Rusia se pregătește pentru o nouă ofensivă în Ucraina

Rusia se pregătește pentru o nouă ofensivă în Ucraina
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Rusia se pregătește pentru noua etapă a ofensivei sale militare în Ucraina, potrivit oficialilor militari britanici, citaţi de Hotnews.

În acelaşi timp, armata ucraineană susţine că Rusia pare să se regrupeze în vederea unei ofensive în direcția Sloviansk, oraș important la nivel simbolic, pentru că este controlat în continuare de Kiev, deși se află în regiunea estică Donețk. Pe de altă parte, ministerul britanic al apărării notează că Rusia își consolidează pozițiile în zonele ocupate din sudul Ucrainei, relatează The Guardian.

Coform surselor citate, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, ar fi ordonat, sâmbătă, tuturor unităților care operează pe teritoriul Ucrainei să-și întărească pozițiile, pentru a preveni loviturile armatei ucrainene în teritoriile din est controlate de ruși. Șoigu a dat instrucțiuni pentru sporirea acțiunilor militare în toate zonele operaționale, pentru a exclude posibilitatea ca regimul de la Kiev să lanseze un atac masiv cu rachete și artilerie asupra infrastructurii din Donbas.

Citit 1018 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.