Rușii din Republica Moldova roagă Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău „să nu vină să-i salveze”

Rușii din Republica Moldova roagă Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău „să nu vină să-i salveze”
Sursa foto: Facebook/Ambasada Rusiei în Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În sute de comentarii postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Ruse de la Chişinău, reprezentanții minorității ruse, precum și alți vorbitori de limbă rusă spun că nu se simt discriminați în Republica Moldova și pledează pentru oprirea războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Mulți dintre ei scriu că sunt îngrijorați de riscul extinderii acțiunilor militare și în Republica Moldova și spun că ar prefera ca trupele ruse să nu-și facă griji pentru soarta lor. Unii comentatori își încheie mesajul prin a trimite ambasada, autoritățile ruse și pe liderul rus personal „în direcția în care a mers și corabia de luptă rusească”.

Pe 17 martie, Ambasada Rusă de la Chișinău a publicat un comunicat în care, fără să dea detalii sau exemple concrete, susține că „a crescut numărul de cazuri de discriminare a cetățenilor ruși și a vorbitorilor de limbă rusă” din Republica Moldova și că ar fi fost înregistrate inclusiv cazuri în care aceștia ar fi fost agresați fizic. De precizat că presa sau forțele de ordine moldovene nu au relatat în ultimul timp cazuri de violențe sau incidente care să aibă la bază criteriul etnic sau lingvistic.

Rușii din Republica Moldova roagă Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău „să nu vină să-i salveze”, după ce reprezentanța diplomatică le-a cerut vorbitorilor de limbă rusă să semnaleze cazurile de discriminare la care au fost supuși.

Postarea ambasadei ruse a acumulat peste două mii de comentarii, iar marea majoritate a internauților au spus că de zeci de ani trăiesc liniștit, vorbesc și rusa, și româna și nu au nevoie de trupe ruse în țara lor – Republica Moldova. Aceștia au sugerat diplomaților ruși să nu semene ură și aibă grijă de libertățile cetățenești și bunăstarea celor pe care puterea de la Moscova îi discriminează în Federația Rusă.

Câteva din cele peste două mii de comentarii adresate ambasadei ruse, CITIȚI AICI

Autoritățile de la Chişinău au reacționat la îndemnul Ambasadei Rusiei prin vocea președintei Maia Sandu, care a declarat joi, la o conferință de presă, că „toți cetățenii Republicii Moldova sunt în siguranță, indiferent de limba pe care o vorbesc”. Detalii

 

Citit 3069 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2022 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.