Ziua 144 de război: rușii se pregătesc să reia ofensiva în mai multe zone

Ziua 144 de război: rușii se pregătesc să reia ofensiva în mai multe zone
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusia se pregătește pentru următoarea etapă a ofensivei sale în Ucraina, a declarat un oficial militar ucrainean, după ce Moscova a anunțat că forțele sale vor intensifica acțiunile militare în „toate zonele operaționale". Pe de altă parte Statul Major General al Ucrainei spune că a respins o tentativă de avansare rusă spre Sloviansk, în regiunea Donețk.

Potrivit Forțelor Armate ucrainene, trupele ruse au încercat să avanseze spre satul Verkhnokamianka, dar au fost oprite, „au suferit pierderi și s-au retras". De asemenea, trupele rusești au luat cu asalt „fără succes" satul Ivano-Darivka din regiunea Donețk.

Altfel, în ultima zi, aproape 30.000 de oameni, dintre care peste 5.000 de copii, au fost „evacuate” din Ucraina către Rusia. „În ultimele 24 de ore, fără participarea autorităților ucrainene, 28.424 de persoane, inclusiv 5.148 de copii, au fost evacuate din regiunile periculoase din Ucraina și republicile din Donbas pe teritoriul Federației Ruse, iar în total, de la începutul operațiunii militare speciale - 2.612.747 de persoane, dintre care 412.553 de copii", a declarat Mihail Mizintsev, șeful centrului de control al apărării naționale din Rusia.

Citit 1094 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2022 13:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.