Problemele unui oligarh rus, după blocarea conturilor

Problemele unui oligarh rus, după blocarea conturilor
Sursa foto: Financial Times
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Petr Aven este unul din oligarhii ruși vizați de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie. Cu o avere estimată în urmă cu o lună la 4,5 miliarde de lire sterline, Aven spune că acum nu știe dacă își poate plăti facturile, relatează Digi24.ro.

Cu câteva zile înainte ca băncile europene să blocheze tranzacțiile cu Rusia, soția lui făcea turul bancomatelor din Londra ca să retragă cât mai mulți bani, în încercarea de a se pregăti cât de cât în cazul în care urmau zile mai grele pentru ei. Apoi a venit vestea că UE și Marea Britanie l-au sancționat, iar toate conturile și activele i-au fost înghețate, inclusiv un duplex dintr-un cartier londonez luxos și o vilă ticsită cu opere de artă, aflată în suburbii.

Fostul profesor, politician și om de afaceri rus spune acum că nu știe dacă va putea să-și plătească facturile pentru utilități, potrivit Financial Times. Viața i s-a schimbat peste noapte și pare că nu e deloc pregătit pentru ce urmează. "Oare voi avea voie să am menajeră sau șofer? Eu nu conduc... poate fiica mea vitregă va conduce. Nu știu cum o să supraviețuim", a declarat Aven, pentru sursa citată.

Citit 972 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2022 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.