Ce cred gălăţenii despre modernizarea Parcului ”Eminescu” (FOTO)
Foto: Valentin Chiţu

Ce cred gălăţenii despre modernizarea Parcului ”Eminescu” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

„Ai făcut poză cu arteziana?! Acum hai la Eminescu!”, este una dintre replicile care se tot aud, în Parcul „Mihai Eminescu” de joi după-amiază, de când noua fântână arteziană a fost pusă în funcţiune. Apariţia ei la intrarea în parc, pe fostul scuar cu trandafiri, este privită critic de unii gălăţeni, care o numesc ironic „ţâşnitoare mare”, lighean” sau „balie”, iar de alţii, cu încântare. Dovadă, fotografiile cu arteziana, care au inundat Facebook-ul! Aidoma, şi părerile gălăţenilor despre modernizarea parcului sunt împărţite. Unii se declară dezamăgiţi pentru că aveau aşteptări mai mari, alţii cred că aspectul parcului, calitatea lucrării şi a materialelor folosite se înscriu în linia modernizărilor începute la Potcoava de Aur şi Dunărea, iar cei din urmă cred că parcul, monument istoric, ar fi avut nevoie de restaurare, nu de modernizare.

Chiar dacă Parcul „Mihai Eminescu” nu a fost redeschis oficial, iar constructorii tot mai au câte ceva de făcut, gălăţenii nu mai au răbdare! Vor să-şi recapete locul de socializare, odihnă şi promenadă. Începând de joi după-amiază, când noua arteziană construită la intrarea în parc i-a salutat pe gălăţeni, aleile şi băncile parcului s-au umplut de oameni. Iar de vineri după-amiază, când s-au făcut probele de funcţionare la cascadă, vechea arteziană şi a fost umplut lacul, numărul vizitatorilor a crescut. Vă propunem un periplu prin parc pentru a vă arăta ce s-a făcut şi ce nu, dar şi ce spun gălăţenii.

„Harem” fără paravan

Contrastele sunt evidente dinainte de intrarea în parc. Trotuarul străzii Domnească şi aleea care separă parcul de fostul Cinema „Central” suferă de tasări şi denivelări. Faţada răpciugoasă a clădirii din parc strică imaginea elegantă şi îngrijită din jurul fântânii arteziene. Un cablu atârnă periculos de la etajul construcţiei, şi se strânge colac la jumătate de metru de pământ, ca o spânzurătoare.

Nu puţini sunt gălăţenii care se întreabă de ce imobilul ridicat peste fosta toaletă publică a parcului, în care funcţionează "Harem Night Club", nu a fost demolat. Conform proiectului de modernizare a parcului, pe care l-au votat aleşii locali, clădirea ar fi trebuit ascunsă în spatele un paravan înalt de şase metri, print pe mash, cu imagini istorice din zona străzii Domnească. Numai că, pe parcursul lucrărilor, s-a făcut o notă de renunţare.

Nu se regăsesc în parc nici grupul sanitar cu WC turcesc, dotat cu obiecte sanitare antivandalism, prevăzut în proiect, nici vechiul foişor din Parcul "Carol" (fost CFR) care, fragil şi deteriorat, ar fi putut fi distrus în încercarea de a-l transfera dintr-un parc într-altul.

Trei tipuri de alei

Pe gălăţenii veniţi în Parcul Eminescu îi poartă paşii pe trei tipuri de alei: dale de granit, lespezi şi piatră cubică.

Identice cu cele care pavează esplanada de la Potcoava de Aur, dalele de granit de pe alei le permit micilor biciclişti să pedaleze cu viteză şi chiote de bucurie. În plus, există şi un rastel pentru biciclete!

Pavajele de piatră cubică dau un fermecător aspect vintage parcului, numai că nu sunt deloc confortabile sub tălpile pantofilor. Iar pietricelele dintre lespezile de granit se împrăştie în toate direcţiile la fiecare pas. Poate vor găsi o soluţie constructorii!

„Îmi place că e mult verde!”

Aşa îi mărturisea o tânără prietenei cu care stătea pe bancă. „Sunt rulouri de gazon”, constata cealaltă fată, care atrăgea atenţia că parcului îi cam lipseşte umbra.

