Vinul roşu îmbunătăţeşte viaţa sexuală

Vinul roşu îmbunătăţeşte viaţa sexuală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Băut cu moderaţie, vinul roşu are un impact bun asupra sănătăţii bărbaţilor, dar puţine sunt studiile care pot să bage mâna în foc atunci când e să comunice despre impactul vinului roşu asupra sănătăţii femeilor. Bineînţeles că, asupra inimii, vinul roşu are acelaşi efect şi la femei, şi la bărbaţi. Un studiu publicat în "The Journal of Sexual Medicine" din 2009 explorează relaţia dintre ingestia de vin roşu şi funcţia sexuală la femeile sănătoase, care nu suferă de disfuncţii sexuale.

Lubrifierea e mai bună

Studiul a inclus 798 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, împărţite în trei grupe. Prima grupă a inclus femei care au băut unul sau două pahare de vin roşu în fiecare zi. Al doilea grup a inclus femei care nu au băut nicio băutură alcoolică. Al treilea grup a inclus femei care au depăşit cele două pahare de vin admise zilnic, din punct de vedere medical. Apoi, participantele au fost rugate să completeze chestionarul privitor la Indexul Funcţiei Sexuale Feminine şi să spună, în acelaşi timp, cât alcool au consumat.

Rezultatele au arătat că femeile care au băut vin roşu cu moderaţie au avut un index al funcţiei sexuale feminine mai ridicat decât al non-băutoarelor sau decât cel al participantelor care au băut alcool în exces. De asemenea, a fost reţinut faptul că atât dorinţa sexuală, cât şi lubrifierea au fost superioare celorlalte două grupe.

Citit 4475 ori Ultima modificare Marți, 26 Decembrie 2017 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.