a fost o greşeală din punct de vedere al identificării exacte a fostei alei Boyle, care se pare că nu a fost aleea Mercur, ci a fost o bucată din strada Portului. Pe de altă parte, dincolo de demersurile fireşti de a repune o stradă extrem de importantă la nivelul Galaţiului de altădată, cred că consilierii locali şi cei care au făcut propunerea cumva s-au grăbit la momentul respectiv, pentru că astfel creăm extrem de multe neplăceri, inclusiv cetăţenilor care locuiesc pe acea bucăţică de stradă, pentru că absolut toţi ar trebui să-şi refacă buletine, certificate de înmatriculare ale maşinilor şi absolut toate actele pe care le deţin. Deocamdată s-a abrogat acea hotărâre de consiliu. Vom vedea dacă se va reveni cu încă una în care, din punct de vedere istoric, să se îndrepte greşeala sau dacă, pur şi simplu, numele Boyle va putea fi acordat unei alte artere. Încă se analizează", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 3320 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.