Kievul confirmă retragerea mercenarilor Wagner din suburbiile Bahmutului

Kievul confirmă retragerea mercenarilor Wagner din suburbiile Bahmutului
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Guvernul ucrainean a declarat joi că unităţi ale grupului de mercenari Wagner au fost înlocuite de trupe regulate ruse în suburbiile oraşului Bahmut (est), după ce liderul companiei militare private ruseşti, Evgheni Prigojin, a anunţat că a început transferul poziţiilor către armată, relatează EFE, citată de Agerpres.

"În suburbiile Bahmut, inamicul a înlocuit unităţile Wagner cu unităţi ale armatei regulate", a afirmat ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, adăugând că „wagnerii” («wagnerovţî») continuă să fie prezenţi în interiorul acestui oraş din estul Ucrainei, devastat de lupte grele în ultimele opt luni. Patronul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat la 21 mai că luptătorii săi şi-au îndeplinit misiunea de a cuceri complet Bahmut şi a anunţat că se vor retrage pentru a preda armatei ruse controlul oraşului. Kievul, la rândul sau, susţine că trupele sale continuă să opună rezistenţă în unele zone ale oraşului.

Cu privire la presupusele bastioane ucrainene rămase, Maliar a indicat că "trupele noastre controlează periferia oraşului în partea de sud-vest a cartierului Samoliot" (”Avionul”). Viceministrul ucrainean al Apărării a vorbit despre atacuri ruseşti respinse de forţele ucrainene în zona localităţilor Avdiivka şi Mariinka, din estul ţării.

Maliar a mai spus că se duc "lupte" grele la Kupiansk, unde ruşii "au suferit pierderi" în "încercarea de a captura un cap de pod pentru a avansa mai departe".

La rândul său, Rusia a comunicat joi că a respins un nou atac asupra portului Sevastopol din peninsula anexată Crimeea, principala bază a Flotei sale din Marea Neagră, potrivit EFE. "În cursul nopţii, armata noastră a respins un alt atac cu drone asupra Sevastopolului”, a indicat pe contul său din Telegram şeful entităţii federale Sevastopol, Mihail Razvojaiev. 

Citit 1075 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2023 19:49

1 comentariu

  • postat de Ivan
    Duminică, 28 Mai 2023 07:30
    5.13.158.***
    Buna ziua, stiri despre cazul canalului Bastroe cand veti publica?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.