Pictorul Chibrit a ajuns într-o nouă locuință, la Tg. Bujor

Pictorul Chibrit a ajuns într-o nouă locuință, la Tg. Bujor
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Povestea pictorului Cost(in)el Chibrit a ajuns la final și are un deznodământ fericit. După ce am încercat pe toate căile să găsim o soluție pentru ca omul să nu se mai întoarcă pe stradă și am bătut la toate ușile instituțiilor locale gălățene, soluția salvatoare a venit din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați.

Cu sprijinul acesteia, fostul pictor Chibrit a ajuns să locuiască într-o cameră a căminului complex de locuințe protejate pentru persoane vârstnice "Sfântul Nicolae" din Târgu Bujor.

Primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, a facilitat transportarea acestuia spre noua unitate de cazare, astfel încât bărbatul de 63 de ani, rămas pe drumuri, poate acum răsufla ușurat.

Un drum lung și anevoios

Cu doar două zile înainte de Crăciun, la redacția "Vieții libere" ne-au ajuns informații conform cărora un bărbat riscă să își găsească sfârșitul sub scările unei clădiri din oraș, unde se adăpostea. Impresionați de situația omului, care a muncit, a avut o familie și are doi copii, l-am căutat pentru a încerca să-l ajutăm.

Am solicitat sprijinul Poliției Locale și astfel Chibrit a ajuns la spital, unde a rămas internat până după Anul Nou.

Așa cum era firesc, am făcut publică povestea tristă a omului, în speranța că rude sau membri ai familiei se vor interesa de el. Nu s-a întâmplat acest lucru, însă am fost impresionați de numărul mare de gălățeni care ne-au contactat telefonic sau pe pagina de internet a ziarului și s-au oferit să ajute.

La sfârșitul perioadei de spitalizare, Costinel Chibrit a ajuns, prin bunăvoința primarului Victor Chiriloaie, în comuna Oancea. Așa cum am prezentat în numerele trecute ale "Vieții libere", fostul pictor nu s-a putut însă gospodări singur, astfel că demersurile noastre au continuat, pentru a încerca instituționalizarea lui, deoarece starea sa actuală de sănătate impune tratament medical permanent și supraveghere de specialitate.

Cei care au înțeles gravitatea situației și au empatizat cu suferința omului străzii au fost reprezentanții DGASPC Galați, care ne-au sărit în ajutor și cu sprijinul cărora am reușit să îi găsim un loc la un cămin de locuințe protejate pentru persoane vârstnice din Târgu Bujor. Reprezentanții instituției ne-au spus că pictorul Chibrit va avea aici asigurată asistență medicală permanentă, hrană, căldură, socializare și un trai decent. Pentru a respecta intimitatea bătrânilor cazați aici și a familiilor acestora, nu vom face publice detalii suplimentare.

Menționăm faptul că ne vom interesa periodic despre starea de sănătate a fostului pictor gălățean. Campania de strângere de ajutoare pentru el va continua prin intermediul "Vieții libere", astfel că toți cei ce doresc să îi ofere câte ceva o pot face contactându-ne pe adresa de e-mail a redacției.

Citit 9602 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 09:50

6 comentarii

  • postat de P.
    Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 20:18
    213.233.88.***
    https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/194733-un-cunoscut-pictor-galatean-traieste-pe-strazi-din-mila-oamenilor

    De-a dreptul sfâșietor pentru Sufletul Omului.

    Bine că mai există și empatie în rândul semenilor săi și i-au sărit în ajutor. Cinste celor ce au putut să ajute și nu au rămas impas
    0
    0
  • postat de Șerban
    Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 19:43
    5.13.168.***
    Doamnă/donșoară autoare, stimată...inserați bre în articol/editorial și un link...către articolul/editorialul/povestea situației respectivului, că poate n-or ști toți despre ce anume vorbiți/scrieți p-aci. ?

    E deșteptare pentru suflet/suflete...imaginea cutremurătoare, cred că era pe la fostul ar
    0
    0
  • postat de Gălățean
    Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 13:02
    89.136.185.***
    Să fim corecți, nu primarul Galațiului avea competențe pentru a-l ajuta pe dl Chibrit, nici primarul din Oancea dar acesta a avut o posibilitate pe care a încercat-o și pentru care merită toată considerația.
    Competența era a poliției locale care trebuia să-l identifice ca persoană fără adăpost și n
    0
    0
  • postat de Andrei
    Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 10:46
    86.124.201.***
    Oferiti-i un șevalet, pânze, ceva culori și pensule, că poate omul dorește să mai picteze.... Apoi aratati-ne și nouă picturile lui.
    0
    0
  • postat de Ichim
    Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 09:26
    89.136.0.***
    Nici nu stie primarul Galatilor (al carui nume mi-e si rusine sa-l redau), cat de mic a devenit in ochii concetatenilor lui.
    Probabil nici "prietenii" nu-l vor mai alege la viitorul scrutin!
    Aici in aceasta situatie, dar nu numai, a dovedit cat de om este!
    A primit o adevarata lectie de omenie
    0
    0
  • postat de Primar Victor Chiriloaie
    Vineri, 06 Ianuarie 2023 23:03
    92.85.186.***
    Intregul colectiv al Primariei Oancea a fost impresionat de povestea pictorului Costel Chibrit si cu totii am incercat sa oferim haine , mancare, un loc plin de caldura si empatie insa nevoile dansului ne depaseau puterile si pregatirea necesara intr-un asemenea caz. Ne bucuram ca a ajuns intr-un lo
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.