Într-adevăr, aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, pentru tăierea a nouă arbori din Parcul "Eminescu", printre care unul vechi de o sută de ani, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Galaţi a sancţionat Primăria Galaţi cu o amendă de 50.000 de lei. Potrivit SC Gospodărire Urbană SRL, în Parcul "Eminescu" au fost tăiaţi/ doborâţi următorii arbori: un plop euroamerican, cu vârsta de peste 75 de ani,  trei salcâmi, un arţar, un dud alb, un castan şi doi salcâmi japonezi, cu vârsta de peste 60 de ani. De asemenea, s-au făcut tăieri de corecţie şi de ridicare a coronamentelor arborilor. În timpul lucrărilor, frumoasa magnolie care, în fiecare primăvară, înflorea la intrarea din strada Domnească a Parcului "Mihai Eminescu" s-a uscat. La fel şi numeroşi copaci din zona statuii marelui poet.

E drept, s-au făcut şi plantări. Conform Primăriei, ar fi vorba despre 20 de copaci şi 31 de arbuşti şi plante ornamentale.

Administraţia locală a ţinut să precizeze că suprafaţa spaţiului verde înaintea demarării proiectului era de 3.240 metri pătraţi, iar după finalizarea acestuia măsoară 3.360 metri pătraţi. Suprafaţa ocupată de alei înainte de modernizare a fost de 1.940 metri pătraţi, iar după, de 2.357 metri pătraţi.

Rulourile de gazon au fost montate pe toată suprafaţa de spaţii verzi a parcului şi beneficiază de o nouă instalaţie de irigaţii. Şi, în ciuda părinţilor care îşi tot atenţionează copiii „Nu călca pe iarbă!”, se pare că nu există interdicţie în acest sens.

Mobilier nou, camere de supraveghere

Tot mobilierul din parc este nou: bănci simple sau cu pergole, gradene, coşuri de gunoi şi cişmele. Au fost montate socluri pentru amplasarea unor noi statui şi panouri informative.

De asemenea, au fost reabilitate şi puse în valoare grota cu cascadă, vechea arteziană, lacul, dar şi podul rustic, realizat după modelul Parcului "Ioanid" din Bucureşti, din piatră specială de Ulmeni. Mai trist este că unii gălăţeni au folosit pe post de coş de gunoi şi scrumieră una dintre "buturugile" podului. Exact cea pe care cu greu se mai poate citi semnătura autorului acestei lucrări - "V. Petrescu" şi inscripţia "Ing. rustician 1913", săpate în ciment.

Parcul „Eminescu” are un nou sistem de iluminat (42 de stâlpi cu înălţimea de 4,25 metri, conform Primăriei), inclusiv lumini ornamentale.

Din păcate, în cadrul proiectului nu a fost realizată şi restaurarea statuii poetului Mihai Eminescu, care are soclul crăpat, iar sub glezna muzei abia se mai poate citi numele sculptorului Frederic Stork.

Cine păzeşte tot ce s-a făcut

Unii gălăţeni privesc cu ochi critici împrejmuirea parcului, însă autorităţile susţin că este inspirată după modelul gardului original! Important este că au fost instalate zece camere video de supraveghere, care transmit imaginile pe monitorul aflat în cabina de pază. Joi seara, poliţiştii locali le-au atras atenţia unor cetăţeni că parcul este supravegheat video nonstop şi că actele de vandalism sau de nesimţire vor fi sancţionate de îndată.

Când anul are 14 luni

Reamintim că pentru modernizarea Parcului „Eminescu”, Primăria municipiului Galaţi a încheiat, în urma licitaţiei, un contract în valoare de peste 4,1 milioane de lei cu TVA, cu firma Rovis Lider SRL. Lucrările au început pe 11 iulie 2018 şi ar fi trebuit să se încheie în iulie anul acesta, dar s-au prelungit şi în luna august şi iată, şi în septembrie. Chit că pe panou a rămas acelaşi termen de execuţie – 12 luni!

Despre calitatea lucrării şi a materialelor folosite de constructori, vă lăsăm pe dumneavoastră să vă spuneţi părerea. Cert este că, dincolo de critici sau de aprecieri, parcul avea nevoie să fie salvat din starea avansată de degradare în care zăcea pe nedrept, de prea multă vreme.

