Încă două cazuri de GRIPĂ la Galaţi

Încă două cazuri de GRIPĂ la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce, săptămâna trecută, o gălăţeancă în vârstă de 34 de ani a devenit primul pacient gălăţean diagnosticat oficial cu gripă, alte două persoane au primit acest verdict, în ultimele zile. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, bolnav de diabet, care, potrivit medicilor, nu se vaccinase împotriva gripei, şi de o femeie de 44 de ani, de asemenea neimunizată. Niciunul dintre pacienţii diagnosticaţi nu a avut nevoie de internare în spital, conform informaţiilor furnizate de DSP Galaţi, beneficiind de tratament la domiciliu, întrucât formele de boală nu erau foarte grave.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre cazurile de viroze respiratorii, al căror număr a explodat în ultima săptămână. 3.131 de gălăţeni au fost disgnosticaţi cu o formă de răceală, cu aproape 800 mai mulţi decât în intervalul 22-28 ianuarie. Cei mai afectaţi sunt în continuare copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 1.209 primind acest disgnostic. A crescut mult şi numărul pacienţilor internaţi, 1.090 de bolnavi intrând sub supraveghre medicală în ultima săptămână.

"Creşteri au fost şi în ceea ce priveşte pneumoniile, în ultima săptămână fiind înregistrate 300 de cazuri, faţă de 247, în intervalul precedent. Grupa cea mai afectată este cea a persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, cu 68 de cazuri. Internaţi au fost 126 de pacienţi", a precizat Liliana Iordăchescu, din cadrul DSP Galaţi.

Citit 4389 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2018 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.