Galațiul, pus pe harta frumuseţii şi eleganţei în Europa. Gala Beauty "Pur și simplu" de la Cannes (FOTO)
Foto: Imagini din colecţia #pursisimplu

Galațiul, pus pe harta frumuseţii şi eleganţei în Europa. Gala Beauty "Pur și simplu" de la Cannes (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Datorită Echipei "Pur şi simplu" - Gabriela Băleanu, Nixon şi Alina Pinto Goncalves - Galaţiul a fost pus pe harta frumuseţii şi eleganţei în Europa, printr-un spectaculos eveniment organizat la Cannes. Gala Beauty "Pur şi simplu" a avut loc pe 12 iunie 2022 şi a reunit profesionişti în coafură, machiaj şi modă din România, Republica Moldova şi Franţa, dar şi oameni pasionaţi de tot ceea ce înseamnă servicii de înfrumusețare. Printre modelele care au defilat pe podiumul galei s-a aflat şi gălăţeanca Mariana Tarbuc, finalistă la „Chefi fără limite”.

Un eveniment care să celebreze frumuseţea şi bucuria, să readucă starea de bine într-o lume dominată de panică şi de stres, asta şi-a dorit să organizeze Echipa Pur şi simplu, formată din trei profesionişti în colorimetrie şi tunsoare: Gabriela Băleanu şi Nixon din Galaţi şi Alina Pinto Goncalves din Bacău. Creatori de frumuseţe şi traineri pentru un brand franţuzesc, fiecare dintre cei trei are experienţă internaţională. De pildă, Gabriela a reprezentat România la Londra, într-un concurs internațional de culoare şi tunsoare, după ce câștigase locul I pe țară. Însă organizarea unui eveniment internaţional a fost o premieră de succes, precedată de un maraton plin de provocări. Merită să aflaţi povestea Galei Beauty "Pur şi simplu".

"Da' cine-a auzit de Galaţi?"

„Acum patru-cinci ani, eram în Bucureşti, la o gală cu hairstyliști din mai multe oraşe, și tot auzeam în jurul meu: «Ăsta e de-al meu din Constanţa», «E de-al meu din Bucureşti». Am întrebat cine e din Galaţi şi au început să râdă: «Da’ cine-a auzit de Galați în beauty?». Le-am răspuns: «Nu-i nimic, la anul, voi fi eu pe scenă». Și iar au râs, pentru că e foarte greu să ajungi pe scenă. Într-adevăr, în următorul an, am fost pe scenă, am câştigat și am reprezentat România”, îşi aminteşte Gabriela Băleanu.

„Am vrut să punem Galațiul pe harta beauty din Europa”, ne-a mărturisit Nixon despre gala pe care au organizat-o.

„Noi am vrut să facem un eveniment prin care să sărbătorim frumusețea, bucuria, să readucem o stare de bine, dincolo de orgoliile care există şi de brandul pe care îl reprezintă fiecare. De ce tocmai la Cannes? Pentru că în Cannes sunt festivalurile. Pentru că avem ambiția şi visul de a organiza un festival mondial de beauty. Şi nu ne adresăm doar hairstyliștilor, ci tuturor creatorilor din această zonă. Practic, ne dorim să creăm o comunitate, pentru că toți suntem artiști și fiecare are viziunea, potențialul și piața lui”, ne-a declarat Gabriela Băleanu.

Buget de plecare: doi lei

„Am plecat cu căruța și am uitat să luăm caii. I-am luat de pe drum”, glumesc Gabriela şi Nixon despre evenimentul pe care l-au organizat fără sprijin sau sponsori, doar pe puterile lor, pornind de la fabulosul buget de doi lei. Au fost şase luni de stres, de telefoane, de alertă şi de economii la sânge. Au trecut de la agonie la extaz, au fost aproape de a renunţa, au riscat să cadă pradă unui ţepar, dar până la urmă au reuşit o gală de succes!

Ca în filme!

Pe 12 iunie, pe o plajă din apropierea vestitului Cazino din Cannes, a avut loc Gala Beauty "Pur şi simplu". „Se vedea exact ca în filme! Se oprea lumea de pe plajă și se uita la noi, pentru că nu erau obișnuiți să se facă o gală de beauty pe plajă. Iar modelele defilau pe apă la propriu, podiumul fiind un ponton”, ne-a povestit Nixon.

Au fost aproximativ 50 de participanţi, de la designeri, make-up artiști, hairstylişti care şi-au prezentat colecţiile şi viziunea până la oameni pasionați de tot ceea ce înseamnă frumuseţe şi eleganţă. Nu au fost doar profesionişti de top din diferite oraşe ale României sau stabiliţi în străinătate, ci şi un francez – Martin Krüssow de la KOAN, şi o campioană internaţională din Republica Moldova - Eleonora Jemenean, iar designerul Katerina Romanchuk din Cannes şi-a prezentat rochiile care au putut fi admirate la Festivalul de film de la Cannes. Muzica i-a aparţinut artistului Eric Benlolo, iar modelele, în majoritate, nu au fost manechine profesioniste, ci persoane obişnuite care s-au descurcat de minune. De pildă, gălăţeanca Mariana Tarbuc, finalistă la „Chefi fără limite”, despre care Gabriela Băleanu afirmă cu tărie: „Mariana are moda în sânge”. Știe, pentru că e prietena și hairstylistul ei!