Ce-ar mai fi de spus? Doar că, amenajat între anii 1880-1881, pe locul fostului depozit de gunoaie din centrul oraşului Galaţi, şi inaugurat cu ocazia "jubileului" domniei Regelui Carol I, Parcul „Eminescu” face parte din patrimoniul istoric al oraşului. Pe Lista Monumentelor Istorice gălăţene se află nu numai parcul, ci şi prima statuie din România a poetului Mihai Eminescu, dezvelită în 1911, întreaga zonă fiind cuprinsă în Ansamblul urban „Strada Domnească”.

Foto: Bogdan Codrescu, Valentin Chiţu

Citit 19739 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 17:53

26 comentarii

 • postat de macarie banu
  Joi, 12 Septembrie 2019 21:45
  78.96.82.***
  ehh!....ce intrebare!!!...cui apartine Harem Night Club?!!!....bai nene....apartine alora care il viziteaza din doua in doua zile si/sau in weekend,afiliat cu un anume hotel......cand familiile lor ii stiu in delegatie.......sau la Bucuresti...lucrari,sedinte de partid......sau...in "teritoriu"......
  0
  11
  Raportează
 • postat de ss
  Miercuri, 11 Septembrie 2019 12:04
  5.13.220.***
  Parcul Eminescu e de fapt o mica gradina cu o struto-camila de cladire, orice reamenajare/reparatie trebuia sa inceapa cu o necesara demolare!
  0
  17
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Marți, 10 Septembrie 2019 10:03
  92.114.82.***
  Olga, nu se intelege de ce ati ajuns la comentarii politice? Aveti o problema cu opozitia?
  Au inchis spitale! Tipic Antena 3...si cei de acum cate spitale au facut?
  Vorbiti cu pacat...iar asta nu va face cinste! Resentimentele Dvs. nu intereseaza pe nimeni.
  Intentia ar fi sa sprijinim drumul spre un oras civilizat si modern.
  Fiti atenta la neuroni...
  3
  18
  Raportează
 • postat de Iulia
  Luni, 09 Septembrie 2019 20:32
  141.255.162.***
  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/eminescu9sept2019/13.jpg

  Imaginea 13 caracterizeaza perfect ce fel de specie traieste la Galati. Specia fiind gunoiul numit babuin, cocalar, golan neadaptat, needucat, scarbos de vietate incadrata gresit la categoria om(fiinta umana).
  Pentru restul lumii civilizate care traieste in acest oras, cu astfel de specimene golanesti trebuie sa traim, specimene golanesti ce nu merita nimic bun facut. Acum ca tot este parcul supravegheat video trebuie amenzi dure, foarte mari aplicate golanilor, vandalilor si celor certati cu legea si certati cu bunul simt.
  Fiindca altfel nimic nu va face ca totul sa fie pastrat curat, modern ci vor strica tot. Specia nascuta la Galati nu are pereche.
  0
  25
  Raportează
 • postat de Violeta Ionescu
  Luni, 09 Septembrie 2019 19:19
  188.24.228.***
  Bravo, Anca, observatii pertinente! Parcul trebuie să fie, prin definiție, o oază de verdeață. Ceea ce nu se prea vede aici.
  8
  20
  Raportează
 • postat de Remus
  Luni, 09 Septembrie 2019 17:39
  162.247.72.***
  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/eminescu9sept2019/19.jpg

  In imaginea cu nr. 19 se vede cumva si un soclu pregatit pentru o statuie? Acela din dreapta (de langa copacul cu semnul cu rosu) Sau ce naiba-i aia? Vor amplasa si alte statui in acel parc?
  0
  9
  Raportează
 • postat de Sergiu
  Luni, 09 Septembrie 2019 16:28
  94.230.208.***
  Dar daca acel foisor e intr-atat de fragil pe cat spun ei de nu poate fi mutat, atunci de ce nu s-a decis construirea in(din) lemn a unei copii a foisorului respectiv, iar copia sa fie amplasata in parcul Eminescu? Fara a mai muta foisorul fragil respectiv.
  Ce-i asa de greu de realizat? Nu avem mesteri in Galati sau in tara?

