Mall-ul din Galați, „asediat” de blindatele Infanteriei Mecanizate. Expoziţie de tehnică și echipamente militare

Mall-ul din Galați, „asediat” de blindatele Infanteriei Mecanizate. Expoziţie de tehnică și echipamente militare
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Gălățenii care au mers la Shopping City în cursul zilei de duminică, 5 iunie, au avut surpriza să constate că mall-ul era "asediat" de blindate de luptă și militari înarmați până în dinți.

Chiar dacă scena părea desprinsă din filmele de acțiune ce rulau la cinematograful din apropiere, nu a fost vorba de o "invazie", ci de o inedită expoziție de tehnică de luptă a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei". Acțiunea face parte dintr-o serie mai amplă de activități menite să marcheze împlinirea a 150 de ani de la înființarea Regimentului 11 Dorobanți "Siret", a cărui istorie și tradiție de luptă este dusă mai departe de militarii gălățeni.

În cadrul expoziției, militarii de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" şi-au prezentat tehnica de luptă, începând de la echipamentele individuale ale unui militar, mitraliere de asalt și aruncătoare de grenade până la spectaculoasele blindate de luptă. Cu această ocazie, vizitatorii au putut să se familiarizeze cu tipurile de misiuni pe care astfel de mașini de luptă le pot executa, iar unii dintre ei au avut chiar șansa de a urca în blindate și a încerca pentru câteva minute, pe viu, senzația de a fi la bordul unei mașini de luptă.

Chiar dacă expoziția se adresa unei largi categorii de public, cei mai încântați au fost, desigur, tinerii, o dovadă în acest sens fiind sutele de fotografii făcute alături de militarii gălățeni și tehnica lor de luptă. Și cine știe, această expoziție va fi un imbold și pentru cei care, eventual, se gândesc la o viitoare carieră militară.

Din seria de manifestări menite să marcheze continuitatea tradiției militare gălățene, în cursul zilei de luni, 6 iunie, la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată (str. Ștefan cel Mare nr. 32) va fi marcată și Ziua Porților Deschise, începând de la ora 14.00. Acțiunea va fi precedată, la ora 11.00, de un ceremonial militar religios.

Foto: Ovidiu Amălinei

Citit 23887 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2022 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.