„Grupul nostru de sabotori e acolo”

„Grupul nostru de sabotori e acolo”
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) a anunțat, vineri, că a interceptat o convorbire telefonică între doi "invadatori" care dovedește că barajul Kahovka a fost distrus de un grup de sabotori ruși, într-o operațiune care nu a mers conform planului, scrie The Guardian. În înregistrarea audio de un minut și jumătate, poate fi auzită discuția telefonică dintre doi bărbați neidentificați care discută despre urmările dezastrului provocat de distrugerea barajului.

Primul vorbitor începe conversația relatându-i celuilalt ce a văzut pe un canal de Telegram. Vorbitor 1: "Știre. Ieri a apărut un clip video pe un canal de Telegram - un soldat stătea acolo, cu fața acoperită, în uniformă. Și zicea că nu e nicio inundație, că oamenii trăiesc normal. Iar în spatele lui este o fereastră și se vede că apa ajunge până la genunchi". Vorbitor 2: "Ce amuzant! Este vorba de stația hidroelectrică ce a fost distrusă?" Vorbitor 1: "Da. Problema principală este că stația hidroelectrică răcește reactorul nuclear". Vorbitor 2: "Foarte bine. Și-au făcut-o cu mâna lor. O să sară în aer și asta e..." Vorbitor 1: "Păi, ai noștri au făcut-o. Nu ai lor, ai noștri". Vorbitor 2: "Serios, au fost ai noștri? Spuneau că haholii (termen jignitor folosit de ruși pentru ucraineni n.r.) au aruncat-o în aer". Vorbitor 1: "Nu ei au aruncat-o în aer. Grupul nostru de sabotori este acolo. Au vrut să stârnească panică cu acest baraj. Dar nu a mers conform planului. Au făcut mai mult decât au plănuit". Vorbitor 2: "Da, păi, normal. Va fi ca la Cernobîl, nu-i așa?" Vorbitor 1: "A fost construit în anii 1950. A picat repede, a picat".

SBU nu a furnizat informații suplimentare despre această conversație sau identitatea vorbitorilor, însă a anunțat că va deschide un dosar penal pentru ecocid și încălcarea legilor războiului, în acest caz.

Oficialii ruși au acuzat Ucraina pentru distrugerea barajului, fără să ofere însă nicio dovadă în acest sens.

Citit 1410 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 16:29

2 comentarii

  • postat de Nicusor
    Vineri, 09 Iunie 2023 20:08
    5.13.208.***
    In cate surse au fost verificate asa zisele informatii/convorbiri ?
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Vineri, 09 Iunie 2023 18:34
    89.137.225.***
    Bun!......si cine ii poate verifica pe ucraineni?!.....cum tot apar zeci de convorbiri SECRETE in spatiul public?!....baaaa ucraineni imputiti,unde sunt ranitii in tot circul asta numit razboi?!......Ne aratati numai distrugeri si morti,ok. La 5 morti ar trebui sa fie cel putin 6-7-8 raniti.Unde sun
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.