  Parcul Eminescu modernizat, dar fara a avea acel foisor asa cum prevedea planul arhitectural, e ca un parc chel.
  3
  19
  Raportează
 • postat de Olga
  Luni, 09 Septembrie 2019 16:22
  185.42.170.***
  Ca sa caracterizam nemultumirea unora si pe respectivii vesnic nemultumiti vorba unui titlu de articol al aceleiasi autoare: "Degeaba ai talent, dacă n-ai dramă!" Scris de Anca Melinte.
  Asa-i la Galati. Galatenilor le place drama, le place sa se vaite mereu. Chiar daca vrei sa faci ceva, nu se poate fiindca se trezesc unii ca le place drama si dramatizeaza pana le ies peri albi pe crestetul nasului.


  Bine ca au modernizat acel parc central Eminescu, fiindca era vraiste, ajunsese mizerabil, cu dale sparte, alte vechituri si mizerie, mazga, rugina, intr-un cuvant ajunsese sa se numeasca "Parcul Nepasare".

  DAR AR CAM FI CAZUL CA PRIMARIA SA FACA CEVA SI PENTRU: PARCUL COPOSU, alt parc "central", RAMAS IN PARAGINA.

  PARCUL COPOSU SA FIE DE ASEMENEA MODERNIZAT, RECONFIGURAT SI AMENAJATE "OCHIURI", OAZE DE APA, PRECUM IN PARCUL VIVA SAU EMINESCU, MAI ALES CA IN ACEST MOMENT RAPA/GROAPA DIN PARCUL COPOSU NU ARE NICIO INTREBUINTARE, NICI MACAR PEISAGISTICA SI EU CRED CA AR MERITA TRANSFORMATA INTR-O OAZA, INTR-UN LUCIU DE APA. (Dar prioritar ar fi modernizarea din cartiere: CURATAREA/MODERNIZAREA CARTIERELOR).

  Dar cine stie...poate ca odata cu modernizarea intregii zone a Inelului de Rocada de la Ultimul Leu, cu acel monument cu Sfantul Andrei, pe langa acea modernizare vor incepe lucrarile si la parcul Coposu.

  P.S.: Pana atunci, felicitari pentru modernizare, eu cred ca e binevenita, in parcul Eminescu. Si la cat mai multe modernizari sa vada Galatiul.
  P.S.2: Cat despre carcotasi si strambatori din nas, nici nu-i bagati in seama, fiindca asta-i natia, se vor gasi mereu carcotasi/nemultumiti/contestatari la orice, asta-i specia, asta-i omul/galateanul/romanul...daca nu stramba din nas, daca nu zice si el ceva contra, precum Gica Contra nu se simte el bine. Sa zicem bine mersi ca nu au zic ceva de "firul ierbii", ca nu e la nu stiu cate grade inclinat. Continuati sa strambati din nas la orice, ca astfel niciodata nu veti avea nimic facut in Galati, ca apoi tot voi sa fiti cei care strigati si din partea cealalta ca de ce nu se face nimic in Galati, asa cum ati strigat mereu. Oras de cocalari, tara de cocalari.
  P.S.3: "Calitate proasta a materialelor" ziceti? Pai asta-i replica voastra preferata...la orice. Ce sa ziceti si voi? Mereu ati zis asta, la orice s-a facut. Daca vi l-ar fi facut din AUR, probabil nici atunci nu v-ar fi placut/convenit si ati fi gasit voi problema/nemultumire sa strigati, tot asa, ca e "calitate proasta a materialelor", fiindca nu-i facut din AUR de 500 de carate sau nu e din AUR de nu stiu cate carate vreti voi.


  Oricum, multumim pentru articol, dar am sa ma duc si eu in parc, sa vad si cu ochii mei acea "calitate proasta a materialelor", desi nu cred ca e vorba de materialele folosite ca fiind de calitatea proasta ci omul nascut pe meleagurile acestea e de proasta calitate. Omul, galateanul e facut din "material prost", ca lui, omului/galateanului/romanului nu-i convine niciodata nimic, dar asa-i galateanul(romanul). Bine-inteles, nu toti(sa nu generalizam), dar...

