REMEDII NATURISTE preparate din coji de mandarine

REMEDII NATURISTE preparate din coji de mandarine
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poţi mânca ori de câte ori simţi nevoia să-ţi delectezi papilele gustative. Pe lângă pulpa fructului şi cojile sunt bune, astfel încât este recomandat să nu le arunci. Spre exemplu, le poţi folosi pe post de deodorant de cameră sau de maşină şi astfel te vei bucura de aroma lor proaspătă timp îndelungat. Mai mult, cojile de mandarină te scapă şi de invazia insectelor, în cazul în care te confrunţi cu această problemă.

Ingredient esenţial pentru dulciuri

Înainte de a desface un fruct, obişnuieşte-te să îi speli coaja. În felul acesta vei elimina o mare parte din pesticidele folosite pentru coacerea lor. Poţi, de asemenea, să le treci printr-o apă cu puţin bicarbonat şi apoi să le clăteşti bine. Cojile de mandarine sunt considerate a fi un ingredient esenţial în prepararea prăjiturilor şi a tartelor, având o aromă puternică, fiind folosite chiar şi la prepararea anumitor reţete de dulceaţă.

Îţi scad nivelul de colesterol rău

În cazul în care medicul ţi-a atras atenţia în legătură cu nivelul de colesterol din sânge, apelează cu încredere la ceaiul din coji uscate de mandarine. Studiile realizate pe seama substanţelor ce le conţin au scos în evidenţă faptul că pot reduce nivelul de colesterol rău.

Te scapă de inflamaţii

Dacă te confrunţi cu inflamaţii, pune la fiert în jumătate de litru de apă, 100 de grame de coji uscate de mandarine, mărunţite, şi 20 de grame de lemn dulce. Lasă-le pe foc până dau în clocot, apoi opreşte focul şi lasă-le la infuzat 20 minute. Strecoară apoi ceaiul şi bea-l dimineaţa şi seara. După doar patru zile vei vedea diferenţa.

Mai ales acum, în plin sezon al virozelor şi al gripei, citricele sunt cel mai bun aliat al sănătăţii tale. Poţi să foloseşti reţeta de mai sus, pentru a face inhalaţii cu ea. Efectul benefic nu va întârzia să apară.

Ţine cont de faptul că pentru remediile naturiste este necesar să foloseşti doar coaja mandarinelor nelovite, bine coapte, foarte bine spălate şi uscate. De asemenea, verifică eticheta din supermarket sau întreabă la aprozar dacă mandarinele pe care le cumperi nu au fost tratate cu imazalil, pesticid cunoscut pentru că atacă ficatul şi rinichii.

Citit 3634 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2017 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.