O oază de linişte sufocată de buruieni şi gunoaie. Cartierul "Cantemir", uitat de autorități

O oază de linişte sufocată de buruieni şi gunoaie. Cartierul "Cantemir", uitat de autorități
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Buruieni necosite, înalte de-ți ajung până la genunchi, iţindu-se chiar și din băncile ruginite, gunoaie cât cuprinde și un părculeț de joacă pentru copii neîngrijit. Așa arată multe dintre cartierele gălățene, dar, în cazul de față, e vorba despre „îndepărtatul” Dimitrie Cantemir. Acolo unde, pentru a nu mai rămâne „furate și căscate”, canalizările au fost astupate cu capace compozit.

La marginea orașului, de fapt, în afara lui, pe un teren aparţinând comunei brăilene Vădeni, cartierul "Dimitrie Cantemir" este unul dintre cele mai retrase ale Galaţiului. În afară de autoturismele personale, singura lui legătură cu orașul o asigură autobuzele de pe traseul 41. La ultimele noastre vizite în "Cantemir", scriam despre capacele de canalizare furate și despre vreascurile şi scaieţii care semnalizau absența lor. Gurile de canalizare căscate constituiau un pericol pentru cei care treceau pe acolo fie cu mașina, fie pe jos. Problema a fost remediată și s-a apelat la capace compozit, doar că acum oamenii din zonă se confruntă cu alte probleme: buruienile necosite și crescute peste tot, până și în șanțurile care ar trebui să preia apa în caz de ploi, băncile ruginite, părculețul de joacă pentru copii neîngrijit şi greu de folosit. Cât despre așa-zisele foișoare improvizate de locatari din toate materialele posibile, acestea stau gata-gata să cadă. Iar gunoaiele zac peste tot nestingherite. Terenul de fotbal arată ca unul dezafectat, în armonie cu atmosfera generală.

Cu toate că acest cartier aparține municipiului Galați, îngrijirea lui lasă de dorit, iar de renovare clar ar avea nevoie. Nu vorbim aici de investiţii foarte mari, dar amenjarea unor locuri de parcare, instalarea de bănci şi coşuri de gunoi, precum şi, eventual, nişte foişoare adevărate, ar îmbunătăţi mult viaţa locuitorilor de aici, dintre care unii au şi dizabilităţi fizice, deci au nevoie şi mai multă de accesibilitate şi siguranţă.  

Reamintim că, în anul 2002, gălățenilor li se promitea un mega-proiect care acoperea întreaga zonă și ar fi putut să îl transforme într-unul dintre cele mai luxoase și moderne cartiere din oraș: 7.000 de locuințe, școli, grădinițe, spital, mall, parc acvatic și teren de sport… Promisiune care, evident, a rămas la acest stadiu. 

Citit 10546 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 10:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.