  Cand nu se face, nu e bine si apoi auzim ca de ce nu se face.
  Apoi, iata, cand se face ceva, iarasi nu e bine si strigam ca de ce se face...  Sa ne anuntati si la modernizarea Piatetei "Florilor de tei", ca si acolo cu siguranta e "de proasta calitate" nu-i asa? Dar sa nu uitam ca si la parcarea supraetajata din Mazepa I tot motiv de scandal si de "proasta calitate" este, dar, cu siguranta si parcarea de la spitalul Judetean bineinteles tot proasta calitate, dar HAI CA SE POATE PENTRU ORICE in Galati, lozinca "e de proasta calitate". Totu-i de proasta calitate in Galati, si-n Romania...probabil ca pana si galatenii sunt de proasta calitate(vesnic nemultumiti, vesnic cocalari), dar si romanii cred ca or fi probabil tot de proasta calitate, nu? Bai treziti-va naibii la realitate si lasati sa se modernizeze orasul prin toate cartierele, prin toate ungherele.
  Ba chiar am auzit stramband unii din nas si pt. modernizarea Inelului de Rocada, tipau unii zevzeci, unii cr3tini ca cica "De ce nu pot ajunge si ei in Inelul de Rocada, daca se face acea amenajare, ca ei vor sa poata sta in Inel, sa bea bere din sticla si sa scuipe semintele pe jos, pe acolo prin Inelul de Rocada de la Ultimul Leu. Dar asa cum v-am zis: galateanul e o specie aparte, una hidoasa. Fiindca daca stam bine sa ne gandim astfel de monumente, fantani si alte celea sunt construite peste tot in intersectii, pe scuaruri in mijlocul strazilor, precum fantanile arteziene cele noi construite in scuarul ce desparte sensunsile de mers a strazilor din Bucuresti, dar iata ca bucurestenii nu se plang ca nu pot ajunge la ele ca sa-si bage picioarele in ele(in apa din fantanile arteziene) sau ca sa mazgaleasca/scrijeleasca pe ele, strainii la fel nu se plang ca se construiesc monumente si fantani in rondouri, in scuaruri, centrale unde nu pot ajunge oamenii, numai GALATENII SUNT SPECIE APARTE, UNA HIDOASA(REPET, NU TOTI GALATENII).

  Dar hai sa ne mai vaicarim putin, ca nu se face.

  Apropo: Felicitari fotografilor...imaginile sunt superbe, mai ales cele surprinse seara.  Dar nimeni din Galatiul asta nu poate demola rahatul ala de harem...? Ca sa vezi ironie. Dar unde naiba mai sunt acum tinerii frumosi si liberi care sa stea la usa haremului si sa-i strige coruptului propietar de harem care-si construi haremul acolo si sa-i ceara sa-si demoleze "haremul/cocina/bordelul" sau ce naiba o fi? Sau acum nu mai e niciun "tanar frumos si liber" care sa "protesteze" impotriva proprietarului de harem? Nu erau ei cu (anti)coruptia si cu lupta anti marlanie? Un harem construit aiurea acolo nu-i deranjeaza pe ei protestatarii nu? Ei avea "minunile" lor din capul lor. Ciumacenco cum de nu s-a legat de "haremul" ala? Sau lui ii place? Lui Victor Paul Dobre(PNL) ii place haremul". Lui George Stanga(PNL) ii place haremul de acolo? Sau noi strigam si iscam scandal doar atunci cand ne convine, doar atunci cand sunt indreptate lozincile catre PSD. Pai cum era cu "anti-"orice...
  Sau e prea "fragil sentimental" haremul ca sa-l demolam? E prea util haremul la cati cocalari avem in Galati, iar atunci e pacat de la Dumnezeu sa-l demolam?


  Ba chiar, acum cu modernizarea parcului Eminescu se vor trezi chiar si pitipoancele sa zica ceva contra, sa zica de exemplu faptul ca nu le place fiindca nu pot circula cu cu pantofi cu tocuri de 30cm pe dalele/pietrele respective, mare, MARE neajuns, necaz, inconvenient. Cred ca trebuie sa puna primaria si cate o pereche de papuci(slapi pt. cocalari), sandale, tenisi la intrare in parc, ca sa poata cocalarii, pitipoancele cu tocuri de 90cm circula normal, decent pe dalele/aleile din parc. SAU, STAI CA ROMANUL/GALATEANUL COCALAR MERGE DIRECT PE DE-A DREPTUL, DIRECT PE GAZON, NU SE OBOSESTE EL SA CIRCULE NORMAL, CIVILIZAT PE ALEE.


