Aproximativ 20.000 de ruşi protestează faţă de legea împotriva adopţiilor

Aproximativ 20.000 de ruşi protestează faţă de legea împotriva adopţiilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aproximativ 20.000 de ruşi au manifestat duminică la Moscova pentru a protesta faţă de recenta lege care interzice adoptarea copiilor ruşi de către americani, la apelul opoziţiei, care speră să reînvie mişcarea de contestare împotriva regimului, relatează AFP.

Aproximativ 7.000 de persoane, potrivit poliţiei şi între 30.000 şi 50.000 de persoane potrivit lui Serghei Udalţov, unul dintre liderii opoziţiei, s-au reunit pe o temperatură de minus 13 grade Celsius. Un corespondent al AFP a estimat numărul participanţilor la cel puţin 20.000 de persoane.

Manifestanţii, dotaţi cu pancarte ce înfăţişau fotografii cu deputaţii care au promovat legea în Parlament şi barate cu cuvântul "Ruşine", scris cu roşu, sau cu bannere pe care se putea citi "Anularea legii laşilor", mărşăluiau de-a lungul bulevardelor dintre piaţa Puşkin şi strada Saharov, scandând "Rusia fără Putin" sau "Putin hoţul!".

Scopul acestei manifestaţii este protestul faţă de o lege care a intrat în vigoare la 1 ianuarie şi care interzice adoptarea de copii ruşi de către americani. Legea rusă a generat numeroase reacţii, atât în străinătate cât şi în ţară. Criticii afirmă că aceasta condamnă orfanii care ar fi putut fi îngrijiţi în Statele Unite.

Citit 3748 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.