Catedrală ortodoxă din Odesa, lovită de rachete
Foto: CTV News

Catedrală ortodoxă din Odesa, lovită de rachete
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Arhidiaconul catedralei din centrul istoric al orașului Odesa, lovită de o rachetă în timpul unui atac rus, spune că distrugerile la monumentul plasat sub protecția UNESCO sunt enorme. Arhidiaconul Andrii Palchuk a spus că distrugerile au fost cauzate de o lovitură a unei rachete rusești. „Distrugerile sunt enorme, jumătate din catedrală este acum fără acoperiș”, a spus el, potrivit The Guardian.

Mai mulți oameni intervin pentru a scoate documente și obiecte de valoare din clădire, a cărei podea a fost inundată de apa folosită de pompieri pentru a stinge incendiul. Palchuk a spus că două persoane care se aflau în interior în momentul loviturii au fost rănite. „Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, o vom restaura”, a spus el, citat de Mediafax.

Catedrala aparține Bisericii Ortodoxe Ucrainene și a fost luată sub protecția UNESCO la începutul acestui an, când centrul istoric al orașului Odesa a fost desemnat de agenția culturală a Națiunilor Unite ca fiind în pericol de dispariție.

Administrația militară din Odesa a anunțat că, în timpul unui atac aerian din noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost avariată catedrala, dar că o icoană a Maicii Domnului a fost recuperată de sub dărâmături.

Aceasta este cea mai mare catedrală ortodoxă din Odesa. A fost sfințită în 1809.

Citit 1366 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2023 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.