  Eu zic sa vina PDL(PNL)-ul si SA TAIE ce s-a facut/modernizat in parcul Eminescu, ca ei PDL(PNL) sunt buni la taieri...de salarii, de pensii, ba chiar sunt buni si la inchis de spitale...Deci iata solutia, spuneti ca parcul e modernizat prost, cu materiale de proasta calitate? Atunci sa vie PDL(PNL)-ul sa "inchida" parcul. Au inchis ei spitale prin tara, asa ca doar nu s-or impotmoli PDL(PNL) in a inchide un parc.
  Nu uitati, ce votam aia avem. Am votat noi romanii(galatenii) M U I A(o injuratura) ca opinie politica, asta avem M U I E(o injuratura) din partea PDL(PNL) + JOSHANNIS pentru romani. Dar ce zic eu de altii, cand si eu am votat mereu asa cum am vrut, iar cu un rand de alegeri in urma am votat si eu PNL-ul, ca si-n multe alte ocazii, iar PNL-istii si-au batut joc.


  P.S. @Viata Libera: Sa intelegem ca odata cu inceprea modernizarii drumului de centura al Galatiului, incepe si modernizarea mult promisa a Talciocului? Fiindca daca nu ma insel, odata cu largirea centurii, pe portiunea Talciocului, Talciocul trebuie demolat/ingustat/mutat mai inspre liniile de tren, daca acolo va fi latita soseaua de centura si mai ales ca acolo va fi un capat al podului hobanat. Se auzea, se scria de modernizarea Talciocului prin transformarea spatiilor improprii in spatii decente cu cladiri alcatuite din containere metalice termoizolate, cel putin asa aratau imaginile de prin presa cu Talciocul modernizat cu amenajarea de containere modulare unite intr-o cladire.
  38
  12
  Raportează
 • postat de Carmen
  Luni, 09 Septembrie 2019 15:51
  79.116.105.***
  Galatenilor nemultumiti (din banii carora s-a facut nenorocirea asta in parc, din banii carora s-au taiat copacii si din banii carora s-au platit sau se vor plati si amenzile pentru ca s-au taiat copacii) primarul le va raspunde ca este parerea lor, ca lucrarea e foarte frumoasa si ca nu e vina lui ca lor nu le place (mie asta mi-a raspuns cand l-am intrebat de ce au ales culoarea aia gri oribila cu care a placat tot centrul).

  Sau nu le va raspunde nimic, ca doar nu e obligat.