Peripeţii către Cannes

„Am două pasiuni: să gătesc și să mă gătesc”, obişnuieşte să spună Mariana Tarbuc. Invitată la Cannes pentru a-i răsfăţa culinar, cu bunătăţile ei, pe stilişti şi pe modele, în ziua în care şi-au pregătit prezentările, Mariana a trăit visul unei nopţi de vară: a defilat ca model. Dar n-a scăpat de peripeţii care să-i reamintească de competiţia televizată care a transformat-o în persoană publică.

Cu o zi înainte de plecare, verificând biletul Marianei Tarbuc, Echipa Pur şi simplu a descoperit că pe el era trecută data de 12 iunie, nu 11. Nu era o eroare. Zborul fusese anulat, iar următorul avion ar fi ajuns după gală. Şi nu era doar Mariana în această situaţie, ci un grup de participanţi la gală! După o noapte nedormită şi zeci de telefoane, s-a găsit o soluţie: un zbor la Lion şi de acolo, în doar trei minute, ultimul tren spre Cannes.

Trezită la trei dimineaţa pentru că îi era sete, Mariana Tarbuc a descoperit potopul de mesaje de pe WhatsApp şi a crezut că-s glume. Nu erau: în locul zborului de la ora 20,00, trebuia să ajungă în aeroport la 12,00! Avionul a decolat cu întârziere, taximetristul care trebuia să-i ducă la gară nu-i găsea în aeroport, apoi a condus aşa de încet că Marianei îi venea să-l dea jos și să treacă la volan: „Nu credeam că vom prinde trenul! Cred că Dumnezeu a mutat linia de tren și-a adus-o în fața noastră”, îşi aminteşte gălăţeanca. Era unu noaptea când a ajuns la hotel, iar la cinci dimineaţa deja era pregătită să intre în acțiune... fără limite.

Din Cenuşăreasă, prinţesă la gală

„În Galați, îmi place să fac cumpărături în magazine mici, ca să nu pierd timpul printre rafturi. La Lidl, și legată la ochi știu de unde să mă duc să iau fiecare produs. La Cannes mi s-a părut un talmeș-balmeș”, ne-a spus Mariana despre maratonul cumpărăturilor, urmat de sesiunea de gătit în bucătăria unui apartament. Pe lângă platouri cu brânzeturi de tot felul, a pregătit brioşe aperitiv, minifrigărui din mozzarella cu busuioc și rochii cherry, creveți şi calamari tempura, iar ca desert, brioșe cu căpșuni și brioșe cu ciocolată. Toate au făcut deliciul participanţilor la gală. Iar Mariana avea să descopere frumoasa nebunie din spatele unui asemenea eveniment: „Eu am venit cu mâncarea și am văzut toată lumea frumoasă, aranjată, eu obosită și transpirată. Am făcut un duș la hotel și am spus că aş vrea şi eu să fiu machiată”.

Ca în povestea Cenuşăresei devenită prinţesă, în loc să fie spectator la gală, rol pentru care îşi pregătise un superb costum alb, a devenit model. „Daniel Dincă, hairstylist din Craiova, şi Claudia Elena, make-up artist român în Londra, m-au făcut să arăt într-un mare fel. Îmi era mie drag de mine! Dacă m-ar fi văzut cineva mai devreme cu câteva ore, trezită din zori, agitată pentru că lucram contratimp, nu m-ar fi recunoscut! Eu mi-s fata de la țară care a ajuns să defileze pe podium la Cannes! Eram care mai de care mai extravaganți și mai spectaculoși și am primit aplauze la scenă deschisă”, povesteşte gălăţeanca.

După gală, a fost întrebată de stilişti dacă are experienţă, aşa de relaxată a defilat, oprindu-se corect în poză: „Acum trei ani, când aveam cu zece kilograme mai puțin, n-am ajuns să defilez pe podium. Nu 90-60-90, nu 20 de ani fac totul, ci atitudinea! Am fost eu: jucăușă, zăpăcită şi fără emoţii pentru că şi greşelile au farmecul lor. Mi-aș dori ca toate femeile să aibă curajul meu și să nu se simtă complexate că n-au buzele ori sânii cum cere moda. Încrederea în tine și atitudinea fac totul!”, spune, cu tărie, Mariana Tarbuc.

După gală, o nouă gală

Echipa Pur şi simplu pregăteşte, deja, cea de-a doua ediţie a galei internaţionale de creativitate dedicată hairstyliștilor și make-up artiștilor. Tot la Cannes, în septembrie 2022.

„Toţi stiliştii ar trebui să ia parte la acest eveniment şi să se pună în valoare, pentru că sunt foarte buni. Cunoştinţele pe care le aduni acolo nu se compară cu cele de la tine din salon. Locul acela minunat te face să te simți important în domeniul tău, să arăți ceea ce știi, să-ți arăți viziunea. Este un punct de referinţă pentru tine, ca profesionist, să poţi spune că ai fost şi ţi-ai prezentat colecţia la Cannes, în faţa altor profesionişti de top”, spun membrii Echipei Pur şi simplu.

Citit 18005 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iulie 2022 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.