Ruşii se retrag din nordul Ucrainei, dar luptele grele abia urmează, potrivit lui Zelenski

Ruşii se retrag din nordul Ucrainei, dar luptele grele abia urmează, potrivit lui Zelenski
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

​În cea de-a 38-a zi de război, trupele ruse au început retragerea din zona de nord a Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski afirmând că însă ”cele mai grele bătălii” urmează în Donbas și Harkiv, după ce vineri rușii au condus un atac în regiunea Odesa, potrivit hotnews.ro. La mai bine de o lună de la izbucnirea războiului, au început evacuările de civili în Mariupol. În același timp, ucraineni au reușit eliberarea orașelor Bucha și Irpin. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a fost la Kiev, asigurându-i pe ucraineni de sprijinul europenilor.

Statul Major al Armatei Ucrainei a anunţat sâmbătă dimineața, într-o postare pe Facebook, că din informațiile sale Rusia și-ar fi comasat trupe în așa-zisa republică Transnistria cu scopul unor mișcări de intimidare și chiar în vederea unor posibile atacuri împotriva Ucrainei.

Ultimul bilanț al administrației locale din Kiev privind distrugerile comise de armata rusă include multe proprietăţi private, dar şi instituţii de învăţământ: 154 de blocuri, 20 de proprietăți private, 27 de grădinițe, 44 de școli.Autoritățile fac evaluări pentru a stabili valoarea acestor daune materiale.

Nu mai puțin de şapte coridoare umanitare ar urma să fie operabile sâmbătă, 2 aprilie, pentru evacuarea civililor din zona Mariupol, asediată de ruși, a anunțat vicepremierul Ucrainei Irina Vereshchuk, potrivit Reuters.

Citit 764 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Aprilie 2022 12:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.