  El e obligat numai de sponsorii pe linie de partid. Si daca nu va mai fi ales primar, nu e nimic. Va fi propulsat in alta functie, buna pentru toate partile.
  8
  25
  Raportează
 • postat de galateanca
  Luni, 09 Septembrie 2019 14:10
  82.78.253.***
  Vrem sa stim de ce mai este "in picioare" cladirea paraginita, cine a permis sa se construiasca o monstruozitate intr-un PARC PUBLIC, de ce nu s-a facut expropriere pentru cauza de utilitate publica. Bai frate, dar cine este cel ce detine asa ceva si nici un primar n-a fost in stare sa rezolve ? Ieri mi s-a lungit gatul cautand paznicii...cat am stat pe acolo n-au aparut. Langa o banca avand cos de gunoi alaturi erau deja vreo 2 mucuri de tigara aruncate pe iarba. Mi-e groaza de ce urmeaza. Nu stiu daca erau si camere de luat vederi dar cred ca trebuie paza, multa paza inclusiv noaptea. Statuia lui Eminescu cred ca ar fi fost bine sa fie protejata intr-o caseta rezistenta (poate plexiglas sau alt material) ca sa nu mai poata fi vandalizata.
  0
  31
  Raportează
 • postat de Alex
  Luni, 09 Septembrie 2019 13:20
  5.2.205.***
  Doar cine nu a mai fost demult prin parc sau a lipsit o perioada din Galati nu isi da seama ca nu este schimbat mare lucru: un gard, o vopsea, o tentativa de fantana pe fostul loc unde erau plantati trandafirii, foarte putin gazon si mult beton. Bine macar ca este luminat noaptea....sa vedem cat dureaza minunea ca si esplanada de la Potcoava as stat vreo 4 luni fara.
  Felicitari autoritatilor ca au pastrat locurile de munca pentru fetele de la Harem. Poate macar patronul respectiv va da un discount cand va duceti.
  11
  23
  Raportează
 • postat de mariana chirila
  Luni, 09 Septembrie 2019 13:00
  5.13.161.***
  Parcul e un dezastru.Cum se poate concepe un parc fara arbori, mergem sa inspiram praf din betoane,fantana e oribila nu are nici un rost atata timp cat parcul avea acele oaze de apa. cum poate fi conceput un parc fara toalete publice.Parcul se numeste Eminescu,dar statuia este eclipsata de oala de fantana.Bani dati degeaba. Asa oribil va arata si parcul de pe Domneasca langa Policlinica cu plata. Cum se poate concepe un parc cu betoane fara verdeata.Probabil Primaria nu cunoaste definitia unui parc.Si in Gradina Publica este mult praf,iarba nu se uda totul este uscat ,mort.
  10
  28
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 09 Septembrie 2019 12:17
  5.13.130.***
  Acces persone cu carucior?
  Doar daca ai pe cineva sa te ajute la scari .
  9
  21
  Raportează
 • Luni, 09 Septembrie 2019 11:52
  95.76.3.***
  Frumos spre foarte frumos! Păcat că gălățenii (ca și românii, de altfel) nu știu și nu vor ști să aprecieze... Cum am mai spus, singura mare problemă este că majoritatea administrației este formată din membrii PSD. Auzi tu... „țâșnitoare mare”, lighean” sau „balie”... Lasă, că peste un an, va fi plină de chiștoace, coji de semințe / fistic și alte gunoaie! Mai era o formă de viață inteligentă care zicea recent la un articol că Marius Stan a mai mișcat ceva... Eu și acum caut tunelul și pasarelele lui Marius Stan, dar tot nu dau de ele ca să le admir... Poate le găsesc în seara de Halloween, la miezul nopții! Dacă românii ar fi inteligenți, raționali, imparțiali și lipsiți de ipocrizie, ar fi o mare "tragedie"...

  De ce nu au ascuns clădirea-dezmăț nocturn cu un paravan?? Uitați-vă și voi! Aproape tot parcul este renovat, iar panarama asta cu un aspect ce lasă de dorit! Decât să facă festivaluri și concerte, mai bine alocă bani să o cumpere și demoleze! Iar dacă proprietarul nu vrea s-o vândă, să se mărească impozitul și să se facă și alte presiuni! Unii PSD-iști din administrație, în frunte cu primarul, parcă nu au nimic în cap! Dincolo de asta, statuia lui Eminescu nu a fost reabilitată, iar inscripțiile cu cei care au realizat podul și statuia abia se mai văd... Cum ar zice românul, „s-au înecat ca țiganul la mal”!

  Peste un an, să veniți să faceți reportaj. Parcă și văd un parc plin de chiștoace, gunoaie, vandalizat și cufundat în beznă, precum Grădina Publică! Deja (fotografia 14) unii și-au pus cojile de fistic și chiștoacele în cuva aceea... Degeaba faci reabilitare, dacă babuinii nu știu să aprecieze și să aibă grijă! Iar cu poliția locală m-am cam lămurit! De la cât se poate de incompetentă și neprofesionalistă spre foarte inutilă!

