Oraşul ucrainean Odesa a rămas fără energie electrică, după un atac rusesc cu drone kamikaze

Oraşul ucrainean Odesa a rămas fără energie electrică, după un atac rusesc cu drone kamikaze
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Oraşul ucrainean Odesa a rămas aproape în totalitate fără energie electrică, în urma unui atac cu drone kamikaze, lansat de ruși în cursul nopții, au anunţat sâmbătă autorităţile ucrainene, citate de AFP, relatează Agerpres.

"Deocamdată, oraşul nu are electricitate", a anunțat Kirilo Timoşenko, un consilier al preşedinţiei ucrainene, într-un mesaj pe contul său de Telegram. Cu toate acestea, infrastructurile esenţiale, inclusiv spitalele şi maternităţile, au acces la curent, a precizat Timoşenko, care a adăugat că situaţia este dificilă, însă se află sub control.

Potrivit lui Maksim Marşenko, guvernatorul regiunii Odesa, Rusia a atacat oraşul cu "drone-kamikaze" în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă. "Din cauza loviturilor, nu avem electricitate în aproape toate districtele şi comunităţile regiunii", a declarat el. Două drone au fost doborâte de unităţi ale apărării aeriene ucrainene, a mai spus Marşenko.

Vineri, conducerea de la Kiev a subliniat că regiunile din sudul ţării, inclusiv Odesa, suferă grave pene de curent, după seria de atacuri ruseşti împotriva reţelei energetice ucrainene.

Citit 1289 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.