  Domn primar, rezolvați clădirea, statuia lui Eminescu și inscripțiile, dacă vreți să faceți o treabă ca la carte! Și poate nu mai blocați PSD-iștii care vă iau apărarea la postările de pe feisbucilic! Dacă dumneavoastră credeți că, astfel, cei care vă insultă și râd de dumneavoastră vă vor vota, atunci eu sunt primul om care trece granița Căii Lactee!
  32
  18
  Raportează
 • postat de Alexandrescu Ioan
  Luni, 09 Septembrie 2019 11:31
  109.102.62.***
  Unde sunt copacii de la data?!De fapt pt. ce au taiat au fost amendati de cei de la Mediu...si ce daca ?
  Ce este taiat taiat ramane. Sa vedem ce vor pune in loc!Eu prefer tei ...este orasul teilor si parcul Eminescu.
  6
  30
  Raportează
 • postat de Sandu
  Luni, 09 Septembrie 2019 10:06
  5.13.133.***
  Harem Night Club - simbolul Galatiului!
  9
  35
  Raportează
 • postat de miu
  Luni, 09 Septembrie 2019 09:24
  80.97.203.***
  "Ligheanul" de la tasnitoare este facut din trei feluri de materiale fara legatura: piatra cubica, gresie neagra lucioasa si faianta de bazin olimpic. E jenant sa te lauzi cu asa ceva!
  14
  33
  Raportează
 • postat de Georgel
  Luni, 09 Septembrie 2019 09:07
  89.136.184.***
  Notăm: ”...Parcul „Eminescu” face parte din patrimoniul istoric al oraşului. Pe Lista Monumentelor Istorice gălăţene se află nu numai parcul, ci şi prima statuie din România a poetului Mihai Eminescu, dezvelită în 1911...”

  Ca urmare, cum rămâne cu clădirea deocheată numită fără rușine HAREM, construită abuziv imediat după 1989, precum și cu postul trafo din colț, construit și mai abuziv în 2004 pentru alimentarea cu energie electrică a restaurantului grecilor?
  0
  39
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Luni, 09 Septembrie 2019 09:06
  194.105.20.***
  LIPSA mare de WC - la ce vremuri sunt..... !
  6
  28
  Raportează
 • postat de dragos
  Luni, 09 Septembrie 2019 08:59
  5.2.209.***
  pentru cati bani s au cheltuit e saracuta renovarea. dar si oamenii partidului trebuie sa prospere. un articol pertinent bravo
  6
  34
  Raportează
 • postat de Citizen
  Luni, 09 Septembrie 2019 08:35
  178.138.32.***
  Sistemul de irigare trebuie reglat... Temporizare mai mică... Multă risipă de apă... O mare parte curge pe alei, bănci sau coșuri de gunoi pe care le așteaptă rugina în curând... Treabă de mântuială... Cei care au supravegheat lucrările nu au văzut?.. Lipsă de interes.... Banul luat și hai la drum!
  7
  39
  Raportează
 • postat de Moldoveanul
  Luni, 09 Septembrie 2019 08:25
  79.116.111.***
  Important e sa se puna mult ciment , foarte mult ciment. Si niste borduri daca se poate. Niciodata pamantul si copacii nu vor costa atat de mult ca cimentul . Si aici e cheia, trebuie facuti bani pentru partid.
  7
  42
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Luni, 09 Septembrie 2019 08:07
  92.114.82.***
  Si totusi nu era mai potrivit sa spunem reabilitare sau restaurare si nu modernizare a parcului?
  Iar cladirii hidoase i se spunea "casa alba cu temelie maro"....Cui apartine de nu poate fi
  inlaturata?
  5
  31
  Raportează
 • postat de Gălățean cu harem
  Luni, 09 Septembrie 2019 06:18
  188.24.240.***
  Hai, o poza la arteziana, una la statuie. Hai, și o poza cu haremul. Cu clădirea. Cu wc-ul. Sa imortalizam sa arătăm ce a ajuns un wc public turcesc. Iar ați dat cu bățul în wc, pardon, în balta.
  8
  25
  Raportează
 • postat de comunismul
  Luni, 09 Septembrie 2019 01:00
  5.13.137.***
  eu sunt de acord! dar cu o conditie! mana muzei lui eminescu! sa numai fie furata! a tot fost furata si in 2010 2011 2012 2013 etc! a fost oricum furata de mai multe ori! degeaba cred ca exista paza acolo! parerea mea!
  9
  26
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Luni, 09 Septembrie 2019 00:19
  188.24.216.***
  n plop euroamerican, cu vârsta de peste 75 de ani,  trei salcâmi, un arţar, un dud alb, un castan şi doi salcâmi japonezi, cu vârsta de peste 60 de ani. 

  DEGEABA AMENDA !!!

  Mai vedem noi copaci mari peste 60-75 ani când vom fi morţi.

  Aleile sunt o prostie crasă, dacă vrei să mergi cu căruciorul cu bebe nu poţi !!

  Sau copilul cu rolele


  O prostie
  23
  57
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.